מרק עם קניידלך - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » מרק עם קניידלך
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
מרק עם קניידלך

מרק עם קניידלך

יונית צוקרמן מרץ 14, 2018 23 תגובות

מרק עם קניידלך זה אחד הדברים הטעימים שיש בחג פסח.

מרק עם קניידלך

אמא שלי למדה להכין את הקניידלך משכנה פולניה ואני למדתי מחמי הפולני ?.ומאז שאני זוכרת את עצמי כל שנה בערב פסח היינו אוכלים מנה ראשונה מרק קנדיילאך או קציצות דג לוקוס.

ברור לכם שאני הייתי בוחרת מרק עם קניידלך?! כי דגים היינו אוכלים כל שישי

ואילו ?!מרק עם קניידלך ממש לא!

רק בשבוע של פסח היא הייתה עושה!אני אגב כל השנה עושה או יותר נכון עד שנגמר לי קמח המצה .

אני יודעת שיש כל מיני מתכונים וגרסאות זה הגרסה שלי

מוזמנים לנסות ולספר לי אם אהבתם או לא (שמחה לקבל ביקורת )

אני אגב מבשלת הכל בסיר אחד למרות שבעלי מתעקש שאעשה בנפרד.

 

מרק עם קניידלך

וכל פעם אני מסבירה לו שככה אמא שלי עושה ואז הוא מתחיל עם הנאום אמא שלך לא יודעת…זה של אשכנזים לא של מרוקאים (בצחוק לא להיכנס לי לקטע עדתי בבקשה)ואז אני אומרת לו אבל בסיר נפרד זה חיוור כמו כל האוכל שלכם ??אני צריכה צבע ,שמחה בסיר….והוא תמיד מסיים את והשטויות שלך.תעשי מה שאת רוצה העיקר שיהיה טעים?

מרק עם קניידלך

ואז אני אומרת אז למה בכלל התחלת את הויכוח ?????

אבל בגדול הוא צודק אבל בקטנה נשים תמיד צודקות?

יאלללללה מתכון :

מרק :

2 קישואים.

4 גזרים

3 תפוא גדול

1 בטטה

בצל גדול

1 קולרבי גדול

1 לפת גדול.

3 ענפים של כרפס

רבע צרור שמיר /פטרזוליה

4 חזה עוף או 4 חזה הודו.

מלח ,פלפל שחור גרוס,אבקת מרק עוף,כורכום,חואיג' למרק.

לקניידלאך :

2 כוסות (מידה)קמח מצה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

2 כוסות(מידה) מי מרק(אפשר מים אבל אז להוסיף מלח)

3 ביצים l

רבע כוס שמן.

אופן ההכנה :

את הבצל קוצצים גס ומטגנים עד התחלה של הזהבה

בזמן הזה שהבצל במחבת אני אוהבת להוסיף את חזה העוף.אני משתמשת החזה עוף מסיבה אחת הוא נותן טעם למרק .שנית הבנות שלי לא אוהבת שיש כל מיני חלקיקים שלפעמיים יוצאים מהעוף למרות שאני סוגרת אותו.ככה המרק יוצא נקי כמו צח בלי לסנן.

אם אתם רוצים אפשר לשים שוקיים גרונות מה שבא לכם.

אני מסבירה מה אני עושה למשפחה שלי אתם תעשו מה שטוב לכם ?

אחרי שהחזה עוף מבושל מכל צד והבצל התחיל להזהיב אני מוסיפה את הירקות.

כל הירקות שרשמתי לכם אני חותכת לקוביות ושמה במרק.כמובן שאני שוטפת ומסננת.

נותנת ערבוב.שמה תבלינים:כפית שטוחה כורכום,כפית חואיג' למרק ,3/4 כף מלח,2 כפות מרק עוף.ושליש כפית פלפל גרוס.לערבב הכל כן עם הירקות ואז לשפוך מים רותחים.מקומקום או תמי 4.המים עד 3/4 גובה הסיר.

מערבבת הכל טוב ועל הדרך בודקת שיש מספיק מים.

סוגרת את המכסה.ממניכה את האש לאש בינונית.

מבשלת את המרק 50 דק.

אחרי 50 דק אני מתחילה בהכנת הקניידלך.

אפשר במקביל להכין בסיר מקביל עם מים מלח ופלפל בשיטה כמו שבעלי גדל.

אבל אני חוסכת כלים ועושה הכל בסיר אחד הקניידלך מקבל טעם מהמרק וצבע ?וככה התרגלתי שנים.

אופן הכנת הקניידלך ;

שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עם כף עץ את הכל טוב טוב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

בעזרת ידיים רטובות קורצים כמות לכדורים קטנים כי אל תשכחו במרק הם תופחים כמעט פעמיים מהגדול שקרצתם.

זורקים לסיר,מגדילים את האש לאש גבוהה.ומביאים את הכל לרתיחה .

ברתיחה מורידים את הלהבה לאש נמוכה ומבשלים עוד עשר דק ויש לכם מרק מהאגדות  ?עם קניידלך

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2018/03/VID_92981001_064101_312.mp4

הערות :

ירקות אפשר לשים איזה שאוהבים לא חייבים לעשות בול כמוני.

אם אתם נגד מרק עוף אז שימו כף טובה מלח וכף וחצי תבלין חואיג' למרק כפית כורכום שליש כפית פלפל שחור גרוס.

אני אוהבת לשים כרפס ושמיר.אם שמים שמיר בתחילת הבישול של הסיר הוא לא דומיננטי בטעם.

אם אתם אוהבים את הטעם של השמיר תוסיפו לקראת הסוף את השמיר והטעם ישמר לכם.

אם אתם לא סובלים שמיר שימו פטרוזליה או כוסברה.

אמא שלי מכינה קניידלך קשים אם אתם אוהבים אותם קשים תוסיפו עוד כוס פירורי מצה לעיסה.

אז בהצלחה וניפגש במתכון הבא ?

ואם לא בא לכם לחכות עד המתכון הבא מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם ולגלות לפני כולם איזה מתכון יעלה לאתר

האינסטגרם שלי yonit_z.

רק חייבת להזהיר אל תבואו רעבים זה יעשה לכם חשק!

הזהרתי?

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

23 תגובות

  1. דלית מחלין הגב מרץ 14, 2018 בשעה 4:51 pm

    אין עליך אני נהנת מאוד מהמתכונים את פשוט אלופה חג שמח ❤⚘???

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 15, 2018 בשעה 5:21 am

      תודה דליה ….חג שמח…באהבה ♡

  2. אריה הגב מרץ 14, 2018 בשעה 8:15 pm

    את מקסימה

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 15, 2018 בשעה 5:20 am

      תודה

  3. איילת הגב מרץ 29, 2018 בשעה 6:07 pm

    את פשוט התנך שלי בבישולים.
    אין לי גנים מרוקאים ואני מתחברת אליהם דרכך .
    כיף לראות תמאכלים שלך .
    וכיף לנסות להכין אותם

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 1, 2018 בשעה 5:11 pm

      לכבוד לי …תודה ?

  4. רחמים הגב אפריל 18, 2019 בשעה 9:39 pm

    לפי מה שקראתי אני עושה אותו הדבר כל שנה בדיוק כמוך כך שהציון שלי הוא "10"

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 2:46 pm

      אפילו 100

      • נופר הגב אפריל 13, 2020 בשעה 8:45 pm

        אפשר להשתמש בכרעיים?

  5. עדי הגב מאי 8, 2019 בשעה 9:07 am

    הי
    רציתי לשתף שהכנתי ויצא ממש טעים. הילדים שלי ממש בררניים באוכל והם עפו על המרק ו הקניידלך. הכנסתי בפסח פעמיים ועכשיו רוצה להכין את המרק שוב. חשבתי לשים אטריות אורז במקום קניידלך הפעם… תודה

    • יונית צוקרמן הגב מאי 9, 2019 בשעה 1:42 am

      איזה יופי…לבריאות….בהחלט ניתן

  6. מאיה הגב מרץ 30, 2020 בשעה 7:00 am

    הי יונית, האם את חותכת את חזה ההודו?

  7. נטע הגב מרץ 30, 2020 בשעה 7:01 am

    האם יש תבלין אחר במקום חואיג? או רק כורכום מלח פלפל?
    ומה הכוונה חזה עוף?לחתיכות או חתיכה גדולה ולטגן אותה?

  8. אפרת הגב אפריל 6, 2020 בשעה 2:49 am

    היי יונית, יש לי בן ששונא בצל.. האם ניתן לטגן את חזה העוף עם הבצל, ולהוציא אותו לפני הוספת הירקות והמים? האם עדיין יצא טעים?
    תודה וחג שמח!

  9. אשרת הגב אפריל 8, 2020 בשעה 8:13 am

    עשיתי את זה שנה שעברה, יצא מושלם! השנה חיפשתי והצטערתי שלא שמרתי את המתכון. בדיוק עומדת להכין, מחפשת ברשת ומתבאסת ואז הגעתי שוב למתכון שלך וזיהיתי לפי הסיפור עם בעלך שהזכיר וגם את הטיפ של השמיר שעם ובלי קשר למתכון הנוכחי עוזר מאד (לא אוהבת את הטעם של השמיר כשהוא מאד דומיננטי). בקיצור… איזה מזל שמצאתי! חג שמח לכולנו ותודה רבה על המתכון, הולכת להדפיס ?

  10. אשרת הגב אפריל 8, 2020 בשעה 8:15 am

    שימי בצל שלם ובסיום תוציאי אותו. הטעם נשמר. ככה עשיתי עם הגדולים כשהיו קטנים אפילו באורז. מקלפת, מניחה ונותנת להתבשל.

  11. סופה הגב אפריל 9, 2020 בשעה 11:17 am

    היי יונית, בימים אלה.. אני רוצה להגיד לך שכל מה שכתבת מצחיק, שנון, נקרא בצורה של חיים במטבח.. את ובעלך נשמעים ממש חמודים.. תמשיכו..
    המתכון שלך מעולה, אני מכירה את המתכון הפשוט והרגיל מהאינטרנט.. משניי הצדדים שלי אני לא פולניה.. אז אני תמיד מוסיפה לי עוד דברים למרק הזה.. שיחקת אותה.. כל מה שאת מוסיפה נשמע ממש טעים ןהיום אני אכין את המרק שלך !!

  12. אביטל פילייבה הגב אפריל 11, 2020 בשעה 4:22 pm

    מרק מעולה..תודה

  13. הדס הגב אפריל 12, 2020 בשעה 3:07 pm

    יצא לי מרק מהסרטים, תודה רבה

  14. אמא ל 6 חמודים הגב אפריל 13, 2020 בשעה 9:49 am

    עשיתי. יצא מעולה ומצוין. עשיתי ללא עוף שיהיב פרווה. יונית תודה כל מתכון עם שמחת חיים. ה יברך אותך

  15. לוסיה הגב אפריל 13, 2020 בשעה 10:39 am

    מתכון מעוווולה
    עשיתי בגרסה הצמחונית, הקניידלך מושלמים, הרבה יותר טעים שהם סופגים את הטעם של המרק

  16. הילה הגב מרץ 31, 2021 בשעה 4:12 pm

    את מהממת אני מכינה לרוב את המתכונים שלך הכל יוצא מעולה וכל המשפחה נהנית ממך למדתי לבשל טוב. את אלופה

  17. תמר הורדן הגב נובמבר 11, 2021 בשעה 10:20 am

    היי יונית, נראה ממש טעים המרק בדיוק בדרך להכין אותו!!
    לא מצאתי קצת מצה יש אפשרות להחליף הקמח רגיל?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • חומוס מבושל בסגנון מרוקאי חומוס מבושל בסגנון מרוקאי     חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון קצת שונ...
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס