חצ'פורי אצרולי זה אחת הפחחמות האוהבות עלי.בארץ כיום אפשר לאכול בלא מעט מקומות (מסעדות גרוזיניות למינהם )אבל הכי טעים שהמאפה יוצא חם חם מהתנור שלנו?
והכי טעים שאתם מכינים את זה מהגבינות שאתם אוהבים.ומערבבים את הגבינות עם הביצה ונהנים מהביס של החיים.אמאאאא כותבת והריר יוצא לי.
אני לא גרוזינית אולי דומה חחחחח אבל הגנים המרוקאים שלי מאד אוהבים בצקים.
לא משנה של איזה עדה או מה? העיקר שזה בצק !
ואם הבצק מלווה בביצת עין בכללללללח זה חגיגה לחיך/לגוף/לנשמה(איזה שמנההה?)????
טוב למה לחפור כאשר זה כבר יכול להיות בתנור שלכם?
אז בואו נתחיל !רק מה אזהרה זה טעים בטירוף.
מהכמות שהכנתי יצאו 8 חצ'פורי
חשוב לציין שזו הגרסה שלילתצ'פורי אצרולי .אני מודעת לגרסאות המקוריות אבל מביאה את הסגנון שלי והטעמים שלי.
חומרים :
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כוס מים
רבע כוס חלב (אפשר הכל מים או הכל חלב)
50 גרם חמאה או רבע כוס שמן(איזה שרוצים )
3/3 כף מלח (אפשר חצי כף)
הערה:הכוס היא כוס מידה שזה שווה ערך לכוס חד פעמי שתיה חמה (240)
מלית :
גביע גבינת מסקרפונה של השף הלבן
300 גרם מוצרלה מגורדת השף הלבן
100 גרם עמק תנובה
ביצה אחת מידה l(לא קריטי המידה)
קישוט:
8 ביצים מידה m
50 גרם חמאה לחלק ל8 קוביות.
אופן ההכנה :
מניחים את כל המרכיבים למעט המלח בקערת המיקסר ובעזרת וו לישה לשים עד שנוצר בצק.ברגע הזה להוסיף את המלח.ולהמשיך ללוש 7 דקות על השעון.לא להתעצל המיקסר עובד לא אתם וזה טוב לגלוטן.
אם אתם לשים ביד אז אתם (סורי)
הבצק יוצא רך וגמיש.
אני אוהבת מים וחלב יש כאלה ששמים רק חלב או רק מים.כל אחד יעשה מה שהוא אוהב זה נוזלים.
להכניס לקערה משומנת ולהתפיח שעה בחוץ
אחרי חצי שעה להוציא את האוויר ולהתפיח עוד שעה !
אחרי שעה יש לחלק את הבצק ל2 וכל כדור ל4 סהכ 8 כדורים.
כל כדור פותחים למלבן דק.אל תשכחו שהבצק תופח באפיה.שימו לב לא לעשות עבה .כמו בתמונה
את חומרי המלית שמים בקערה ומערבבים היטב.אני יודעת שהמקור זה גבינת כנען אבל כל הכייף בחצפורי לדעתי זה היכולת לשים איזה גבינות שאוהבים.וגבינת מסקרפונה היא גבינה מעולה לא רק למתוק!מי שמכיר את ההמתכון ההורס שלי למפרום גבינות יודע כמה היא משתלבת נהדר?? טוב נו 40 אחוז שומן איך לא???
חוץ מזה בסוף ממה נהנים ??מהערבוב של הביצה הרכה והגבינות ששמנו והחמאה??☺?טוב נחזור לאופן ההכנה.
כל כדור פותחים למלבן .כל קצה של מלבן מומלץ למרוח טיפה בגבינות ולגלגל רבע מכל צד.
מה הכוונה ?כמו ספר תורה משני הצדדים מגלגלים אבל לא עד הסוף.רבע מכל כיוון כמו בתמונה.
סוגרים את הקצוות.ומקבלים צורה של עין
ממלאים בגבינות ועוברים לכדור הבא.
כאשר אני מניחה את החצ'פורי הראשון אני בדכ מדליקה תנור על טורבו 180 מעלות .כדי שהוא יהיה מספיק חם והאפיה תיהיה אחידה וטובה כאשר אני מכניסה את המגשים.
הערות:
חשוב לעבוד עם קמח שיקל על פתיחת הבצק.
הבצק גמיש ורך אפשר לפתוח בידיים או בעזרת מערוך.
לא להלחץ מהכנת הצורה זה קל וגם אם לא יצא לכם מושלם יצא לכם טעים.
אפשר להוסיף עשבי תיבול.נענע הולך מדהים(כמה עלים )
ותזכרו מה אמא שלי תמיד אומרת הבטן זוכרת טעמים לא יופי.
וחוץ מזה הכל עיניין של תרגול.אז להכין לשמח אנשים שאוהבים פחחמות ולא לשכוח לתייג אותי.
מכניסים את החצפורי לאפיה עד שהוא מתחיל להזהיב ברגע שהוא מתחיל לסיים את האפיה אנחנו מוציאים את התבנית. מועכים את הגבינות ומפנים מקום לביצה. מניחים קוביה חמאה .שוברים ביצה לכוס ואז שופכים לעין/סירה שלנו.
וממשיכים לאפות עוד 5 דק.עד שהכל מוכן.
הערה:לא חייב להוסיף חמאה אבל זה משדרג מאדדדדד
בהצלחה
ואם אתם עוד לא באינסטה שלי yonit_z הרווחתם פחות תמונות מגרות ???????אבל הפסדתם שלבים של אוכל שאני מלמדת בסטורי?
יאללללה בהצלחה מחכה לתמונותתתתתתתתתתתת
אוהבת♡
אפשר להקפיא?
נראה נהדר!!!! תודה על המתכון
היי..
נראה לך שיעבוד עם התפחה של לילה במקרר?
שאלה נוספת.. במידה ואני רוצה להכין בבוקר ובערב לחמם ואז להוסיף את הביצה.. כמה זמן לאפות אפייה ראשונה? עד שמוכן לגמרי?
תודה:))
צריך להתפיח שעה, להוציא אוויר ואז עוד שעה? או חצי שעה, להוציא אוויר ואש עוד שעה? לא הבנתי
האם אפשר להקפיא אחרי אפיה?
כמה זמן צריך להתפיח, בהתחלה שעה ואז חצי שעה ואז להוציא את הבועות ולהתפיח עוד שעה , לא הבנתי בכלל
3/3 מלח זה בעצם אחד.