בואו נתחיל מזה שכרובית זה החיים !!!!
ואני מכורה לכרובית בכל צורתיה !
מטוגנת/ ברוטב מרוקאי /מיונז/בסלט ואפילו בסגנון דיאטטי אפויה ללא שמן.
כשהבת שלי אכלה עם החברות שלה במסעדה נחשבת כרובית קריספית מטוגנת וסיפרה בהתלהבות שזה טעים ושהכרובית הייתה ברוטב פסטה ומעל מלא גבינה
ישר הבנתי שמדובר ברוטב רוזה!
אני לא ממש יודעת איך לכתוב את הפסקה הבאה בלי שאראה אמא קנאית או תחרותית חחחחח
או שבעצם אאשים את אמא שלי שכמו שאני סיפרתי לה בצעירותי על מוסקה שאכלתי ביפו והיא הכינה בסגנון שלה
ככה גם אני !!!!
אמרתי לבת שלי אין בעיה חכי תטעמי את הגרסה של אמא.
נו מההההההההההההה אל תשפטו אותי ותעשו פרצוף כזו אני .מה אני אעשה?
תחשבו על הטוב שיוצא מכך שאתם מרוויחים מתכון קל קל להכנה.
טעים מושלם לארוחת ערב /לאירוח מפתיע ולא קשה להכנה בכלל.
בפרט אם משתמשים בפרחי הכרובית הטריים והחתוכים של נטורזה שחוסכת את כל ההתעסקות בלנקות ולפרק את הכרובית לתפרחות .
אבל רגע למה להקדים את המתכון לפני שהסברתי את הביס?
תדמיינו לכם כרובית מטוגנת בפירורי לחם ומרינדה סודית שעוזרת לפירורי לחם לעטוף את הכרובית טוב טוב וליצור את הקרנצ'יות מבחוץ ואת הרכות מבפנים ברוטב רוזה קלאסי ומלא פרמג'ן מעל.
חלום חלום של טעמים צבעים וגוונים בביס אחד.
ואם אתם פחות מתחברים לרוטב רוזה זה טעים גם ככה כי אין על כרובית מטוגנת בעולם !!!!!
אז שנתחיל ?
חומרים:
400 גרם פרחי כרובית נטורזה
ציפוי/בלילה לכרובית :
3 ביצים
כוס מידה של קמח
2 כפות מיונז
כפית חרדל
כפית מלח ,רבע כפית פלפל ,כפית של אבקת שום
פירורי לחם.
רוטב רוזה :
250 מל שמנת להקצפה 38 אחוז
קופסא עגבניות מרוסקות איכותית
כפית תבלין פילדלפיה כפית מחוקה של מלח רבע כפית פלפל.
לקישוט:
גבינת פרמג'ן
אופן ההכנה :
את פרחי הכרובית אני שמה בסיר עם מים ומלח ומבשלת את זה עד שזה מתחיל להתרכך.
לא ריכוך מלא הכוונה בישול מלא אלא עד שזה מתרכך לוקח לזה בערך רבע שעה עשרים דקות .
מסננים.
מערבבים את חומרי הבלילה של הציפוי.
טובלים את הכרובית.
אחכ טובלים בפירורי הלחם.
מטגנים בשמן עמוק וחם עד הזהבה.
לא לטעום.זה טעים זה ממכר ולא ישאר לרוטב.
אגב אם סבבה לכם ככה אפשר לוותר על הרוטב לא על הפרמג'ן מעל כי זה טעיםםםםםםםםם.
אבל אם שכנעתי אתכם אז רוטב רוזה מכינים כך
שמים את כל המרכיבים בקלחת
מערבבים שמים על האש ומבשלים הכל עד רתיחה.ברתיחה זה מוכן.
קל אמרתי לכם:-)
שמים מעט רוטב מעל כמה כרוביות מפזרים מעל גבינת פרמג'ן ונהנים מכל ביס
הערות :
לאלו שגרים בחו"ל אפשר להכין את המתכון מכרובית טריה לשטוף ולפרק לתפרחות
בהצלחה!
הפוסט פורסם בשיתוף נטורזה
אין עלייך אלופה❤