הפעם חשבתי על אלו שלא אוכלים גלוטן !ועל הטבעונים…הכל התחיל מתגובה של מישהי ששאלה אותי מה התחליף לביצים….?!
לא ידעתי מה לענות לה ואז מישהי ענתה במקומי והסבירה לה שבמקום זה טחינה גולמית.
התשובה שלה עוררה בי סקרנות והייתי חייבת לעשות ניסוי ! האם זה עובד?
ישר עלה לי לראש טחינה ושוקולד שילוב מנצח !
לא חשבתי פעמיים ואמרתי יונה לכי עם הלב.
מאחר ואנחנו בתקופת פסח ואין לי כבר קמח בבית אמרתי הזדמנות נפלאה למשהו כשר לחג וללא גלוטן.
אל דאגה אתן גרסה גם לאלו שמעדיפים קמח וביצים.
אז שנתחיל ?!
חומרים :
בסיס:
שקית קמח תופח לפסח 200 גרם
100 גרם מחמאה או חצי כוס שמן קוקוס
כוס מידה שקדים טחונים
2 כפות אבקת סוכר
רבע כוס טחינה או ביצה למי שעושה ללא גלוטן
מילוי :
200 גרם שוקולד מריר רצוי 60 אחוז לא חובה
כוס שמנת צמחית השף הלבן
מעדן סויה שוקולד של תנובה (הכי טעים )
רבע כוס טחינה
רבע כוס שמן קוקוס או 50 גרם מרגרינה
כוס חד פעמי פתיתי קוקוס.
2 כפות אבקת סוכר
ציפוי:
חצי כוס שמנת צמחית השף הלבן
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה :
קלי קלות להכניס את חומרי המזון למעבד מזון לי יש נינג'ה שזה גם מעבד וגם בלנדר ואני מאוהבת בו?
לערבב הכל עד שמתקבל בצק רך.
לעטוף בניילון להכניס למקפיא ל5 דק להתייצבות.
להוציא לרדד על נייר אפיה.
להפוך את נייר האפיה לתבנית .להסיר את הנייר.
להוריד עודפים עם מערוך
להכניס לאפיה לעשר דקות מצב טורבו 160 מעלות.
אני שמה על טיימר אחרי עשר דק זה מצפצף ואני שופכת את המילוי.
בזמן האפיה נכין את המילוי
ממיסים את השמנת והשוקולד עם שמן הקוקוס והשמנת צמחית .ואבקת סוכר
אני קונה שמנת צמחית של השף הלבן הגדולה .
ופותחת את הפקק לוקחת כוס ושמה כמה שאני צריכה אחכ סוגרת ומשתמשת בזה אחכ לציפוי.
אז אחרי שהשמנת צמחית שמן קוקוס ושוקולד ואבקת סוכר היו 2 דקות במיקרו אני מוציאה ומערבבת.
מוסיפה את הטחינה את המעדן סויה שמעניק רכות למילוי מערבבת ורק בסוף את הקוקוס.
ערבוב קל.
מחכה שהתנור יצפצף פותחת את התנור מוציאה התבנית שופכת את המילוי בעזרת פלטה משטחת.
ומכניסה ל20 דקות אפיה 160 מעלות.
לא יותר מידי זמן זה יתבייש לכם !
סוגרת את התנור משאירה את פאי עוד חצי שעה שהתנור חם.
מוציאה שופכת עליו את הציפוי.
מכניסים למיקרו את הכל לדקה וחצי מוציאים ומערבבים.
שופכים מעל.
מצננים
ויש לכם קינוח טעים טעים טעים
הערות :
גרסה חלבית זה להחליף את הצמחית בשמנת מתוקה של השף הלבן ובמקום מרגרינה חמאה .
במקום קמח כשר אפשר קמח רגיל לא חייב תופח.
לחולי צאליק אפשר גם תחליף קמח ללא גלוטן במקום התופח הכשר.
בהצלחה ♡♡♡♡♡♡
וחג שמח.
אם בא לכם לראות עוד דברים טעימים שאני עושה כל יום 🙂 באו לאינסטה שלי
רק מה אזהרה מראש ! לא לבוא רעבים }{ האינסטה שלי yonit_z
כאשר שמים ביצה במתכון זה כבר לא טבעוני….
נכון אבל זה או ביצה רבע כוס טחינה .מי שאוכל ללא גלוטן יכול לעשות כך.נתתי כמה אופציות
היי יונית
שאלה ,
אפשר להחליף את השמנת הצמחית בקרם קוקוס ?
המתכון נראה אש
תודה 🙂
היי, ישנה אפשרות להחליף את הטחינה ברסק תפוחים לרגישים לטחינה? ואם לא אז מה האופציות?
תודה רבה.
בהחלט
ועוד משהו….מה גודל התבנית?
26 או 28 אציין בפוסט
תודה
יונית, תודה רבה על המתכונים המדהימים והמזמינים שלך. כמה מהם כבר בשיגרת הבישולים שלי במטבח.
העוגה נראית מפתה וטעימה, מה גודלה? מה גודל התבנית המתאימה לה?
אשמח לתשובתך. אני מכינה את העוגה לחג לאורחים…
חג שמח וכשר, רותי
מתאים ל26צ וגם ל28
ואו נראה טעיםםםםםםם
מה אפשר במקום מעדן סויה?
אני מכורה לכל המתכונים של יונית
אבל פחות אהבתי את המתכון הזה
הכנתי אותו בגרסה טבעונית מכון שהבן שלי אלרגי לביצים
לפאי היה טעם דומיננטי מאוד של טחינה
הוא יצא יפה למראה אבל לא יותר מזה