המדריך לממרחים - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » המדריך לממרחים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
המדריך לממרחים

המדריך לממרחים

יונית צוקרמן מאי 14, 2017 8 תגובות

מדריך שלם להכנת ממרחים /מטבלים שיכולים לשדרג כל כריך בבית או להיות המתנה המושלמת למארחת 🙂

לחץ כאן להדפסה

המדריך לממרחים

 

 

 

 

 

 

 

 

השבוע הכנתי את המטבלים ההורסים האלה לסדנת כריכים מדהימה [אל תאמינו לי אני משוחדת חח ]שהעברתי בפסגת זאב.

לחבר'ה המקסימים מהמנהל הקהילתי [לא לשכוח יש לנו עוד 2 סדנאות בדרך ]

כאשר הכנתי אמרתי לעצמי, הלו יונית, שבועות בפתח,יש לך קהל קוראים שאת צריכה לדאוג לו !

ופוסט ממרחים בבלוג זה מאסט 🙂

ולמה ?!

כי ממרחים כאלה נשמרים במקרר , מעשירים את הכריך, בריא יותר, טעים יותר .השקעה קטנה של שעה אחת.

ויש לכם כריכים מעלפים כל השבוע !

ותדעו לכם שממרחים כאלה עם השקעה קטנה של צנצנת פנסית כזו כזו וסרט מעל ואתם מביאים את המתנה המושלמת לכל אירוח חלבי שמזמינים אותכם

רגע ועוד לא דיברתי על המחמאות שכמה זה טעים ואיזה מקורי ובלה בלה בלה …והקאץ' שזה בכלום עבודה !

די נו, להרים גבה ולהגיד אצלך זה כלום עבודה

כלום עבודה נשבעת !

המעבד עובד אתם רק לוחצים על הפייייייייפ

בקיצור , לכו תקנו לכם כמה לחמים טובים, אני מאוהבת בלחמים של לחם הארץ, זה בכל סופר קרוב אני לא צריכה לנסוע

עד קצה העיר למאפיה. ואם אתם קונים לחם אגוזים מאסט !!!!

ותחגגו 🙂

אגב עכשיו קפץ לי לראש , כשאני כותבת לכם, וואלה, רעיון מקסים לקנות סלסלה כזו לשים בתוכה 2 כיכרות לחם 3 סוגי מטבלים לפחות !! 2 גבינות קשות  וזה מתנה מושלמת למארחת בשבועות .וזה לא כזה הרבה כסף חח

חבל רק שאני המארחת ומראש אני מכינה הכל :-)))))))ותמיד אני מקבלת בקבוק יין חח

טוב חפרתי , יאללללה מתחילים

המדריך לממרחים

 ממרח עגבניות משגע 

200 עגבניות מיובשות או מקפוסא בשמן זית

3/4 כוס שמן

2 כפת צנוברים

3 שיני שום

עלי טימין מ2 ענפים.

מלח, פלפל שחור

 אופן ההכנה :

את העגבניות המיובשות ניתן לקנות ללא שמן ויש אפשרות לקנות אותם כבר בצנצנת עם שמן.

למי שקונה בחנות תבלינים , אני ממליצה תחילה לרכך אותם, לשים אותם רבע שעה בתוך מים

רותחים, לסנן ולהכניס אותם לצנצנת עם 3/4 כוס שמן .

לדאוג שיהיה כיסוי מלא של השמן לכמה שעות [לפחות שעתיים ]

אני קונה בסופר עגבניות בקופסא עם שמןחמניות  עולה לי 6 שקלים. אני מסננת, שומרת את השמן.

כי הוא ישמש לי בטחינה להשגת המרקם.ואני לא צריכה לרכך את העגבניות וכד.

אז במעבד מזון נשים 200 גרם עגבניות מיובשות.

2 כפות צנוברים , 3 שיני שום, עלי טימין לבד ללא גבעול !! גבעול זה מרירות למטבל לשים לב !!

נלחץ על 2- 3 פולסים ואז נשים את השמן ונטחן בהדרגה עד לקבלת המרקם שרוצים.

להוסיף בסוף חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.

להעביר לצנצנת מעוקרת.

לשים כף שמן מעל לשמירת טריות המטבל ולשמור במקרר

טוב לחודש ימים !!

המדריך לממרחים

 ממרח פסטו משגע

את הממרח הזה אפשר להכין בגרסה חלבית וגרסת פרווה , חשוב לציין שגרסת פרווה תחזיק

חודש מעמד במקרר ואילו החלבית גג עשרה ימים.

אבל לא נורא גם ככה היא לא שורדת שבוע J

חומרים

עלי בזילקום בלבד מצרור בזילקום מהשוק או 2 קופסאות מהסופר

1/2 כוס צוברים

1/2 כוס אגוזי המלך.

4 שיני שום

חצי כוס שמן זית איכותי !

מלח , פלפל

גבינת פרמזן לגרסת חלבית

 אופן ההכנה :

תחילה נשטוף את העלים, נתלוש את העלים מהגבעול , נניח בתוך קערת המעבד.

חשוב מאד לשים רק עלים, הגבעול מר וזה עלול להרוס לנו את הטעם, העלים מתוקים יותר ומתאימים לאכילה.

אחכ נוסיף צנוברים, אגוזים ,מלח, פלפל ושמן זית עד לקבלת מרקם משחתי.

במידה ורוצים יותר משחתיות מוסיפים עוד קצת שמן.

בגרסה החלבית פשוט להוסיף 3/4 כוס [=מידה]גבינת פרמזן מגורדת.

המדריך לממרחים

להעביר לצנצנת מעוקרת .

להניל מעל כף שמן על מנת לשמור על טריות המובל והצבע .

לשמור במקרר עד חודש ימים.

המדריך לממרחים

 

 ממרח זיתים ירוקים

קופסא של זיתים מסוננת

רבע כוס זיתים שחורים ללא גרעינים

3 שיני שום

עלים מ3 ענפים של טימין.

עלים מ3 ענפים של בזילקום.

רבע וס אגוזי המלך.

חצי כוס שמן זית.

מלח,פלפל

 אופן ההכנה :

להכניס את הכל למעבד מזון , למעט השמן, את השמן להוסיף אחרי כמה פולסים.

ולהמשיך לטחון עד לקבלת המרקם הרצוי.

להעביר לצנצנת מעוקרת , לא לשכוח לשים מעל כף שמן.

מחזיק מעמד עד עשרה ימים במקרר בצנצנצ אטומה !

בהצלחה }{
המדריך לממרחים

ממרח זיתים שחורים :

200 גרם זיתים שחורים גדולים ללא חרצנים

1/2 כוס עלי בזילקום בלבד ללא גבעול

3 שיני שום

חצי כוס שמן.

עלים מענף של טימין

מלח פלפל

אופו ההכנה :

להכניס הכל למעבד המזון לטחון עד לקבלת מרקם שרוצים.

להעביר לצנצנת מעוקרת ולשמור במקררר

אני אוהבת את הזיתים השחורים הגדולים שמוכרים במשקל אפשר לגמרי

מקופסא שימורים של זיתים שחורים.

בהצלחה

 המדריך לממרחים

 מתכון בסיסי לטחינה

כוס טחינה גולמית.

לימון קטן.

מים קרים !!

מלח

2-3 שיני שום.

פלפל לבן

 אופן ההכנה :

קלי קלות , את סמיכות הטחינה אתם קובעים לפי כמות המים, אם רוצים יותר דליל אז מוסיפים בהדרגה 2 פות מים ובודקים את המרקם.

להכניס הכל למעבד מזון, לטחון 2 דק .

ויש לכם טחינה .

אפשרות לשדרוג :

להוסיף חצי צרור פטרוזליה  קצוץ. או להכניס מראש חצי כוס פטרוזליה אבל אז לקחת בחשבון שצבע הטחינה משתנה.

אפשרות להוסיף סלק קטן בוואקום ואז יש טחינה סלק.

אפשר להוסיף  רבע כוס סילאן ויש לנו טחינה מתוקה ומפתיה.

אפשר עמבה, כל מה שאוהבים.

בהצלחה

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. טליה אוזן הגב מאי 14, 2017 בשעה 5:57 am

    את פשוט מדהימה מעוצמת הנתינה שבך ….

  2. איריס הגב מאי 14, 2017 בשעה 8:27 am

    את מהממת משתפת וכבר שומרת את המתכונים.
    תודה

  3. סימה הגב מאי 14, 2017 בשעה 5:30 pm

    תודה רבה, וישר כוח על מתכונים מפורטים,מדהימים,שה' יברך אותך בשפע בכל התחומים.
    המתכונים שלך מאד…מעשירים לי את המטבח

  4. אורנה הגב מאי 14, 2017 בשעה 6:28 pm

    היי יונית….
    תודה ענקית על כל המתכונים….מסבירה ככ ברור ועם חוש הומור.
    האם צנצנת שנשטפה במדיח זה מספיק כצנצנת מעוקרת???
    המלצה לטחינה מדהימה, כדאי לך לנסות….
    בקערת הטחינה שמה קוביות קרח ומשאירה למשך 10 דק ומדי פעם מערבבת, ואז מוסיפה לימון ותבלינים ומים לפי הצורך. הטחינה יוצאת לבנה וטעימה בטירוף.
    תודה לך על הכל??

  5. אורנה גיגי הגב מאי 14, 2017 בשעה 9:04 pm

    מדהימה תודה תודה תודה זה לא מובן מאליו

    בבקשה בבקשה
    אם אפשר מתכון של ממרח ארטישוק כמו שמגישים בקפה קפה
    הכי טעים שיש

  6. ליאורה אלקסלסי הגב מאי 15, 2017 בשעה 4:11 am

    תודה רבה! את מדהימה

  7. עדנה טפיירו רון הגב מאי 17, 2017 בשעה 10:18 pm

    נהנית לראות את המתכונים שלך,מענין ומיוחד,
    כתיבתך סוחפת הקורא לישם המתכונים.
    והכול טעים ומדהים.
    חן חן על הכול גם יחד.

  8. לוי דורית הגב נובמבר 3, 2019 בשעה 10:13 am

    היי האם יצא לך להכין ממרח ארטישוק אשמח למתכון

    תודה דורית

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קוביות בשר עם פטריות קוביות בשר עם פטריות הבת שלי אתמול אמרה לי אמאאאאא אי אפשר להפסיק לאכול איזה...
  • דג מרוקאי  מושלם דג מרוקאי מושלם יום שישי עבורי זה יום קצר הכל חייב להיות מוכן עוד לפני...
  • חלת בורקס עוף פטריות ותפוא חלת בורקס עוף פטריות ותפוא בורקס זה החיים ! אתם יכולים להגיד אע בע צינגלה בע,בשביל...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס