פירושקי - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » פירושקי
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
פירושקי

פירושקי

יונית צוקרמן ינואר 7, 2017 12 תגובות

מאפה גרוזיני /רוסי מטוגן ממולא באין ספור אפשרויות כאן הבאתי את הגרסה החלבית

לחץ כאן להדפסה

פירושקי

אם יש משהו במטבח הגרוזיני ששובה את ליבי זה "הדבר" הזה שנקרא פירשקי.

אני קוראת לזה סופגניה מלוחה.

אני מציעה לעשות מעכשיו העתק הדבק ולשמור את המתכון לחג חנוכה המתקרב.

לא שאני חלילה מקדימה את החג.

מי שרוצה לחסוך בשומן יכול להשתמש בגבינה של ה5% ולאפות בתנור.זה יוצא גם טעים !

אני אישית אוהבת את זה מטוגן חם ונמס בפה.

הבצק של הפירשקי מורכב :
קילו קמח
קוביה של שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
כף גדושה מלח
כף סוכר

לוקחים את כל היבשים מערבבים בקערה יחד.

אחכ מוסיפים חצי מחמאה רכה,לא מומסת. ניתן לתת לה חימום קל במיקרו

ו2 כוסות מים עד 2 וחצי ,לשים את הבצק ביד או במיקסר מקצועי
צריך לצאת בצק גמיש ונוח.
נותנים לו תפיחה של שעה .
אחכ ליצור כדורים 32 בערך.
כמו בתמונה
ומתפיחים שעה נוספת

אחכ פותחים את הבצק לעיגול.

 

מוסיפים את המילוי הבא:

חצי קילו גבינת חמד
חצי קילו  גבינת טוב טעם, הגרוזינית שלי מעדיפה גבינת טוברג שזה הקוטג של הגרוזינים חח
3 בצים.
150 גר גבינה צהובה מגורדת.

אופן ההכנה של הפירשקי :

סוגרים את הבצק בצורה הזו

אחכ משטחים את "התפר" לצורת סירה ובודקים שהקצוות סגורים כהלכה. שהגבינה לא תברח בטיגון.

 

מניחים את סירות הפירשקי כש"התפר" למעלה בשמן חם.

חשוב לחמם את השמן בלהבה גדולה ואחכ טיפה להוריד בגובה האש.

 

זהירות, זה חם, וטעים ונמס……..

בתאבון !!!!

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. ג'ן הגב מאי 13, 2018 בשעה 12:15 pm

    במתכון של פירושקי, מופיעה חמאה, אולם לא רשומה הכמות של החמאה
    אבקש פרטים.
    תודה מראש

    • יונית צוקרמן הגב מאי 13, 2018 בשעה 3:22 pm

      זה חצי מחמאה או חצי חמאה דהיינו מאה גרם

  2. רויטל אדרי הגב ספטמבר 3, 2019 בשעה 3:35 pm

    הי יונית
    רציתי לשאול האם ניתן להקפיא את הפירושקי?
    להכין מראש ולהקפיא?

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 24, 2019 בשעה 4:02 am

      בטח

  3. ענת הגב אוקטובר 11, 2019 בשעה 9:19 am

    שלום יונית
    האם אפשר למלא בבשר את אותו הבצק של הפירושקי?

  4. ורד עיירי הגב אפריל 13, 2020 בשעה 4:24 pm

    הי
    האם יש מתכון של בצק לטיגון כמו הפירושקי שמתאים לפסח??

  5. אביטל הגב אפריל 29, 2020 בשעה 6:32 am

    1500 גרם גבינה צהובה? או 150?

  6. ציפי הגב מאי 20, 2020 בשעה 9:42 am

    האם לשים גם גבינת חמד וגם טוב טעם?

  7. ניקול הגב ספטמבר 22, 2020 בשעה 12:20 am

    המתכון נכון יחסית … אבל בשביל שהם יצאו יותר אורירים עדיף להתפיח את הבצק התפחה ראשונה אחרי זה להכין עיגולים למלא אותם ולתת להם לתפוח עם המלית בערך 20 דקות זה מספיק. ככה גם הבצק סופג טעמים וגם בטיגון הם יצאו יותר אורירים ויצא להם מרקם של סופגניה ממולאת..
    והסוד הוא להוסיף 2 ביצים לבצק

  8. ריבי הגב נובמבר 9, 2020 בשעה 4:38 pm

    חמותי ז"ל היתה מכינה פירושקי עם מילוי תפוחי עץ. פשוט מעדן. לא השכלתי לבקש את המתכון לצערי.
    השאלה היא מה מוסיפים לתפוחי העץ המגורדים???

    • נוריאל הגב דצמבר 14, 2020 בשעה 8:21 am

      אם תחפשי ברשת יש מתכון כמו שאת מחפשת

  9. נוריאל הגב דצמבר 14, 2020 בשעה 8:19 am

    היי לא שמים חלב בימקום המים? ואם ניתן.לאפות אותם…יותר בריא ושנוכל לצאת מהדלת בסוף החג

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • דג מרוקאי  מושלם דג מרוקאי מושלם יום שישי עבורי זה יום קצר הכל חייב להיות מוכן עוד לפני...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס