מרוב שאני מתלהבת לכתוב לכם את המתכון הזה בא לי לוותר על ההקדמה.
בא לי ישר לכתוב ולפרסם ושתרוצו להכין את פס הגבינה עם התפוחים.
כי תעלפת זה פה.
טעים ברמות על חלל.
בעלי לקח לעבודה וחייג להגיד לי יונית הכבאים עפו על העוגה ממש טעים.
שהוא יגיד לי ממש טעים ??
חוץ מסברינה בולו ו2 עוגות הוא בכלל לא נוגע במתוק.
אחותי סיגל באה מפתח תקווה לטעום אחרי שפרסמתי בקבוצה של הוואצאפ המשפחתי שסיימתי לצלם ומי שרוצה מוזמן לקחת.
וכל יום שהיא אכלה חתיכה היא התקשרה להגיד לי שאין דברים כאלה .
אין .
אז תבינו תפנימו ורוצו להכין !!!
חומרים :
לבצק:
חצי קילו קמח
כף גדושה שמרים
שקית אבקת אפיה
200 מל שמנת חמוצה תנובה
ביצה m פלוס 2 חלמונים
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה /מחמאה
2 שקיות סוכר וניל
חצי כפית מלח
מלית גבינה :
500 גרם גבינת כנען תנובה
200 גרם גביע שמנת חמוצה 27
שקית אינסטה פודינג וניל
כפית תמצית וניל
חצי גרידת לימון
חצי כוס סוכר
2 ביצים m
תפוחים מקורמלים :
3 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות
50 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
כפית שטוחה קינמון
חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה :
הכנת הבצק :
שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ולשים 7-8 דק.
הבצק יוצא מעט דביק זה בסדר אחרי התפחה של כמה שעות במקרר הוא יתייצב.
אפשר להתפיח בחוץ שעה וחצי ואז להכין אבל בצק כזה עדיף לעבוד איתו שהוא קר
אופן הכנת מלית הגבינה
שמים את כל המרכיבים בקערה מערבבים היטב ומניחים בצד.
אופן הכנת התפוחים ;
קולפים את התפוחים חותכים לקוביות שמים במחבת את כל המרכיבים ומבשלים הכל עד ריכוך קל של התפוחים אל תשכחו התפוחים עוברים אפיה בתנור.זה לוקח בערך עשר דק רבע שעה.
אופן הכנת הפס:
מחלקים את הבצק ל3 או ל4 אתם קובעים.
אם רוצים ארוכות בתבנית השחורה של התנור אז לחלק ל3.אם רוצים קטנות אז באיינגליש קייק ו אז לחלק ל4.
כל כדור פותחים למלבן מניחים מלית במרכז מעל תפוחים
את צדדי המלבן חותכים לפסים.
סוגרים פס מימין פס משמאול.
מעבירים לתבנית .
מברישים בביצה אפשר לקשט בסוכר גבישי מעל.
אופים בתנור שחומם ל170 מעלות קו למעלה קו למטה עד הזהבה יפה בערך 35 דק 45 דק תלוי בעוצמת התנור.
אפשר לפזר אבקת סוכר מעל או להבריש זיגוג מעל
הזיגוג לצי שרוצה להכין מורכב מחצי כוס סוכר חצי כוס מים רותחים כף דבש כפית מיץ לימון שמים הכל בקלחת ומבשלים 5 דק עד שהכל נמס.
אפשר לפזר גם פירורי קרמבל מעל
אופן הכנה של הפירורים: לרולדה זה לערבב 50 גרם חמאה 50 גרם קמח 50 גרם סוכר לערבב הכל עד שיש פירורים ולפזר מעל .
בהצלחה
פרסום בשיתוף תנובה
מה אפשר לשים במקום אינסטנט פודינג?
לא מובן סליחה מה בבצק אין בו מים בצק ללא מים?