אין לי הרבה מתכונים של סבתא מאמא,לא כי היא לא ידעה לבשל או משהו.כי אמא בבית שלנו תמיד בישלה את האוכל שאבא גדל עליו אוכל בארברי של הדובדובים.ככה קוראים ליוצאי אוג'דה דובדובים לא לצחוק אבל לכל יוצאי עיר כפר היה שם.מכנסיה ללמי שיצאה ממכנס,ספרוייי וכד'.לפי השמות שרצו בבית ידעתי מי העדה שמבשלת הכי טוב??? סבתא מאמא שהייתה יוצאת קזבלנקה בישלה אוכל שונה מהדובדובים.לשמחתי כאשר אמא הייתה מביאה את סבתא לשבת.היינו נותנים לה את הכבוד וסבתא הייתה מבשלת.אלו היו השבתות שהייתי הכי אוהבת,כי האוכל היה לי שונה. נראה לי שאבא פחות אהב אבל זה כבר סיפור אחר חחח.ובכלל אורז לא כל המרוקאים ידעו מה זה כי שם במרוקו לא בישראל האורז נחשב לאוכל זול של עניים.רק פה בישראל הם נחשפו לאורז ורובם למדו והתאימו את עצמם.ככה גם סבתא מאמא.שלדעתי בטוח לקחה את המתכון מקולט השכנה שלה חחח
חומרים :
8-12 פלפלים צבעוניים
חצי קילו בשר טחון גס
3 כוסות אורז לבן מוכן.
2 בצלים גדולים
3 שיני שום כתוש
רבע צרור פטרוזליה
רבע צרור כוסברה
קוביות תפוא.
מלח,פלפל ,פפריקה ,כורכום תבלין לקציצות.
אופן ההכנה :
קלי קלות! קוצצים את הבצל ומטגנים עם 2-3 כפות שמן ברגע שהבצל מזהיב .מוסיפים את השום הכתוש את הבשר טחון.אני מאד ממליצה לבקש טחינה גסה.אילן טרבלסי הקצב המהמם שלי מהשוק ברמלה לימד אותי סוגי טחינה וזה שידרג לי את המטבח.אז עכשיו אתם כמוני משתדרגים ומבקשים טחינה גסה.אם אין לכם אפשרות אז לא נורא גם יצא טעים.
בכלל סליחה על החפירה אבל אני אישית ממליצה לכם לקנות בשר טחון בקצביה ולא בסופר.בסופר הם נותנים לנו מיקס וסוף של בשר ואף פעם אי אפשר לדעת מה יש לנו.אני יודעת שאני הולכת לאילן אני קונה ממנו בשר טחון הבשר שלי איכותי מנתח טרי ומה שאני רוצה!
זהו נחזור למתכון אחרי שהבצל הזהיב אני מוסיפה את הבשר הטחון ברגע שהבשר מוכן אני מתבלת.שמה כפית טובה של מלח שליש פלפל שחור כפית מחוקה של פפריקה שליש כפית פפריקה וכפית תבלין לקציצות. מערבבת הכל טוב ומאחדת את הבשר עם 3 כוסות אורז מוכן.לא אני לא עושה חצי בישול אני אוהבת שהאורז בפלפל שלי רך רך.תנסו מה אכפת לכם גם אם אתם רגילים אחרת כל הקטע לנסות עוד מתכונים ולהיחשף לעוד מטבחים.בסוף אני מוסיפה את הירק.כי סבתא תמיד אמרה שזה נותן טעם בבישול.ואת קוביות התפוא כן זה טויסט משדרג .וזה מה זה טעים אבל חשוב מאד לקצוץ לקוביות ולא תפוא קטן קחו תפוא בינוני גדול .מערבבים הכל.
ממלאים את הפלפלים וסוגרים.חשוב מאד לנקות את המכסים מהגרעינים.לא להתעצל אף אחד לא אוהב לאכול גרעינים של פלפל חח
הרוטב קלי קלות :??
לוקחים שמן ,מחממים מוסיפים לו 4-5עגבניות מגורדות.או קופסא של עגבניות מרוסקות.מבשלים על אש קטנה 3 דק מוסיפים 2 כפות רסק כף גדושה סוכר לא לדאוג זה לא מתוק זה איזון חמיצות העגבניות.כף מרק עוף.חצי כפית מלח חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית תבלין לקציצות.לערבב הכל טוב .להוסיף 2 וחצי כוסות מים רותחים
.כאשר הכל רותח מכניסים את הפלפלים מורידים את האש מבשלים 40 דק. גג 50.אז שזה מוכן.
מגישים….ואומרים תודה יונית ??♡♡♡♡
סתם סתם באהבה גדולה ולבריאות ????
אגב התמונה האחרונה מהאינסטגרם שלי אם בא לכם לראות את הבישולים שלי תצטרפו?
היי האם הקוביות תפוחי אדמה כבר מבושלים או חיים?
רצוי לא מבושלים
היי יונית,
איך אני יכולה לוותר על אבקת מרק עוף במתכונים שלך מבלי שיחסר לי תיבול מסוים במתכונים ?
יונית את מלכה! התמונות ההסבר המפורט התפריטים המעולים !
המון תודה!
באהבה ♡♡♡♡♡
היי יונית
יש לך מתכון של פלפל ממולא צמחוני?
אשמח להעלות….תודה על הרעיון
היימה אפשר לעשות עם התערובת שנשארה???
רק לוודא שהבנתי נכון, את מבשלת את הכל, בצל, בשר טחון, תיבול, ואורז יחד ולאחר מכן ממלא את הממולאים ושמה אותם עם התערובת ??
אפשר להמיר את האורז בקינואה?
היי יונית קופסת עגבניות מרוסקות 800 או 400 ?
400 מאמי
יופי של מתכון. גם אני מכינה עם אורז מבושל. תמיד תוהה אם הרוטב צריך לכסות את הפלפלים .
הכנתי את הממולאים ויצא מ ע ו ל ה!!!! הבנים שלי נהנו מכל ביס, הכנתי כמות כפולה והכל נאכל בשמחה רבה.
תודה רבה.
תודה לך שחזרת וסיפרת♡♡♡באהבה
יונית המלכה
את באמת מלכה
אני נהנת מכל פוסט של מעלה
ההסברים שלך מצחיקים ומדויקים
חייבת לפגוש אותך???
בטח תגידי לי אחרי החג כמו המרוקאים?
חג שמייח מלכת המטבח
חחחחחחח בס"ד
אחלה אתר!
בטיגון של הבשר רשמת פעמיים פפריקה.
❤
הי, האם זה יצא טעים עם הודו טחון?
תקשיבי יונית הכנתי את המממולאים וגם את החמין עוף שלך לשבת ויצא מעדןןןןן! שניהם!!!! אלופה את! תודה רבה!!!
אפשר במקום אורז משהו אחר כגון קינואה? אם כן איך להכין
כל מתכון שלך יוצא בול, מלכה.
היי, איזה מספר בשר לבקש ?
טעים לאללה. רק לא מבינה את הכמויות כי יצאו לי 9 פלפלים יותר מזה לא נכנס בסיר. ואצלי מעדיפים יחס גדול יותר של אורז מבשר אז לקחתי 250 גרם בשר ו2 כוסות אורז מוכן ועדיין נשאר מלאאא תערובת. כאילו על כל ה9 הייתי צריכה כוס אורז .. הגיוני?
היי אם יש לי כבר אורז מוכן ומבושל גם אפשר לשים אותו עם הבשר, או שרק אורז לא מבושל?