קוביות בשר צלי ברוטב פטריות בצל וערמונים - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » קוביות בשר צלי ברוטב פטריות בצל וערמונים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
קוביות בשר צלי ברוטב פטריות בצל וערמונים

קוביות בשר צלי ברוטב פטריות בצל וערמונים

יונית צוקרמן דצמבר 31, 2018 25 תגובות

קוביות בשר צלי ברוטב פטריות בצל וערמונים

כאשר הבת הגדולה שלי אוראלי טעמה את הסיר הזה היא אמרה לי יא אמא איזה טעים יצא לך.עשית משהו אחר מה שינת את המתכון שלך ?!צחקתי ואמרתי לה לא מגלה לך זה סוד.

סוד עלאק עוד מעט את תעלי סטורי ותרוצי לספר לכל העולם את המתכון…..

ממתי נהיית קלפטה כזו אני שואלת אותה????

אמא אני חצי מרוקאית אני מזכירה לך…..

איך אני יכולה לשכוח אני אומרת לה. ….ומהר מאד אני מבינה שהילדים שלנו הם בעצם ההשתקפות שלנו.

אם תצליחי לנחש….אני עושה כלים בערב(בשישי אני מבשלת בארוחת שבת הבנות שלי מפנות ומנקות)

אמא….היא גוערת בי.

טוב נו שמתי טראיקי ששינה את כל העלילה….אני נשברת.

קוביות בשר צלי ברוטב פטריות בצל וערמונים

יופי מעכשיו תכיני לי תמיד…..עלאק תמיד!בחלומות שלה וגם לא יקרה המצב שאני יחזור על אותו אוכל שוב ושוב.תמיד לגוון תמיד ליצור.

וגם אתם שרגילים להכין צאו מהקופסא תעיזו ותתחילו לחוות טעמים חדשים.

אם אני הצלחתי גם אתם יכולים !

חוץ מזה שהבשר יוצא רך רך….והרוטב המושלם הזה פשוט עושה תאבון לאכול עוד ביס ועוד ביס.תכינו פירה ליד ותגידו לי פשוט תודה ♡

אבל מה אני מגלה לכם?! תכינו לבד ותראו.

חומרים

שלב ראשוני :

קילו וחצי בשר מס 5 חתוך לקוביות

3 עלי דפנה ,2 גזרים,ענף סלרי.

3 פלפל אנגלי 3 עלי דפנה רבע כפית כורכום.

הכנת הסיר והרוטב:

2 סלסלאות פטריות 2 צבעים

3 בצלים פרוסים לפרוסות

מלח, פלפל פפריקה, אבקת מרק בצל, אבקת מרק פטריות

2 שקיות ערמונים בוואקום

אופן ההכנה :

נתח הבשר הוא בשר צלי אני מבקשת  מהקצב שיחתוך לי.אתם יכולים לבקש גם מהקצב שאתם קונים ממנו.אל תנסו לעשות את זה בבית זה עבודת הקצב.

את קוביות הבשר אני שוטפת ומכניסה לסיר לחץ עם גזר בצל סלרי פלפל אנגלי ומעט כורכום שמה מעל שמכסה את הבשר ב2 -3 סמ.

קוביות בשר צלי ברוטב פטריות בצל וערמונים

אופן השימוש בסיר לחץ הוא כזה.שמים הכל מביאים לרתיחה .ברתיחה סוגרים את הסיר לחץ.שמים על תוכנית הבשר ומבשלים 40 דקות.

אחרי 40 דקות מסננים מוצאים את הבשר ואת המים שומרים בצד כי הם הבסיס לרוטב שלנו.

אם אין לכם סיר לחץ לא להלחץ אלמד שיטה בלי .פשוט באותו הסיר שבו אני מטגנים את הרוטב.תחילה מטגנים את הבשר סוגרים אותו מכל צד.הכוונה עד שהוא חום זהוב מכל צד.ואז מוצאים את נתחי הבשר ומניחים בצד עד שהרוטב מוכן.

היתרון בסיר לחץ זה זה קיצור זמנים וציר מעולה לרוטב.אבל אל דאגה בהמשך אתן פתרון.

הכנת הרוטב:

לטגן 3 בצלים פרוסים עד הזהבה מלאה ואז להוסיף את הפטריות.אני משתמשת בסיר מברזל יצוקה שמקצר פלאים את זמן הטיגון.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/12/VID_104170818_035633_469.mp4

הערת ביניים:

ואם כבר אמרתי על הסיר אז אני חייבת לספר לכם שקניתי את הסיר ביינות ביתן לפני חודש.שעולה שליש מחיר ממותג יוקרתי שנמכר בארץ והוא אחד לאחד! עלה לי 250 או 295 אל תתפסו אותי במילה.והסיר הזה הוא חובה בכל בית שיהיה אחד כזה.יש לו חיסרון וזה המשקל הכבד.אבל תקשיבו לי טוב הוא כמו תנור קטן האוכל מתבשל תמיד באופן אחיד.והוא מעולה לתבשילים וקדרות בתנור.לי יש שש סירים כאלה(3 מהמותג היוקרתי ) כבר מהיום שגילתי אותם אני פשוט מאוהבת .סליחה שחפרתי אבל זה מכוונה טובה..

נחזור לעבודה המשך הכנת הרוטב

אחרי שהפטריות מראות סימני התכווצות זה הזמן לתבלון

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/12/VID_104330126_005405_390.mp4

שמים חצי כוס טריאקי כף פפריקה כף אבקת מרק בצל כף אבקת מרק פטריות כפית מלח וחצי כפית פלפל גרוס. לערבב את התבלינים עם הבצל והשמן.לשפוך 3 וחצי כוסות מי ציר ולהביא לרתיחה.ברתיחה להוסיף את קוביות הבשר והערמונים.ולבשל את הסיר שעה על אש קטנה.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/12/VID_104471117_013113_017.mp4

במידה ולא היה לכם סיר לחץ פשוט תקנו שקית תיבול לציר בקר או תיבולית של קנור.תמיסו את זה עם 3 וחצי כוסות מים רותחים.וזה יהיה הציר שלכם.אבל זמן הבישול שלכם מרגע הכנסת הבשר יהיה שעתיים וחצי על הגז .או שאפשר להכניס לתנור לשעתייםכאשר השעתיים מתחלקות ל2 סוגי חום.שעה ראשונה 200 מעלות שעה שנייה 180 יוצא חמאה!

קוביות בשר צלי ברוטב פטריות בצל וערמונים

בהצלחה ♡♡♡♡

לכל מי ששאל אותי באינסטגרם שבוע שעבר הנה התמונה של הסיר ככה הוא נראה.

קוביות בשר צלי ברוטב פטריות בצל וערמונים

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

25 תגובות

  1. טליה הגב אפריל 3, 2019 בשעה 11:23 pm

    וואי נראה מעולה!
    אפשר להחליף בבשר מס' 6?
    יצא רך?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 4, 2019 בשעה 3:44 am

      כן

    • אורלי הגב אפריל 6, 2020 בשעה 4:02 am

      אין לי סיר לחץ. צריך קודם לסגירת הבשר לבשל בציר? או שישר מבשלים הכל יחד?
      חג שמח

  2. מיכל הגב אפריל 25, 2019 בשעה 3:10 pm

    איזה ערמונים יש לאכילה ויש כאלו לקלייה?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 27, 2019 בשעה 4:28 am

      קלופים בוואקום

    • מירב הגב אוקטובר 15, 2022 בשעה 4:29 pm

      אפשר עם בשר 8
      ואפשר להכין יום מראש ?

  3. שני הגב מאי 17, 2019 בשעה 10:13 am

    אם שמתי רק כ 800 גרם בשר, האם בהכנת הרוטב יש להשים רק כחצי מהנוזל והתבלינים?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 18, 2019 בשעה 12:39 pm

      רצוי

  4. דודי הגב אוגוסט 29, 2019 בשעה 5:31 pm

    זה יכול להצליח גם עם עוף ?

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 24, 2019 בשעה 4:07 am

      בטח !

  5. עדי הגב ספטמבר 20, 2019 בשעה 5:39 am

    הי יונית, אם אני רוצה להכניס ניוקי לסיר, מה צריך להוסיף?

  6. דודי הגב ספטמבר 26, 2019 בשעה 6:58 am

    הי אם אני עושה את זה בתנור גם צריך את כל כמות הציר הזאת ?

  7. כוכב הגב ספטמבר 26, 2019 בשעה 6:53 pm

    מה עם הירקות ששמת ססיר לחץ?

  8. חריף יעל הגב ספטמבר 28, 2019 בשעה 7:19 pm

    במידה ואין ביר לחץ האם לבשל את הבשר לפני?
    והאם הבישול לא פוגע בערמונים ובפטריות ועושה אותם מושי?

  9. חיה הגב אוקטובר 12, 2019 בשעה 3:40 pm

    מה לגבי הגזר והסלרי וכל השאר שהיו עם הבשר?גם נכנסים לבישול ארוך?

  10. חגית ניר הגב נובמבר 7, 2019 בשעה 4:56 pm

    אכן אין לי סיר לחץ
    מה עושים עם הגזר והסלרי

  11. בתאל הגב אפריל 1, 2020 בשעה 3:29 pm

    היי,
    רציתי לשאול במידה ואין לי עלי דפנה האם חייב בכל זאת לשים עלי דפנה או שניתן לשים סוג אחר של עלים או לא לשים בכלל ?

  12. אסתר הגב מאי 1, 2020 בשעה 11:26 am

    וואווו הכנתי המתכון יצא סוף הדרך ממש תודה רבה!!

  13. שוש הגב אוגוסט 26, 2020 בשעה 3:03 pm

    מה ניתן לשים במקום טריאקי

  14. גליתה הגב דצמבר 31, 2020 בשעה 1:22 pm

    יונית יקרה,
    הכנתי לפני כחודש, יצא מעדן.
    שאלה לי: יש לי "צלעות טרי בלי עצם". ילך במתכון הזה? אותו אופן הכנה – סיר לחץ וכו'?

  15. ננסי הגב פברואר 4, 2021 בשעה 3:43 pm

    מעדן.

    יצא מושלם

  16. רמון הגב פברואר 16, 2021 בשעה 10:59 am

    יצא ממש מדהים!
    עשיתי כמות כפולה והכל חוסל.
    תודה רבה

  17. גליה הגב מרץ 18, 2021 בשעה 10:39 pm

    היי יונית, נראה נפלא!שתי שאלות:
    1. רוצה להכין לפסח, רק שאנחנו לא משתמשים בתבלינים מלבד מלח, פלפל ופפריקה. נראה לך שיהיה מספיק טעים? ברור לי שלא כמו הדבר האמיתי, לכן שואלת "מספיק טעים". אעשיר עם יותר בצל ופטריות.

    2. קניתי כבר נתח צלי שלם, מבלי שראיתי את המתכון, בדרך כלל נוהגת לשלוק ואז לפרוס או לחתוך ולהשתמש בציר ולהכין את שאר התבשיל. האם לדעתך יתאים גם פה?

    תודה רבה, מחכה לתגובתך❤️

  18. ניצן הגב יולי 22, 2021 בשעה 7:22 am

    האם ניתן להכין את הסיר אם אין לי סיר לחץ? לא אוהבת את הטיבןלית

  19. רמון הגב אוקטובר 3, 2022 בשעה 7:50 am

    המתכון הזה מושלם והוא הפך למתכון הצלי הקבוע אצלנו בבית.
    תודה על זה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק מנה שלא רק ילדים אוהבים! מנה ממכרת שמראש אני אומרת! תכפ...
  • סלט ביצים הכי טעים שיש סלט ביצים הכי טעים שיש אם תקשיבו ליונית (בעצם תקראו ותפנימו )אז המתכון של היום...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס