אין כמו מנה של פרגית עסיסית ועשירה לצהרים !!!
ואם נודה ונתוודה אז גם אין כמו ארוחת צהרים חמה וטעימה בלי הרבה עבודה .
טוב אני אדייק: יש בסהכ 5 דק של הכנה מקדימה כמה שעות טובות במקרר שעושה גלאם ואושר למנה .
מחבת פסים לוהטת לצד סיר אורז לבן שמכינים בדקה או שמכינים מראש לכל השבוע .
סלט ירקות או ירקות חתוכים ואתם מסודרים
הטיפ שלי זה לקנות פרגיות טריות על הבוקר להכין מרינדה
לתת לה כמה שעות לבלות במקרר ולספוג טעמים ולהתרכך ואחכ לחמם מחבת לוהטת ויש לכם ארוחת צהרים /ערב מדהימה
חומרים:
קילו פרגיות ללא עצם
2 בצלים גדולים פרוסים לפלחים
מרינדה:
2 כפות טריאקי
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
כפית פפריקה כפית מלח רבע כפית פלפל כף גריל עוף חצי כפית שום גבישי .
אופן ההכנה:
מתחילים עם המרינדה מערבבים את כל חומרי המרינדה
מוסיפים לקערה את הפרגיות ואת הבצל מערבבים הכל היטב עוטפים ומכניסים למקרר לפחות ל3 שעות
מחממים מחבת פסים טוב טוב ומניחים את הפרגיות עד הזהבה יפה של 2 הצדדים
לוקחים מחבת נוספת ומטגנים את הבצל שהיה מושרה עם הפרגיות עד הזהבה קלה.
בהזהבה שופכים למחבת הפסים עם הפרגיות
ומאחדים את הבצל והפרגיות ומעל מפזרים פטרוזליה טריה
***אפשר לטגן הכל ביחד אני אישית אוהבת את הצריבה של הפרגית על מחבת נקיה ואחכ להוסיף את הבצלים ולאחד .
אם לא בא לכם לשטוף כלים תשפכו הכל לסיר סוטאז או למחבת גדולה .ותקפידו שהבצל יהיה מטוגן כמו שצריך.
בהצלחה
היי יונית בוקר טוב. רציתי לדעת עם את הפרגיות חתכת לשניים או שהם שלמות?? נראה ממש טעים
אם אין מחבת פסים אפשר במחבת רגילה?
האים אפשר לעשות בתנור ולא על המחבת כדי שזה ישאר יותר עסיסי לשבת?
תודה
שלום גברת נאוה אמיתי
לכבוד שבת קודש תכיני אוכל פרסי כמנהג אבותינו ולא כל מיני מאכלים של אשכנזיםץ
הכנתי לצהריים ויצא מעולה. טיגנתי קודם את הבצל ואז הוספתי את הפרגיות. תודה רבה!
אחד המתקונים יצא אש
תודה רבה לך❤
תודה על מתכון מצוין
פשוט מדויק וטעים!
הוספתי ערמונים יצא מושלם והוביף המון. תודה רבה