מרק עם קניידלך זה אחד הדברים הטעימים שיש בחג פסח.
אמא שלי למדה להכין את הקניידלך משכנה פולניה ואני למדתי מחמי הפולני ?.ומאז שאני זוכרת את עצמי כל שנה בערב פסח היינו אוכלים מנה ראשונה מרק קנדיילאך או קציצות דג לוקוס.
ברור לכם שאני הייתי בוחרת מרק עם קניידלך?! כי דגים היינו אוכלים כל שישי
ואילו ?!מרק עם קניידלך ממש לא!
רק בשבוע של פסח היא הייתה עושה!אני אגב כל השנה עושה או יותר נכון עד שנגמר לי קמח המצה .
אני יודעת שיש כל מיני מתכונים וגרסאות זה הגרסה שלי
מוזמנים לנסות ולספר לי אם אהבתם או לא (שמחה לקבל ביקורת )
אני אגב מבשלת הכל בסיר אחד למרות שבעלי מתעקש שאעשה בנפרד.
וכל פעם אני מסבירה לו שככה אמא שלי עושה ואז הוא מתחיל עם הנאום אמא שלך לא יודעת…זה של אשכנזים לא של מרוקאים (בצחוק לא להיכנס לי לקטע עדתי בבקשה)ואז אני אומרת לו אבל בסיר נפרד זה חיוור כמו כל האוכל שלכם ??אני צריכה צבע ,שמחה בסיר….והוא תמיד מסיים את והשטויות שלך.תעשי מה שאת רוצה העיקר שיהיה טעים?
ואז אני אומרת אז למה בכלל התחלת את הויכוח ?????
אבל בגדול הוא צודק אבל בקטנה נשים תמיד צודקות?
יאלללללה מתכון :
מרק :
2 קישואים.
4 גזרים
3 תפוא גדול
1 בטטה
בצל גדול
1 קולרבי גדול
1 לפת גדול.
3 ענפים של כרפס
רבע צרור שמיר /פטרזוליה
4 חזה עוף או 4 חזה הודו.
מלח ,פלפל שחור גרוס,אבקת מרק עוף,כורכום,חואיג' למרק.
לקניידלאך :
2 כוסות (מידה)קמח מצה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 כוסות(מידה) מי מרק(אפשר מים אבל אז להוסיף מלח)
3 ביצים l
רבע כוס שמן.
אופן ההכנה :
את הבצל קוצצים גס ומטגנים עד התחלה של הזהבה
בזמן הזה שהבצל במחבת אני אוהבת להוסיף את חזה העוף.אני משתמשת החזה עוף מסיבה אחת הוא נותן טעם למרק .שנית הבנות שלי לא אוהבת שיש כל מיני חלקיקים שלפעמיים יוצאים מהעוף למרות שאני סוגרת אותו.ככה המרק יוצא נקי כמו צח בלי לסנן.
אם אתם רוצים אפשר לשים שוקיים גרונות מה שבא לכם.
אני מסבירה מה אני עושה למשפחה שלי אתם תעשו מה שטוב לכם ?
אחרי שהחזה עוף מבושל מכל צד והבצל התחיל להזהיב אני מוסיפה את הירקות.
כל הירקות שרשמתי לכם אני חותכת לקוביות ושמה במרק.כמובן שאני שוטפת ומסננת.
נותנת ערבוב.שמה תבלינים:כפית שטוחה כורכום,כפית חואיג' למרק ,3/4 כף מלח,2 כפות מרק עוף.ושליש כפית פלפל גרוס.לערבב הכל כן עם הירקות ואז לשפוך מים רותחים.מקומקום או תמי 4.המים עד 3/4 גובה הסיר.
מערבבת הכל טוב ועל הדרך בודקת שיש מספיק מים.
סוגרת את המכסה.ממניכה את האש לאש בינונית.
מבשלת את המרק 50 דק.
אחרי 50 דק אני מתחילה בהכנת הקניידלך.
אפשר במקביל להכין בסיר מקביל עם מים מלח ופלפל בשיטה כמו שבעלי גדל.
אבל אני חוסכת כלים ועושה הכל בסיר אחד הקניידלך מקבל טעם מהמרק וצבע ?וככה התרגלתי שנים.
אופן הכנת הקניידלך ;
שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עם כף עץ את הכל טוב טוב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
בעזרת ידיים רטובות קורצים כמות לכדורים קטנים כי אל תשכחו במרק הם תופחים כמעט פעמיים מהגדול שקרצתם.
זורקים לסיר,מגדילים את האש לאש גבוהה.ומביאים את הכל לרתיחה .
ברתיחה מורידים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים עוד עשר דק ויש לכם מרק מהאגדות ?עם קניידלך
הערות :
ירקות אפשר לשים איזה שאוהבים לא חייבים לעשות בול כמוני.
אם אתם נגד מרק עוף אז שימו כף טובה מלח וכף וחצי תבלין חואיג' למרק כפית כורכום שליש כפית פלפל שחור גרוס.
אני אוהבת לשים כרפס ושמיר.אם שמים שמיר בתחילת הבישול של הסיר הוא לא דומיננטי בטעם.
אם אתם אוהבים את הטעם של השמיר תוסיפו לקראת הסוף את השמיר והטעם ישמר לכם.
אם אתם לא סובלים שמיר שימו פטרוזליה או כוסברה.
אמא שלי מכינה קניידלך קשים אם אתם אוהבים אותם קשים תוסיפו עוד כוס פירורי מצה לעיסה.
אז בהצלחה וניפגש במתכון הבא ?
ואם לא בא לכם לחכות עד המתכון הבא מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם ולגלות לפני כולם איזה מתכון יעלה לאתר
האינסטגרם שלי yonit_z.
רק חייבת להזהיר אל תבואו רעבים זה יעשה לכם חשק!
הזהרתי?
אין עליך אני נהנת מאוד מהמתכונים את פשוט אלופה חג שמח ❤⚘???
תודה דליה ….חג שמח…באהבה ♡
את מקסימה
תודה
את פשוט התנך שלי בבישולים.
אין לי גנים מרוקאים ואני מתחברת אליהם דרכך .
כיף לראות תמאכלים שלך .
וכיף לנסות להכין אותם
לכבוד לי …תודה ?
לפי מה שקראתי אני עושה אותו הדבר כל שנה בדיוק כמוך כך שהציון שלי הוא "10"
אפילו 100
אפשר להשתמש בכרעיים?
הי
רציתי לשתף שהכנתי ויצא ממש טעים. הילדים שלי ממש בררניים באוכל והם עפו על המרק ו הקניידלך. הכנסתי בפסח פעמיים ועכשיו רוצה להכין את המרק שוב. חשבתי לשים אטריות אורז במקום קניידלך הפעם… תודה
איזה יופי…לבריאות….בהחלט ניתן
הי יונית, האם את חותכת את חזה ההודו?
האם יש תבלין אחר במקום חואיג? או רק כורכום מלח פלפל?
ומה הכוונה חזה עוף?לחתיכות או חתיכה גדולה ולטגן אותה?
היי יונית, יש לי בן ששונא בצל.. האם ניתן לטגן את חזה העוף עם הבצל, ולהוציא אותו לפני הוספת הירקות והמים? האם עדיין יצא טעים?
תודה וחג שמח!
עשיתי את זה שנה שעברה, יצא מושלם! השנה חיפשתי והצטערתי שלא שמרתי את המתכון. בדיוק עומדת להכין, מחפשת ברשת ומתבאסת ואז הגעתי שוב למתכון שלך וזיהיתי לפי הסיפור עם בעלך שהזכיר וגם את הטיפ של השמיר שעם ובלי קשר למתכון הנוכחי עוזר מאד (לא אוהבת את הטעם של השמיר כשהוא מאד דומיננטי). בקיצור… איזה מזל שמצאתי! חג שמח לכולנו ותודה רבה על המתכון, הולכת להדפיס ?
שימי בצל שלם ובסיום תוציאי אותו. הטעם נשמר. ככה עשיתי עם הגדולים כשהיו קטנים אפילו באורז. מקלפת, מניחה ונותנת להתבשל.
היי יונית, בימים אלה.. אני רוצה להגיד לך שכל מה שכתבת מצחיק, שנון, נקרא בצורה של חיים במטבח.. את ובעלך נשמעים ממש חמודים.. תמשיכו..
המתכון שלך מעולה, אני מכירה את המתכון הפשוט והרגיל מהאינטרנט.. משניי הצדדים שלי אני לא פולניה.. אז אני תמיד מוסיפה לי עוד דברים למרק הזה.. שיחקת אותה.. כל מה שאת מוסיפה נשמע ממש טעים ןהיום אני אכין את המרק שלך !!
מרק מעולה..תודה
יצא לי מרק מהסרטים, תודה רבה
עשיתי. יצא מעולה ומצוין. עשיתי ללא עוף שיהיב פרווה. יונית תודה כל מתכון עם שמחת חיים. ה יברך אותך
מתכון מעוווולה
עשיתי בגרסה הצמחונית, הקניידלך מושלמים, הרבה יותר טעים שהם סופגים את הטעם של המרק
את מהממת אני מכינה לרוב את המתכונים שלך הכל יוצא מעולה וכל המשפחה נהנית ממך למדתי לבשל טוב. את אלופה
היי יונית, נראה ממש טעים המרק בדיוק בדרך להכין אותו!!
לא מצאתי קצת מצה יש אפשרות להחליף הקמח רגיל?