לפני שאני אספר לכם איך בכלל הגעתי לרעיון המדהים הזה של קובה פטטה מכרובית.אני חייבת להגיד לכם שאין דברים כאלה!(תכלס אין? אניחושבת שאני הראשונה בנט שהכינה את זה אז תזכרו טוב טוב מי המציאה את זה )
תקשיבו בכל ביס יש לכם קונטציה של אין ספור טעמים פעם מרגיש לי כמו קובה פטטה פעם כמו מפרום פעם כמו מעדן שופלור.
אין !!!אתם חייבים להכין את זה עוד היום ולהבין על מה אני מדברת.במיוחד מי שאוהב כרובית
תקשיבו זה טעים אפילו ככה בלי רוטב!!!!!
אמא ועם הרוטב זה 3 דקות מגן עדן איזה שלוש דקות….אתם בביס הראשון בגן עדן!!!!
בקיצור השבוע ראיתי פרק מתוכנית הטלויזיה מתכון מנצח שאני חלק ממנה שמשודרת בערוץ עשר.
אגב גם אתם יכולים לראות את התוכנית .היא משודרת כל יום שישי ושבת בערץ עשר ב4 וחצי.שם תוכלו לראות אותי ואת חברי לנבחרת וגם ביו טיוב יש את כל הפרקים.
בתוכנית עוז תלם בלוגר מדהים וחבר לנבחרת וחבר יקר בחיים♡ עושה כרובית מטוגנת עם בשר ברוטב חמוסטה….הסתכלתי ואמרתי אם עוז עושה כרובית מטוגנת ברוטב חמוסטה(לחיצה על הסגול ואתם במתכון שלו) למה אי אפשר לעשות קובה ממעטפת מכרובית ברוטב שופלור של אמא שלי?
קמתי למחרת השעה 7 בבוקר לא מעניין אותי כלום.אני על זה!התחלתי עם סטורי באינסטגרם שלי yonit_z וזרמתי.שם אני משגעת און לין את עצמי ואת העוקבים חחחח .
ואואוווו כמות ההודעות והבקשות למתכון הדהימה אותי אז מהר מהר רצתי לכתוב ואני אומרת לכם רוצו על זה עוד היום !
ואל תשכחו לתייג אותי ♡כי אתם האושר והשמחה של האתר הזה.
קדימה מתחילים :
שקית כרובית קפואה במשקל קילו
כוס קמח
2 ביצים l
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
חומרים למלית:
400 גרם בשר טחון מס 2 צלעות
בצל אחד קצוץ
תפוא מגורד על החלק הקטן של הפומפיה
רבע צרור קצוץ שלפטרוזליה וכוסברה
כוס פירורי לחם
ביצה אחת
כפית כמון כפית מלח חצי כפית פלפל שחורף
רבע כוס מים.
חומרים לרוטב:
5-6 שיני שום.
קופסא של עגבניות חתוכות מוטי mutti
מלח פלפל כורכום פפריקה מרק עוף.
אופן ההכנה:
קלי קלות זה רק שלבים אבל השלבים קלים מאד.מבטיחה שזה משתלם!
שמים את הכרובית בתוך סיר עם מים ומבשלים עד שהיא רכה.מועכים אותה בעזרת מועך פירה.ומסננים טוב טוב את הכרובית המבושלת והמעוכה.
מוסיפים לזה מלח פלפל ביצה כוס קמח(כוס מידה=כוס שתיה חמה חד פעמי )אם רוצים את זה ללא גלוטן אפשר כוס של שבבי תפוא.מערבבים ונותנים לזה מנוחה של חצי שעה.חצי שעה יספוג את כל הנוזלים והעיסה תיהיה במרקם אחיד שאפשר לעבוד איתה.אם היא לא יציבה תוסיפו עוד קצת קמח.וזה סימן שלא סחטתם טוב את הכרובית.
בנתיים מכינים את תערובת הבשר שמים הכל בקערה ומערבבים.
מכינים כדורי קציצות בנתיים.
לוקחים קצת מהעיסה משטחים אותה כמו לקובה שמים את הבשר ועוטפים וסוגרים.ככה עם כולם.גם כאן חשוב לעבוד עם ידיים רטובות בדיוק כמו לקובה.אז שימו צלוחית קטנה עם מים ליד.
אם נשאר לכם קציצות …הרווחתם כי הקציצות יכנסו גם לרוטב והסיר הולך להיות סופר סופר טעים?
אחרי שעטפתם את הקציצות אתם מקמחים שמים כל קובה פטטה בקמח ומטגנים בשמן עד הזהבה יפה משני הצדדים.
טיגון נכון מתחיל בלהבה גדולה עד שכל הקובה פטטה בשמן .הורדת האש לבינונית בהזהבה הפיכה של כל הקובות והגדלת האש בסיום ההפיכה הקטנת האש עד הזהבה מלאה.ככה נוצר אחידות בטיגון.
זהירות זה טעיםםםםםםםםםםםם תזהרו.
עכשיו אפשר לאכול את זה ככה ואפשר להכניס לרוטב הכי טעים בעולםםםםםםםםםם של אמא שלי לשופלור.
פורסים את השום מטגנים בשמן חם דקה מוסיפים קופסא של מוטי העגבניות הכי טעימות שיש בעולם.תקשיבו ליונית אף חברה אחרת רק העגבניות האלה!
מביאים לרתיחה שמים כף מרק עוף חצי כפית כורכום רבע כפית פלפל שחור רבע כפית מלח.רבע כפית פפריקה לצבע(לא חובה הפפריקה)וכף מחוקה סוכר שמעניקה עדינות לרוטב ואיזון טעמים.לא יוצא מתוק תרגעו יוצא טעים !!!!!!!!!!!!!!!
מניחים את הקובות פטטות מבשלים עשר דקות רבע שעה ויש לכם מעדן של הליייייייף באחריות!
- הערות:
אפשר בלי טיגון להוסיף אבל זה יוצא רך לכן ממליצה להוסיף עוד קצת קמח לעיסה.לדעתי הגרסה המטוגנת טעימה יותר!טוב כל דבר מטוגן יותר טעים חחחחח
ללא גלוטן אפשר להוסיף פירורי לחם ללא גלוטן לעיסת הקציצות אפשר קמח ללא גלוטן למעטפת אם לא תמצאו שבבי תפוא.
לגבי סולת לא ניסתי זה האתגר הבא שלי?
יצא מושלם!!
רק הרוטב יצא לי קצת סמיך ולא מספיק רוטב מה את ממליצה לעשות?
להורעד פעם הבאה בכמות הנוזלים או להוציא חצי כוס נוזל ולערבב עם קצת קונפלור.לערבב ולהחזיר לסיר.
אם אין כרובית קפוא , אפשר לקחת כרובית רגילה ולטחון במעבד מזון? קילו אמור להספיק?
לבשל שלמה ואז לרסק כמו פירה
את חושבת שאפשר להמיר לכשר לפסח? להחליף את הקמח ואת הפירורי לחם בקמח מצה למשל?
בהחלט
האם אפשר להחליף את הקמח בקוואקר טחון?
בוודאי בריא יותר♡
היי, האם אפשר לאפות את הקציצות, במקום טיגון?
כן
בהחלט
האם אפשר להקפיא לאחר הטיגון לפני הבישול ברוטב?
אפשר להכין עם פתיתי כרובית?
האם אפשר להכין יום קודם?
אהבתי את המתכונים יש לי גם את הספר שלך אשמח אם תשלחי לי מתכונים למייל