במטבח המרוקאי יש מלא סוגי קציצות .כברה די מאמא בעברית זה קציצה של אמא.כל אמא הייתה מבשלת אוכל מהאיזור שהיא הגיעה או מהאיזור שהחמות שלה הגיעה.
כל איזור גם היה מושפע מאופן החיים והשלטון ששלט שם.
אמא שלי נולדה בקזבלנה והצרפתיים חיו שם באותה תקופה וחלק מהאוכל שהיא מבשלת הושפע מהמטבח הצרפתי.
אבא שלי שהגיע מאוג'דה שזה ההרים(בארברי)סגנון האוכל שלו בבית היה אחר לגמרי מאשר האוכל של אמא שלי.
קציצות אבוחצירה שהם למעשה קציצות יאפרג מגיעות גם ממרוקו אבל מהעיר הרפוד.
בקיצור כל משפחה יש לה סגנון אוכל שמושפע מהאיזור שהם הגיעו !
אני כבת אדם אוהבת לאכול כל מה שטעים לי???לא אכפת לי של איזה עיר /עדה .מעניין אותי ללמוד כמה שיותר /להחשף לטעמים חדשים אבל תמיד להישאר בסביבת האוכל הביתי המסורתי.
כי עם כל הכבוד לחדשנות ויש כבוד !לאוכל של בית /אמא תמיד מתגעגעים וזה אוכל שאף פעם לא נמאס.
לא חייבים להסכים איתי אבל חייבים להכין את הקציצות האלו לפחות פעם אחת !ולחג הם מושלמות בגלל הארומה של התבלינים ברוטב .עד שלא תכינו ותטעמו לא תבינו כמה זה טעים וחגיגי.
חומרים :
חצי קילו בשר טחון מס 2(צלעות )
בצל אחד
תפוא אחד
חצי צרור פטרוזליה
ביצה l
3-4 כפות פירורי לחם
רבע כוס מים
כף שמן.
מלח ,פלפל שחור,פלפל שחור גס,כמון
לרוטב :
2-4 כפות שמן
3 בצלים יפים לא קטנים
8 שיני שום
קופסא פטריות שימורים.
עלי דפנה,פלפל אנגלי ,סוכר,קינמון ,אגוז מוסקט,מלח פלפל כורכום,אבקת מרק עוף.
אופן ההכנה :
אני בקציצות אוהבת בשר טחון מס 2 שזה צלעות.אפשר גם בשר טחון צוואר.
בסופרים אתם לא באמת יודעים איזה בשר טוחנים לכם לכן אני מדגישה!ואומרת שלא משנה איזה טחון תעשו גם אם תעשו טחון עוף יצליח לכם.אבל הכי טעים לדעתי זה עם בשר מס 2.
את התפוא הבצל והפטרוזליה שמים במעבד מזון או מגרדים בפומפיה וקוצצים להכי קטן שיש.
שמים בקערה בשר ,ירק ,תפוא בצל.חצי כף מלח,כפית פלפל שחור חצי כפית פלפל שחור טחון גס.חצי כפית כמון (אפשר להוסיף עוד חצי כפית לאוהבי הכמון ) קצת מים 3 כפות פירורי לחם ביצה וכף שמן.לערבב הכל לתת מנוחה ולהכניס למקרר לכמה דקות.
בזמן הזה נכין את הרוטב.
לפרוס 3 בצלים גדולים יפים ולהתחיל לטגן עם 3-4 כפות שמן .כאשר הבצל מתחיל להתאדות להוסיף כף סוכר 4 פלפל אנגלי שלם 3 עלי דפנה ושום ולהמשיך לאדות עד שהבצל מזהיב.
ברגע הזה להוסיף 3/4 כפית כורכום 3/4 כפית פלפל שחור כף אבקת מרק חצי כפית קינמון חצי כפית אגוז מוסקט ולערבב טוב טוב.לשפוך מעל 2 כוסות מים רותחים.לערבב לסגור עם מכסה לבשל הכל 5 דקות.
ב5 דקות האלה אני מגלגלת בידיים רטובות במים קציצות ,פותחת את המכסה מסדרת את הקציצות.אחכ מפזרת קופסא פטריות.סוגרת את המכסה ומבשלת על אש קטנה חצי שעה.
וזהו יש לכם סיר מהאגדות !
כמה מילים על הסיר כי כבר שאלו אותי באינסטגרם מאיפה ?איך הוא עובד?
אז ככה:הסיר המהמם הזה הוא סוטאג של חברת לה קרוזה.הסיר הוא לא סיר רגיל זה סיר מברזל יצוקה.מה שאומר שהוא כבד חחח אבל הבישול בו אחר בגלל החומר שממנו הוא עשוי.זה ממש כמו תנור קטן על הגז בגלל פיזור החום שלו .
הערות למתכון :
אפשר להכין עם פטריות טריות בזמן טיגון הבצל להוסיף את הפטריות הטריות.
אפשר בלי מרק עוף אבל אז שימו יותר מלח (לפי טעם )
אפשר להכין עם טחון עוף !הודו….
לגרסה ללא גלוטן :להחליף את פירורי הלחם בללא גלוטן או להרתיח תפוא נוסף לרסק אותו לפירה ולהוסיף לעיסה במקום פירורי הלחם ולהוסיף שקית אבקת אפיה !שתעניק אווריריות לקציצה.
מי שלא אוהב פטריות אפשר לוותר על הפטריות במתכון או להחליף אותם בלבבות ארטישוק
בהצלחה ♡.
ואם בא לכם להכיר אותי ולראות עוד אוכל שאני עושה מוזמנים לעקוב אחרי באינסטה yonit_z.
מאוד ברורה ורהוטה
מתכוונת לעקוב אחרייך
יישר כח
הקציצות נראות מעולההה.האם האגוז המוסקט בא שלם או באבקה? והאם הוא תבלין דומיננטי?תודה
אבקה /תבלין
אלופה פשוט כייף לראות מה את מכינה כל פעם מחדש ולנסות להכין גם להמשפחה היקרה שלי ואת זה גם יכין ❤ ויגיד לך איך זה יצא לדעתי אם אני לא טועה את גם הכנת קציצות עוף עם שעועית עדינה של סנופרסט ועלית מתכנן וזה אצלי בימי שישי םעם בשבועים שאני מארחת את הילדים והנכדים שנה טובה יקרתי לך ולמשפחתך
יונית
קוראת הרבה בלוגים של אוכל.
את מיוחדת.
מדביקה את הקורא באהבה שלך לאוכל.בעיקר לקציצות.
עושה חשק מיד לרוץ ולעשות.
תודה.
יישר כוח.כן ירבו מורים כמוך.
עשית לי הערב, כייף לראות אנשים שיודעים לפרגן , תודה }{
הקציצות האלה הפכו להיות אצלי הפייבוריט?אני משתמשת בפטריות טריות ומוסיפה ארטישוק ירושלמי יוצא פיגוז?תודה לך על מתכונים מהממים❤️
אין על בטטה קסבייה , לבריאות ובאהבה גדולה
בוקר טוב,
את ממליצה לטגן את הקציצות לפני?
אלו דווקא לא מטגנים.אבל בהחלט ניתן
איך את ממליצה להכין לפסח? עם קמח מצה?
פירורי מצה לשניצל כשרים
הקציצות התפרקו ברוטב…
אש עליך יונית!!! הכנתי היום וקיבלתי קציצות מעולם אחר.
אני משתמשת בתבלינים שבמתכון בצירופים ומינונים שונים אבל המתכון הזה וואו!
כמו תמיד- שאפו.
איך ניתן להכין לפסח?
ממירה פירורי לחם בפירורי מצה
יונית, רציתי לומר לך שבזכותך למדתי לבשל. כל מתכון שאני עושה אני לוקחת ממך. פעם לא ידעתי אפילו להכין חביתה את מאמינה לי?
המתכון הזה יצא מדהים, כל כך טעים!!
רציתי לשאול מה עושים עם 8 שיני שום שלמות, מתי שמים אותם?
הכנתי ויצא תותחחחח
תודה יונית את אלופהההההההההה
המתכונים שלך אליפות וזה במיוחד !
כל שישי מכינה משהו אחר והסיר נגמר בשניות
תודה
היי
התפוח אדמה בקציצות הוא תפוח אדמה מבושל ?
לא מגורד או קצוץ במעבד
הכנתי לראש השנה . כבר מהריח המשכר אפשר היה לנחש את הטעם. קציצות טעימות רכות כמו עננים …
תודה
אם לא אוהבים קינמון במה תמליצי לתבל?
היי יונית
הקציצות יצאו לי פצצה !!
טעימות ורכות. הרוטב משגע
טעים סוףףףף .
שמתי כף אחת פחות פירורי לחם
והקציצות התפוררו קצת אבל
היו טעימות.
תודה
הכנתי בלי קינמון ועם שליש כפית אגוז מוסקט ויצא טעים מאוד! קציצות רכות ואווריריות