את הפשטידה של היום למדתי מאמא של חברה שלי מהצבא.אני לא אשכח בחיים שראיתי את הפשטידה ולא הבנתי איך פסטה וגבינות בתוך מעקודה?! מעקודה אצלנו זה פשטידה.
בכלל כל הקונספט של המוקרמים ,החלבי ,נחשפתי אליו בגיל מאוחר (בצבא)כי בבית מרוקאי לא היה דבר כזה ארוחה חלבית.גם בשבועות אכלנו ארוחה בשרית ולמחרת אכלנו עוגת גבינה וזה היה השבועות שלנו.
אבל ככל שגדלנו אני ואחיות שלי ונחשפנו לעולם הגדול ולטעמים ככה הבאנו את אמא שלנו ללמוד להכין גם חלבי.
אחת הפשטידות שכולנו מכינות זה פשטידת פסטה מכירת חיסול .למה?כי מרתיחים פסטה מתפטרים מכל הגבינות שמים כמה ביצים קצת קמח ושלום על ישראל.
אבלללללל אי אפשר שלום בלי טאץ מרוקאי של עריסה וזיתים חחח
בקיצור פשטידה קלה מאד להכנה ,ילדים מתים עליה,מבוגרים מחסלים אותה
וכל מה שנשאר לי זה ללמד אתכם באהבה.
אז מתחילים !
חומרים :
חבילה של פסטה 400 גרם
קוטג של תנובה
שמנת חמוצה תנובה
2 שמנת לבישול 15 השף הלבן.
250 גרם גבינת עמק
4 ביצים l
חצי קופסא זיתים חתוכים ירוקים
כף גדושה עריסה/סחוג(לא חובה )
מלח,פלפל,אגוז מוסקט,קמח
אופן ההכנה !
משחק ילדים.
שמים מים בסיר מביאים לרתיחה מוסיפים כף מלח .ברתיחה שהמים מבעבעים שמים פסטה ומבשלים עד שהיא רכה.מסננים.
לוקחים קערה שמים את כל החומרים ומתבלנים ככה כפית מלח חצי כפית פלפל שחור רבע כפית אגוז מוסקט כף עריסה ו2 כפות קמח. מערבבים הכל .מוסיפים את הפסטה והזיתים.
מעבירים לתבנית משומנת או שמים נייר אפיה ומעל יוצקים את התערובת.
תנור 180 מעלות….עד שזה מזהיב.
טעים טעים ועוד הפעם טעים !
הערות:
את אחוזי השומן אתם בוחרים אפשר שמנת 38 ואפשר 10 אחוז.
אפשר גבינה לבנה במקום קוטג אבל אני אישית חולה מכורה לקוטג בפשטידה הזו.
שמנת חמוצה אפשר לעשות 9 אחוז וגם 15 וגם 27.הכל יוצא טעים.ואם אין אז אשל .
אפשר במקום עמק מוצרלה…
הבנתם את העיקרון חחחחח
ועריסה לא חייב אבל זה נותן פיקנטיות לא חייב חריפה אפשר לקנות פיקנטית.
אפשר זיתים שחורים במקום ירוק אבל הכי טעים לי אישית ירוק.אל תוותרו על הזיתים זה טעיםםםםםם.כמובן שאפשר תירס פלפלים מה שאוהבים.
זהו חפרתי מספיק בזמן הזה יכלתם להכניס לארוחת ערב פשטידה חחחחח
בהצלחה ♡
אם בא לכם לראות עוד סרטונים ובכלל לראות מה אני עושה במטבח כל יום בואו לאינסטה ולחפירות בסטורי חחחח yonit_z
המתכונים שלך נהדרים הפשטידה הקלה כשה כן היא נהדרת. תודה לך מקרב לב . באהבה שודי
איזה גודל התבנית?
הי, יונית.
רציתי לדעת אם את הגבינת עמק את מגרדת אותה או שמה את הגבינה כולה ככה?
תודה.
ורד.
בוקר טוב ,
האם ניתן להכין את הפשטידה יום לפני?
איזו גודל תבנית הכנת ?
אוכל מתבלים ולא ״מתבלנים״. בבקשה תלמדי לכתוב ????????