פשטידת תרד זה החיים !
בבית אימי תרד לא היה מוצר להיט וחומר גלם נפוץ
כי המטבח המרוקאי פחות עובד איתו
אבל במטבח של סביחה זה היה אחד מחומרי הגלים שהיא אהבה לעבוד איתם
סביחה הייתה אימו של אמיר חבר ילדות מתקופת התיכון
אמא שלו הייתה אישה גבוהה שתמיד לבשה ג׳ינס וחולצה
היה לה שיער שחור קצר וגבות צבועות בשחור .
את סביחה הכרתי לעומק בתקופה שעבדתי בקופח
אז כבר לא הייתי הילדה מהשכבה של אמיר,הבת של ….
הייתי יונית שמנהלת מרפאה ועוזרת למטופלים תורים הנחות וכד
נושא האוכל היה נושא שתמיד אהוב עלייי
וככה זכיתי להכיר מטבחים אחרים ושונים
בדכ המתכונים שהייתי לוקחת היו הקלים והפשוטים שתמיד מצליחים
וזה בדיוק המתכון שהיום אני הולכת ללמד
כל מה שצריך זה לערבב,לשמן תבנית ובייי בייי לתנור
ואם אתם אוהבי תרד אז הפשטידה המושלמת הזו עבורכם
אני בגלל חג פסח הפכתי אותה ללא גלוטן בזכות קמח רב תכליתי ללא גלוטן שנמכר בכל סופר
אם לא חג פסח אתם בהחלט יכולים להמיר בקמח רגיל
חומרים :
שקית תרד קפואה מופשרת וסחוטה
1 שמנת לבישול או 1 שמנת מתוקה (250 מל )
1 גביע שמנת חמוצה או גביע קוטג
3 ביצים xl או 4 מידה l
200 גרם גבינת פטינה או בולגרית
200 גרם גבינה צהובה
חצי כוס קמח ללא גלוטן +כפית אבקת אפיה /חצי כוס קמח תופח רגיל
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
אופן ההכנה
שמים בקערה את כל המרכיבים למעט התרד ומערבבים היטב
את החרד מפשירים יום קודם או במיקרוגל .
שוטפים וסוחטים היטב!!!!!!
רק אחרי שסחטנו היטב את התרד אנחנו מוסיפים אותו לקערה עם שאר החומרים שערבבנו
משמנים תבנית מלבנית ומעבירים את העיסה לתבנית
אפשר לפזר שומשום וקצח מעל בתור קישוט
ומכניסים לתנור חם מצב טורבו 180 מעלות את הפשטידה
אופים 45 -50 דקות עד הזהבה
מצננים קלות ומגישים
בתאבון
נראה טעים מאוד ואני מתכוננת להכין את זה לארוחת ערב תודה רבה
היי יונית, אפשר להכניס תרד טרי קצוץ?? 200 גרם או 400? תודה
לדעתי לפחות 400 זה מתכווץ
היי חשוב לי לדעת אם אפשר קמח כוסמין או לבן רגיל וגם את התררד לחלוט ולקצוץ?
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא את הפשטידת תרד
אם משתמשים בתרד טרי, צריך לאדות אותו לפני..?
אשמח לדעת איך עשית עם תרד טרייה ועם איזו כמות
תודה על המתכון.
שאלה: אין לי גבינה בולגרית . במה אפשר להחליף?
הי יונית אפשר להשתמש במדליוני תרד?
בוקר טוב יונית, האם ניתן להקפיא את פשטידת התרד לאחר האפיה? אני משתמשת בתרד טרי
נראה מעולה! מה גודל התבנית?
היי יונית
מקווה שתעני , כי ראיתי שלא כל השאלות מקבלות מענה, וזה ממש חשוב לנו כדי שנוכל להכין .
אם משתמשים בתרד טרי , איזה כמות ? ואיך עושים ? פשוט לקצוץ אותו דק? לחלוט ?
מה אפשר לשים במקום שמנת לבישול