המתכון של היום הוא אומנם צמחוני אבל הוא בהחלט בשרני….:-) אודות לפרוסות החציל העבות .
לא יודעת מה אצלכם ?!אצלי בבית אוהבים חצילים …אין שבת שאין משהו עם חצילים (כריך שישי ,סלט חצילים ,מוסקה,סירות ,חצילים וקציצות וכד )
שישי האחרון הכנתי פרוסות עבות של חציל והכנסתי אותם לרוטב עגבניות שום הורס….
מה אני אגיד לכם ?להיט !
העלתי תמונה בסטורי ובאינסטה והבקשות לא מפסיקות לזרום.
היום פתחתי את המקרר וראיתי שיש לי יותר מידי חצילים ואם לא אעשה משהו ….הם יזרקו.
אז אמרתי יאלללה נעשה שידור חוזר אבל הפעם נשדרג…
ואת האמת….כל גרסה טעימה ויש לה מרקם משלה
בגרסה של שישי טיגנתי חצילים בלי ציפוי והחצילים התרככו בבישול והיו רכים רכים.
בגרסה של היום החצילים שמרו על עצמם בגלל המעטפת שהעניקה מרקם נוסף מהשילוב של הקמח והביצה.
בקיצור הכל טעים….ואין לי ספק שלרוטב יש משמעות.
השתמשתי בראש שום טרי שלם וזה העניק טעם חזק של שום וטיפה חריפות מהטריות של השום.
בקיצור מלכתוב לכם אני מזילה ריר.
אז חאלס דיבורים עשרים דק זה שלכם!חצי שעה עם ציפוי.
חומרים
2 חצילים יפים גדולים בשרניים לא חציל בלאדי!
ציפוי:
ביצים ,קמח
רוטב :
רסק עגבניות
ראש שום טרי או יבש
קופסא עגבניות חתוכות איטלקיות.
פפריקה מלח פלפל מרק עוף וטיפה קינמון.
אופן ההכנה :
את החציל פורסים לפרוסות עבות .הסימן הוא בערך 2 וחצי אצבעות .
אם תעשו את החציל דק הוא יהיה פחות בשרני.
שימו לב לתמונה.
טובלים בקמח אחכ ביצה ומטגנים.עד שהחצילים זהובים בכל צד.
מוציאים.
מכינים את הרוטב :
קוצצים גס ראש שום שלם ומטגנים אותו דקה שתיים עם 4 כפות שמן.
אחכ מוסיפים 3 כפות רסק עגבניות ומערבבים טוב טוב.
אחרי דקה להוסיף תבלינים:כפית פפריקה חצי כפית מלח שליש פלפל שחור,רבע כפית קינמון וכף מחוקה של סוכר.
תרגעו זה לא מתוק זה מאזן את החמיצות של הרסק ושל קופסאת העגבניות שאנחנו נוסיף.עכשיו.
תחילה נערבב היטב את כל התבלינים בשמן עם הרסק.
נפתח את הטעמים ורק אז נוסיף את העגבניות.
נערבב הכל טוב טוב.
נשפוך 3 וחצי כוסות מים רותחים עם כף מרק עוף.נערבב הכל טוב טוב לפני שנשפוך לסיר שהאבקה תנמס ואז נשפוך לסיר.
נערבב הכל.
נכניס את פרוסות החציל לרוטב
נוריד את האש לאש קטנה.
ונבשל עשרים דקות גג חצי .תלוי איך טיגנתם את החציל 🙂
ונתענג ????
טעים טעים טעים !
אם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה …אז זה הזמן לעקוב אחרי באינסטגרם? yonit_z
רק מה אזהרה קטנה….אל תבואו על בטן ריקה??
אלופה יבורכו ידייך ?
תודה תרצה היקרה ♡♡♡
אני גרופי של חצילים, ואני מזילה ריררררר
נראה מעולה. בהחלט ינוסה .
תודה על המתכונים המעולים שלך.
יונית מתכון מנצח אהבו מאד בני ביתי. אצלי אוהבים מאד חצילים ולכן זה יהיה אחד המתכונים שיככבו אצלנו בבית.
תודה יבורכו ידיך
והמשך עשיה מבורכת.
נראה יפה וטעים.
הכנתי ויצא לי מדהים וטעים!
אכן אין עלייך ועל המתכונים שלך
נהנת להכין את הדברים שאת גורמת לי לפנטז עליהם
אוהבת המון❤️
באהבה גדולה….לבריאות♡
התרגשתי מהמתכון. הכנתי ויצא כמו של סבתא שלי ז״ל. היא לא בלתה הרבה במטבח, אבל את סיר החצילים האלה אני זוכרת. מעדן, מלא שום. היא הייתה צמחונית ואמרה שהחצילים הם הבשר של הצמחונים. כאן במתכון החצילים העבים הזכירו לי את זה! גם יצא כל כך טעים ועדין!
בגלל שאני לא משתמשת באבקת מרק, היה חסר טיפונת מלח. כף אבקת מרק שווה לכפית מלח ? מה את אומרת?
תודה על המתכון. זו פעם ראשונה שאני עושה משהו מהבלוג שלך. אני רוצה להגיד. גם שהמתכון הזה הוא מהיר וקל הכנה להפתעתי(: ועוד הבן שלי קילף את ראש השום (:
בוודאי אם לא שמים אבקת מרק שמים יותר מלח ומלח זה עיניין של טעם לכן ממליצה בפעם הבאה פשוט לטעום ולפי זה להוסיף.
שמחה שאהבת שמחה שהחזרתי אותך למחוז ילדותך וברוכה הבאה♡
עשיתי עבה עם בשר של קציצות באמצע. יצא פצצה.
כייף לקרוא….שידרגת ☺☺?
אני אישית אוהב שום, אבל לשים ראש שלם של שום, זה הרבה מדי?
צריך להשרות את החצילים? אם כן כמה זמן? לפזר מלח בהשיריה?
יונית חלום חיי לעשות את זה!
אם אני לא רוצה לטגן אותם בקמח וביצה לפני הבישול, פשוט ישר להכניס לבישול??
את צריכה לטגן את החצילים בכל מקרה גם אם את לא מוסיפה ביצים וקמח.
אחד הטעימים עשיתי כבר כמה פעמים , ואני טריפוליטאי …. ממש אששששששש אפילו אשתי הפולניה עפה על זה !!!!! נעשה שוב בשבועות
יוצא מצויין. מזכיר לי את החציל. שאימי ז"ל היתה מכינה
הי
עכשיו זה מתבשל- נראה מעולה
שאלה- כדי להפוך את זה מנה שלמה (אני צמחונית) האם לדעתך אפשר להוסיף גרגירי חומוס מבושלים?