פטה כבד - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » פטה כבד
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
פטה כבד

פטה כבד

יונית צוקרמן ספטמבר 23, 2019 19 תגובות

פטה כבד זה אחד הדברים שאני לא יכולה לעמוד בהם.

טוב לא אחד…אחד ממיני רבים ?

פטה כבד

פטה כבד אכלתי פעם ראשונה בבית הוריו של בעלי .

נו מה? צוקרמן 🙂

אני זוכרת שבעלי שאל אותי ,אם בא לי ובנימוס אמרתי לא תודה(בנינו על חצי ארוחה אמרתי לא תודה אבל ששששש לא שמעתם ממני )

טוב נו ,מה אתם רוצים ?אוכל שלא ידעתי מה הוא .הייתי מסרבת בנימוס,תחשבו ארוחת ערב אצל החבר,אני אחת כזו שהכל רואים בפנים שלי.נולדתי עם 9786878 הבעות.

פטה כבד

ואני טועמת ואם לא טעים….ישר רואים עלי ?גם כן אני והפרצופים שלי….. ואז מה היה קורה?

ישר היו שולחים אותי לפינה מאחורי הוילון בחושך חחחחחחחח בקיצור אחר כך שאלתי את בעלי והוא הסביר לי והביא לי הבייתה לטעום ומאז אני מכינה,אוכלת,עושה ונזכרת איזה משיגנע קאופ הייתי.

פטה כבד

שנתחיל ?!:

קילו כבד עוף

5 בצלים גדולים !(הבצל זה הטעם )

6 ביצים

120 גרם נטורינה

מלח פלפל

אופן ההכנה :

לפני הכל אנחנו מנקים את הכבד מכל מיני שאריות שיש עליו.

פטה כבד

אני מזהירה לא לקחת ולשפוך מהקצביה ורק לשטוף .אלא לעבור אחד אחד .למה? אתם בטח שואלים ..אז ככה לפעמיים יש כיס מרה שהקצב לא מוריד ואם מבשלים את זה מקבלים טעם מר ומגעיל.

אז לא להתעצל לעבור כבד כבד ולנקות.זה בדיוק 5 דק.

לשטוף ולהניח ברשת ולא לשכוח לשים תבנית מתחת לכל הדם שיטפטף

פטה כבד

 

מטעמי כשרות קודם צולים את הכבד 250 מעלות גריל טורבו בין 6 דק ל8 דק.מסילה אמצעית.

פטה כבד

 

בזמן שהכבד נצלה בתנור זה הזדמנות נפלאה לחסוך בזמן ולהתחיל לטגן את הבצלים עד הזהבה מלאה !

ולשים ביצים בקלחת ולהפוך אותם לביצים קשות.

כן כן פה מלמדים גם לחסוך זמן??

בהזהבה מלאה מוסיפים את הכבדים ,מפזרים מעל מלח פלפל (בערך כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור )

ונותנים להכל טיגון של 3 דקות.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/09/VID_719660607_125830_429.mp4

אח"כ שמים במעבד מזון את הביצים הקשות הבצלים והכבדים והנטורינה ומערבלים עד לקבלת משחה

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/09/VID_719760728_100654_816.mp4

אני עושה גרסת פרווה ומי שמכיר אותי ועוקב אחריי יודע שמהיום שנטורינה יצאה אין אצלי מרגרינה!

רק נטורינה שהיא יותר בריאה מחמאה והיא על בסיס שמן קוקוס.

לפני שמעבירים טועמים  כי אם חסר מלח פלפל זה הזמן להוסיף.לתת פולס קטן למעבד מזון וזה מתערבב היטב.

לוקחים תבנית איינגליש קייק שמים ניילון נצמד ומעליו יוצקים את הכבד שטחנו.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/09/VID_719771110_140755_748.mp4

סוגרים עם הניילון ,דוחסים עם היד את הכבד הטחון לכל הפינות שלא יהיו חורים.שמים בהקפאה לשעה להתייצבות.וזה מוכן אפשר להעביר למקרר ואפשר להשאיר במקפיא.

אפשר להכין שבוע מראש ולהקפיא רק להקפיד להקפיא שזה אטום אטום בכדי שהקור והלחות של המקפיא לא יחדור לפטה כבד.

למי שאין מעבד אז עם מוט בלנדר ולמי שלא פשוט לקצוץ ולקצוץ עם סכין.משחה לא תיהיה אבל פטה כן.

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

19 תגובות

  1. ספיר גיטלין הגב ספטמבר 23, 2019 בשעה 12:39 pm

    היוש מדהימה! מה שמת מלמעלה? פיסטוקים קלויים ? אגוזי לוז?…זה פיצוחים קלויים?
    שמת את הפיצוחים מלמטה ואז הפכת עם הכבד או מלמעלה אחרי שחילצת אותו מהאינגליש קייק?
    תודה!!!!

  2. ספיר גיטלין הגב ספטמבר 23, 2019 בשעה 12:40 pm

    אגב יש לך גם מתכון לריבת בצל? :)))

    • ספיר ױ הגב פברואר 22, 2021 בשעה 5:46 pm

      אפשר להכין עם חמאה במקום? ואם כן אז איזו כמות?

  3. אלינור הגב ספטמבר 23, 2019 בשעה 3:48 pm

    יונית תודה רבה על המתכון, חייבת לנסות!!! לגבי הנטורינה, מוסיפים אותה למעבד מזון כשהיא רכה? קשה?
    אשמח גם לריבת בצל ולדעת איזה סוג אגוזים שמת בתבנית. המון תודה ושתהיה שנה טובה, בריאות טובה והצלחה!

  4. אוריאן הגב ספטמבר 24, 2019 בשעה 9:01 am

    היי,יש לך מתכון לריבה?

  5. רות הגב ספטמבר 27, 2019 בשעה 5:50 am

    הי נשמע עונראה מדהים.
    האם אני יכולה לשים את ההפטרה כבד בתור מילוי לרול?

  6. מרים הגב אוקטובר 4, 2019 בשעה 1:00 pm

    יונית היי, חג שמח ושנה טובה ! שאלה ? לא עדיף להשתמש בשמן לטיגון הבצל, במקום בנטורינה,
    או שיותר טעים עם הנטורינה, אשמח לשמוע ממך כשתתפני, תודה מראש ושבת שלום !

    • אסנת הגב דצמבר 22, 2020 בשעה 10:19 am

      האם ניתן להקפיא את הפטה , אם כן , כמה זמן יכול להיות במקפיא ?

  7. עמית הגב אוקטובר 26, 2019 בשעה 1:21 pm

    נראה מעולה! אשמח למתכון לריבת בצל

  8. אתי הגב אפריל 7, 2020 בשעה 6:47 pm

    היי יונית, שאלה לא הבנתי מתי את משתמשת בנוטרינה האם לטיגון הבצלים או להוספה במעבד מזון, תודה.

  9. קורל הגב אפריל 21, 2020 בשעה 11:07 am

    היי יונית תוכלי להסביר מה התערובת ששמים מעל הפטה בבקשה ובאיזה שלב להוסיף בבקשה
    תודה

    • מאי הגב יוני 16, 2020 בשעה 8:02 pm

      שאלה- מה פוזר מעל הפטה??

  10. דנה הגב יוני 8, 2020 בשעה 10:56 am

    מטעמי כשרות הכבד חייב להיצלות על אש חיה.
    נראה מוושששלם

    • יעקב הגב יוני 15, 2020 בשעה 1:26 pm

      לא נכון, יש המתירים להכשיר בתוך תנור כולל הרב עובדיה יוסף זצל.

  11. רותם כהן גינדי הגב ספטמבר 6, 2020 בשעה 4:53 pm

    איזה נטורינה לשים? על בסיס שמן קוקוס או על בסיס שמן זית? או שאין לזה משמעות?

  12. אדל הגב ספטמבר 16, 2020 בשעה 8:36 am

    יצא מושלם, נקודה. להתענג על כל ביססססס אמאלה

    • חיים הגב דצמבר 6, 2020 בשעה 9:21 am

      שלום אדל.
      בקשר לתגובה שהשארת על המתכון פטה כבד של יונית צוקרמן כתבת שזה מדהים וטעים
      רציתי לשאול אם את זוכרת כמה מנות יוצא מזה בערך ? לכמה אנשים?
      תודה, חיים.

  13. מרים הגב מרץ 17, 2022 בשעה 9:29 am

    צר לי.
    הכבד שלך לא מוכשר.

    כדי להכשיר כבד- הדרך היחידה(!) היא לצלות ברשת/ שיפודים/ וכד' על אש גלויה.
    מקור חום אחר- אמנם מגיר דם, אבל לא מכשיר.

  14. אליס הגב אוגוסט 28, 2022 בשעה 1:32 am

    קניתי בטעות כבד בקר, לתת לכלב או שאפשר להחליף?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • חומוס מבושל בסגנון מרוקאי חומוס מבושל בסגנון מרוקאי     חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון קצת שונ...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס