יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » חצ’פורי אצורלי
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
חצ’פורי אצורלי

חצ’פורי אצורלי

יונית צוקרמן אוגוסט 13, 2018 6 תגובות

חצ’פורי אצרולי זה אחת הפחחמות האוהבות עלי.בארץ כיום אפשר לאכול בלא מעט מקומות (מסעדות גרוזיניות למינהם )אבל הכי טעים שהמאפה יוצא חם חם מהתנור שלנו?

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/08/VID_103230904_024806_418.mp4

והכי טעים שאתם מכינים את זה מהגבינות שאתם אוהבים.ומערבבים את הגבינות עם הביצה ונהנים מהביס של החיים.אמאאאא כותבת והריר יוצא לי.

אני לא גרוזינית אולי דומה חחחחח אבל הגנים המרוקאים שלי מאד אוהבים בצקים.

לא משנה של איזה עדה או מה? העיקר שזה בצק !

ואם הבצק מלווה בביצת עין בכללללללח זה חגיגה לחיך/לגוף/לנשמה(איזה שמנההה?)????

טוב למה לחפור כאשר זה כבר יכול להיות בתנור שלכם?

אז בואו נתחיל !רק מה אזהרה זה טעים בטירוף.

מהכמות שהכנתי יצאו 8 חצ’פורי

חשוב לציין שזו הגרסה שלילתצ’פורי אצרולי .אני מודעת לגרסאות המקוריות אבל מביאה את הסגנון שלי והטעמים שלי.

 

חומרים :

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

כוס מים

רבע כוס חלב (אפשר הכל מים או הכל חלב)

50 גרם חמאה או רבע כוס שמן(איזה שרוצים )

3/3 כף מלח (אפשר חצי כף)

הערה:הכוס היא כוס מידה שזה שווה ערך לכוס חד פעמי שתיה חמה (240)

מלית :

גביע גבינת מסקרפונה של השף הלבן

300 גרם מוצרלה מגורדת השף הלבן

100 גרם עמק תנובה

ביצה אחת מידה l(לא קריטי המידה)

קישוט:

8 ביצים מידה m

50 גרם חמאה לחלק ל8 קוביות.

אופן ההכנה :

מניחים את כל המרכיבים למעט המלח בקערת המיקסר ובעזרת וו לישה לשים עד שנוצר בצק.ברגע הזה להוסיף את המלח.ולהמשיך ללוש 7 דקות על השעון.לא להתעצל המיקסר עובד לא אתם וזה טוב לגלוטן.

אם אתם לשים ביד אז אתם (סורי)

הבצק יוצא רך וגמיש.

אני אוהבת מים וחלב יש כאלה ששמים רק חלב או רק מים.כל אחד יעשה מה שהוא אוהב זה נוזלים.

להכניס לקערה משומנת ולהתפיח שעה בחוץ

אחרי חצי שעה להוציא את האוויר ולהתפיח עוד שעה !

אחרי שעה יש לחלק את הבצק ל2 וכל כדור ל4 סהכ 8 כדורים.

כל כדור  פותחים למלבן דק.אל תשכחו שהבצק תופח באפיה.שימו לב לא לעשות עבה .כמו בתמונה

את חומרי המלית שמים בקערה ומערבבים היטב.אני יודעת שהמקור זה גבינת כנען אבל כל הכייף בחצפורי לדעתי זה היכולת לשים איזה גבינות שאוהבים.וגבינת מסקרפונה היא גבינה מעולה לא רק למתוק!מי שמכיר את ההמתכון ההורס שלי למפרום גבינות יודע כמה היא משתלבת נהדר?? טוב נו 40 אחוז שומן איך לא???

חוץ מזה בסוף ממה נהנים ??מהערבוב של הביצה הרכה והגבינות ששמנו והחמאה??☺?טוב נחזור לאופן ההכנה.

כל  כדור פותחים למלבן .כל קצה של מלבן מומלץ למרוח טיפה בגבינות ולגלגל רבע מכל צד.

מה הכוונה ?כמו ספר תורה משני הצדדים מגלגלים אבל לא עד הסוף.רבע מכל כיוון כמו בתמונה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/08/VID_82010814_214232_009.mp4

סוגרים את הקצוות.ומקבלים צורה של עין

 

 

 

ממלאים בגבינות ועוברים לכדור הבא.

כאשר אני מניחה את החצ’פורי הראשון אני בדכ מדליקה תנור על טורבו 180 מעלות .כדי שהוא יהיה מספיק חם והאפיה תיהיה אחידה וטובה כאשר אני מכניסה את המגשים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/08/VID_82060513_175503_830.mp4

הערות:

חשוב לעבוד עם קמח שיקל על פתיחת הבצק.

הבצק גמיש ורך אפשר לפתוח בידיים או בעזרת מערוך.

לא להלחץ מהכנת הצורה זה קל וגם אם לא יצא לכם מושלם יצא לכם טעים.

אפשר להוסיף עשבי תיבול.נענע הולך מדהים(כמה עלים )

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/08/VID_82010814_214232_009-1.mp4

ותזכרו מה אמא שלי תמיד אומרת הבטן זוכרת טעמים לא יופי.

וחוץ מזה הכל עיניין של תרגול.אז להכין לשמח אנשים שאוהבים פחחמות ולא לשכוח לתייג אותי.

מכניסים את החצפורי לאפיה עד שהוא מתחיל להזהיב ברגע שהוא מתחיל לסיים את האפיה אנחנו מוציאים את התבנית. מועכים את הגבינות ומפנים מקום לביצה. מניחים קוביה חמאה .שוברים ביצה לכוס ואז שופכים לעין/סירה שלנו.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/08/VID_82570221_224637_719.mp4

וממשיכים לאפות עוד 5 דק.עד שהכל מוכן.

הערה:לא חייב להוסיף חמאה אבל זה משדרג מאדדדדד

בהצלחה

ואם אתם עוד לא באינסטה שלי yonit_z  הרווחתם פחות תמונות מגרות ???????אבל הפסדתם שלבים של אוכל שאני מלמדת בסטורי?

יאללללה בהצלחה מחכה לתמונותתתתתתתתתתתת

אוהבת♡

 

 

 

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. בתיה הגב מאי 31, 2019 בשעה 11:50 am

    אפשר להקפיא?

  2. בתיה הגב מאי 27, 2020 בשעה 6:30 am

    נראה נהדר!!!! תודה על המתכון

  3. יהודית הגב יוני 15, 2020 בשעה 5:46 pm

    היי..
    נראה לך שיעבוד עם התפחה של לילה במקרר?
    שאלה נוספת.. במידה ואני רוצה להכין בבוקר ובערב לחמם ואז להוסיף את הביצה.. כמה זמן לאפות אפייה ראשונה? עד שמוכן לגמרי?

    תודה:))

  4. אביחי הגב ספטמבר 21, 2020 בשעה 3:41 pm

    צריך להתפיח שעה, להוציא אוויר ואז עוד שעה? או חצי שעה, להוציא אוויר ואש עוד שעה? לא הבנתי

  5. מנור הגב אוקטובר 15, 2020 בשעה 3:01 pm

    האם אפשר להקפיא אחרי אפיה?

  6. לי-אור הגב אוקטובר 27, 2020 בשעה 5:34 pm

    כמה זמן צריך להתפיח, בהתחלה שעה ואז חצי שעה ואז להוציא את הבועות ולהתפיח עוד שעה , לא הבנתי בכלל

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
  • בצל ממולא של סבתא מאמא בצל ממולא של סבתא מאמא   השבוע היה חצי גמר מאסטר שף והמשימה הייתה...
  • קנלוני בשר משגע קנלוני בשר משגע רבע שעה , על השעון !! חצי שעה -40 דק אפיה. ויש לכם מנה...
  • לחמניות קוטג עם זיתים לחמניות קוטג עם זיתים פעם שהבנות שלי היו קטנות הייתי צריכה לשבור את הראש...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס