סבתא לנה היא סבתא של איקה…איקה התערבה איתי שהקניידלאך של סבתא שלה הכי רכים ואוורירים שיש.
מרוקאית כמוני שנשואה לאשכנזי לא יכולה לא להתווכח ולהגיד שאין דבר כזה קניידאלך יותר טעימים משל חמי ז"ל ???זה גאוות מרוקופולין.
איקה הסבירה שלי שמי סודה בקניידאלך זה הסוד.סבתא שלה הייתה עושה בסודה סטרים מי סודה ושמה בעיסה.מערבבת…עשר דקות מנוחה והקסם קורה.
האמת ?שהיא אמרה לי מי סודה ישר נדלקה לי מנורה כי הרי אני שמה בקציצות על מנת לאוורר ובבלילות למינהם.
פתאום טון הדיבור שלי השתנה ואמרתי יאלללה יונה תנסי.
וואלה תקשיבו….קלי קלות והפטנט של הסודה עובד ביג טיים.
אז תכינו את הסודה סטרים שלכם…קמח מצה כמה ביצים…ועשר דקות וזה שלכם.
אגב?!זה הולך עם כל מרק שאתם אוהבים…מרק ירקות עשיר או מרק צח כמו שבעלי אוהב ואפילו מרק אפונה אביבי.
בקיצור מה אני חופרת….3 דקות עבודה…עשר דק מנוחה….5 דקות גלגול וזה שלכם ♡
והפעם יש לי הפתעה…..סרטון הכנה !
חומרים:
2 כוסות קמח מצה
כפית מלח
חצי כפית סוכר
שליש כפית פלפל
רבע כוס שמן
2 כוסות סודה דרגה 3.
3 ביצים xl או 4 l
אופן ההכנה :
לשים בקערה 2 כוסות קמח מלח ופלפל ולערבב היטב.
להכין סודה בסודה סטרים דרגה 3.
לשפוך לקערה יחד עם רבע כוס שמן.
לערבב הכל היטב.
לקשקש את הביצים להוסיף לעיסה ולערבב עד שהכל אחיד.
לשים במנוחה עשר דק במקרר.
בזמן הזה נרתיח סיר עם מים וכף מלח .
בעזרת ידיים רטובות יש לקרוץ כדורים קטנים ולזרוק למים הרותחים.
אחרי שסיימנו לכדרר וזרקנו את כל כדורי הקניידאלך .יש להוסיף כוס מים קרים לסיר.
להוריד את גובה הלהבה ללהבה נמוכה ולבשל רבע שעה.אחרי רבע שעה לסנן ולשמור בקופסא.
יש 2 דרכים לשימוש:
1.לפני הגשה זורקים לסיר המרק המוכן את כמות הקניידאלך שצריך..מבשלים 5 דקות שכל הטעם של המרק יחדור ומגישים.ככה ניתן להשתמש בקניידאלך לפי הצורך.
2.דרך שנייה שלמדתי מאמא שלי.זה שאחרי הסינון היא הייתה מוסיפה את כל כמות הקנייאדלך למרק .כמובן אחרי שהיא סיימה לבשל אותו.
כל אחד יעשה איך שהוא אוהב.החיסרון בשיטה של אמא שהם טיפה תופחים זה הכל.
האם אפשר להשתמש בסודה מןכנה מבקבוק אם אין סודה סטרים
בהחלט
סודה לשתייה תופס?
לאאאא.מי סודה
יונית, כמה זמן הם נשמרים במקרר?
גג יומיים
אממממ יאמי ממש נחטף בהילוך מהיר?
הי יונית,
כתוב במתכון חצי כפית סוכר, באיזה שלב מוסיפים אותה ?
תודה
בשלב של היבשים.
היי יונית
יש לך מתכון למרק לקניידלך?
סבתי הייתה עושה רק עם גזר אבל אני בטוחה שהיה שם עוד משהו שעשה את הטעם…
תודה
מדוע לא לבשל אותם ישירות במרק המוכן מהתחלה?
כי הם מתנפחים כפול
מדוע לשים כוס מים אחרי ששמים את הקנידעלך במים במים הרותחים בסיר?
כי אם לא נוסיף…הרתיחה תגלוש
בעלי בטעות קנה לי סודה מי טוניקה…הולך ?
*מי טוניק
הי יונית, יש לך אולי מתכון טעים למרק עצמו? ?
הי יונית, יש לך אולי מתכון טעים למרק עצמו? ?
ממליץ לבשל את הקניידלך במים עם אבקת מרק במקום מלח …
ההמלצה לא לבדל במרק עצמו כי הקמח מצה מחמיץ עם הנוזלים ומקצר חיי מדף של המרק.
לבשל באבקת מרק זה מושלם או במרק שאוכלים מיד ????????