סלק אצלי הוא חומר גלם קבוע אם זה בקובה או בסלט ברבר מהמטבח המרוקאי ואם הוא חלק מסלט עם גבינות
ואם אני מארחת אצלי לארוחה חלבית תמיד אני אוהבת להכין את הלביבות האלה שמסקרנות את האורחים, ותמיד תמיד אני קוטפת מחמאות ומקבלת תגובות שלא חשבנו שלביבות סלק זה כזה טעים 🙂
ואני תמיד מחייכת ואומרת אם היו יודעים איזה קלי קלות אני מכינה אותם בכלל היו מתלהבים 🙂
אז לחוברת של תנובה לכבוד חג שבועות אמרתי, סלק זה חלק מהמטבח שלי והרי אני רוצה להביא את הבית לכל בית, אמרתי מתכון כזה בגדר מאסט ! תזכרו שאתם עוד תודו לי }{ וגם אם לא באהבה אני עושה את זה , מהלב .
גילוי נאות אני קונה סלק מוכן בוואקום, אמא חיים שלי אל תכעסי,זה לא פחות טעים 🙂
מי שרוצה שירתיח כמובן עם הקליפה, יקלף ויגרד.
אז בלי הרבה ברברת, 25 דקות על השעון וזה שלכם !!!!!!
רק אל תשכחו להגיש את זה עם קרם פרש של תנובה כי השילוב של זה עם זה….חלום 🙂 נכון משמין, אבל חלום שווה
חומרים :
5 סלקים מבושלים או מואקום או קפוא סנספורט
2 שיני שום מגורדים או כף שום כתוש
2 ביצים מידה L
חצי כוס קמח לבן / קמח כוסמין / קוואקר/או קמח ללא גלוטן
מלח, פלפל אגוז מוסקט
200 גרם מוצרלה מגורדת תנובה
הגשה:
קרם פרש של תנובה
בצל ירוק
אופן ההכנה :
את הסלק המוכנים מגרדים על פומפיה, סוחטים היטב ומניחים בקערה
מוסיפים את הגבינה ביצים , קמח, והשום כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור
מערבבים הכל היטב .
מכדררים מהעיסה כדורים ומשטחים לצורת קציצה / לביבה.
מטגנים בשמן עמוק ומגישים עם קרם פרש מעל.וקצת בצל ירוק לקישוט.
אפשר גם לאפות בתנור רק לא לשכוח קצת ספרי שמן מעל.
הערות :
אם קונים סלק בוואקום אז אם יש באריזה סלק קטנים אז 2 קטנים שווים אחד מבחינתי.
אם לא סחטתם טוב והעיסה נוזלית תוסיפו עוד כף קמח, לא להלחץ הכל אפשר לתקן.
אם אתם רוצים ניתן להעשיר בירק כגון : פטרוזליה נענע כוסברה וכד.
ולחולי צאליק אפשר קמח ללא גלוטן , אפשר קמח כוסמין, אפשר קוואקאר הכל יוצא טעים }{ואפילו פירורי לחם.
להגיש עם קרם פרש נטו …לטבול ולהתענג כי זה מה זה טעיםםםםם.
בהצלחה
אם בא לכם להכיר אותי עוד בואו לאינסטה שלי,רק מה אזהרה לא לנשים בהריון ??ולרעבים?
נראה מצויין!!!..
רק איך גורמים לזה להיות כמה שיותר טרי וטעים בהגשה של חג אחר שבת?
מגעיל מגעיל מגעיל
בא לי להקיא מאיך שזה יצא
מעולה! יצא טעים! הבן הבררן שלי (בן 7.5!) שלא אוכל שום דבר בגוון כזה טעם בהססנות ובסוף אכל 3 שזה לגמרי הישג רציני!
יצא מעולה! תודה רבה על המתכון הטעים והמיוחד 🙂
אהלן 🙂
האם אפשר לעשות אדפטציה למתכון להפוך את הקציצות למיני מאפינס ולאפות אותן במקום?
אפשר עם גבינה צהובה רגילה?
יצא מצויין עם גבינה צהובה רגילה