אם יש משהו במטבח הגרוזיני ששובה את ליבי זה "הדבר" הזה שנקרא פירשקי.
אני קוראת לזה סופגניה מלוחה.
אני מציעה לעשות מעכשיו העתק הדבק ולשמור את המתכון לחג חנוכה המתקרב.
לא שאני חלילה מקדימה את החג.
מי שרוצה לחסוך בשומן יכול להשתמש בגבינה של ה5% ולאפות בתנור.זה יוצא גם טעים !
אני אישית אוהבת את זה מטוגן חם ונמס בפה.
הבצק של הפירשקי מורכב :
קילו קמח
קוביה של שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
כף גדושה מלח
כף סוכר
לוקחים את כל היבשים מערבבים בקערה יחד.
אחכ מוסיפים חצי מחמאה רכה,לא מומסת. ניתן לתת לה חימום קל במיקרו
נותנים לו תפיחה של שעה .
כמו בתמונה
ומתפיחים שעה נוספת
אחכ פותחים את הבצק לעיגול.
מוסיפים את המילוי הבא:
חצי קילו גבינת חמד
חצי קילו גבינת טוב טעם, הגרוזינית שלי מעדיפה גבינת טוברג שזה הקוטג של הגרוזינים חח
3 בצים.
150 גר גבינה צהובה מגורדת.
אופן ההכנה של הפירשקי :
סוגרים את הבצק בצורה הזו
אחכ משטחים את "התפר" לצורת סירה ובודקים שהקצוות סגורים כהלכה. שהגבינה לא תברח בטיגון.
מניחים את סירות הפירשקי כש"התפר" למעלה בשמן חם.
חשוב לחמם את השמן בלהבה גדולה ואחכ טיפה להוריד בגובה האש.
זהירות, זה חם, וטעים ונמס……..
בתאבון !!!!
במתכון של פירושקי, מופיעה חמאה, אולם לא רשומה הכמות של החמאה
אבקש פרטים.
תודה מראש
זה חצי מחמאה או חצי חמאה דהיינו מאה גרם
הי יונית
רציתי לשאול האם ניתן להקפיא את הפירושקי?
להכין מראש ולהקפיא?
בטח
שלום יונית
האם אפשר למלא בבשר את אותו הבצק של הפירושקי?
הי
האם יש מתכון של בצק לטיגון כמו הפירושקי שמתאים לפסח??
1500 גרם גבינה צהובה? או 150?
האם לשים גם גבינת חמד וגם טוב טעם?
המתכון נכון יחסית … אבל בשביל שהם יצאו יותר אורירים עדיף להתפיח את הבצק התפחה ראשונה אחרי זה להכין עיגולים למלא אותם ולתת להם לתפוח עם המלית בערך 20 דקות זה מספיק. ככה גם הבצק סופג טעמים וגם בטיגון הם יצאו יותר אורירים ויצא להם מרקם של סופגניה ממולאת..
והסוד הוא להוסיף 2 ביצים לבצק
חמותי ז"ל היתה מכינה פירושקי עם מילוי תפוחי עץ. פשוט מעדן. לא השכלתי לבקש את המתכון לצערי.
השאלה היא מה מוסיפים לתפוחי העץ המגורדים???
אם תחפשי ברשת יש מתכון כמו שאת מחפשת
היי לא שמים חלב בימקום המים? ואם ניתן.לאפות אותם…יותר בריא ושנוכל לצאת מהדלת בסוף החג