אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי את הקציצות האלה.
זה היה חודש וקצת אחר שנישאתי , בעלי ביקש ממני קציצות מפרום..בתור נשואה טריה היה לי קשה לסרב לו למרות שלא היה לי מושג איך מכינים מפרום.
אצלי בבית לא היה מפרום.אבל מתכון מהר מאד השגתי והכנתי לו !
בערב שהוא חזר מהעבודה חיכה לו מגדל של קציצות מפרום.אז לא היו לנו ילדים זה היה אני הוא ובאדי [כלב מדהים מסוג מעורב חכם ואנין טעם]
אז גם לא אכלתי מפרום ודברים כאלה , שמרתי על גזרה, כן כן, היו ימים :-))))))
וכשבעלי היה מגיע מהעבודה תמיד היה מחכה לו שולחן ערוך [מאז זה עבר לי,לא לדאוג ]והייתי מגישה לו ארוחת ערב.
בזמן שהוא היה אוכל הייתי יושבת איתו או ממשיכה לנקות,,,מי שמכיר את מחלת הניקיון יודע שהניקיון בבית אף פעם לא נגמר תמיד יש מה לעשות, עוד פינה,עוד ארון עוד מגירה.וכשאת שומרת על גיזרה זה אחלה תירוץ[מה יש?! מה?! תנו קצת להתפרק על ימים שחלפו ואינם חח]
באותו היום כשהוא סיים לאכול , שאלתי אותו איך היה לך ?
הוא אמר לי מעולה, תודה.והלך לחדר להחליף בגדים. בזמן פינוי הכלים….והניקיון…אני מגלה שעל הרצפה יש פירורי קציצה
אני אומרת לעצמי מה זה? מציצה מתחת לשולחן רואה את באדי יושב ולידו קציצות.לא האמנתי…מה הוא נתן לו קציצות ולא ראיתי?!
ולמה באדי לא אוכל?!
זה כלב .
קראתי לבעלי ושאלתי אותו איך הגיעו הקציצות?מה נתת לבאדי קציצות שלמות?ומה יש לו שהוא לא אוכל?
ואז הוא חייך….ואמר לי….יונית….הקציצות קשות חסר להם תיבלון ואם הייתי זורק אותם מהחלון הייתי מנפץ את שמשת האוטו של השכן 🙂
לא רציתי להגיד לך כי אבא שלי לימד אותי שמה שיוצא אני מרוצה ואת תלמדי והכל זה עיניין של זמן.
יש לך ידיים ! יש לך סבתא טבחית ממרוקו שדודה אביבה שלי לא מפסיקה לשבח את האוכל שלה .
יש לך אמא בשלנית אין סיבה שלא תצליחי!
באותו רגע הוא לא שיכנע אותי וזנחתי את המטבח לכמה שנים טובות.
לא ממש זנחתי אבל כמה שפחות הייתי [עוגות ועוגיות מאפים פשדיטות]
כשחזרתי הדבר הראשון שלמדתי לעשות זה מפרום !
והיום אני מוכנה להתחרות מול כל בשלן/ית הכי הכי ותזכרו שהפעם אני מנצחת בקלות !!
אני מודעת שלמפרום יש אין ספור גרסאות.ואף שמות שונים.הנה הגרסה שלי :
אגב 🙂 מהטעות שלי למדתי והיום אני מלמדת אותכם את השיטה להצלחה !
חומרים :
חצי קילו בשר טחון מס 2
פרפר חזה עוף
2 בצלים
לחם
3 שיני שום
תבלינים : פפריקה, בהרט לקציצות, קינמון, מלח פלפל, מרק עוף, כורכום
ביצה
ירק =פטרוזליה וכוסברה
אופן ההכנה :
אני מסבירה לכם את איך אני עושה שלב שלב. כל אחד יכול אמץ לו איזה דרך שירצה .בקערה אני מניחה את בשר הטחון ומתחילה לקצוץ את פרפר חזה העוף. אני קוצצת את החזה העוף גס אבל קטן. הטעם של הקציצה ומה שמשדרג את המפרום שלי זה השילוב של חזה העוף והבשר טחון.ושהוא לא טחון, קצוץ גס וקטן !
אחרי שקצצתי אני מוסיפה לקערה ומתחילה לקצוץ את הבצלים ומוסיפה לקערה. נותנת ל3 המרכיבים האלה להתאחד לספוג טעמים .
וממשיכה בעבודה ומתחילה לקצוץ ירק משתי הסוגים. פטרוזליה וכוסברה אני קוצצת לפני העין .זה תלוי בגודל הצרור שרכשתי.
לא לדאוג מדדתי לכם וזה בערך כוס חד פעמי קצוצה מכל סוג ירק.
תעשו לי טובה אל תשכחו לשים את הירק במים ומלח כמה דק בכדי שזה יתנקה כמו שצריך !!
אח"כ אני מוסיפה את הירק לקערת תערובת הבשר. קוצצת קטן קטן את את שיני השום ומניחה בקערה.
לוקחת 3-4 פרוסות לחם מרטיבה אותם סוחטת ושמה אותם בקערה.
לא לשים לחם קל דגנים וכד. נא להשתדל שזה יהיה לחם לבן, לחמניה ,במקרה הכי גרוע פיתה אבל לא משהו אחר!!
אני שוברת ביצה גדולה או 2 בצים קטנות… ומתחילה לתבלן :
2 כפות פפריקה, חצי כפית קינמון, כף בהרט לקציצות, מלח , פלפל,כף אבקת מרק רבע כפית כורכום. וכף שמן !
ומתחילה לערבב….ליצור עיסה המוגנית.הריח שמתחיל להיות באוויר עושה חשק לטגן אבל לא.
אני ממליצה לתת לעיסה לילה שלם במקרר או לפחות 3 שעות בכדי שכל הטעמים יספגו בבשר ותיהיה ארומה משכרת בכל ביס.
אחרי שהטעמים נספגו .לכדרר כדורי קציצות בגודל קוטר כף היד. לטבול בקמח ביצה ואח"כ לטגן בשמן עמוק. פעולת הקמח והביצה נקראת עטיפה .אנחנו רוצים קציצה שלמה.קראנצית מבחוץ ונימוחה מבפנים.
אגב שמן עמוק כי זה סופג פחות שמן.לא כמו צ'יפס אבל עם כמות יפה של שמן 🙂
למתקדמים אני מציעה לחתוך פרוסות דקות של תפו"א .דקות כי עבות עלולות לא להתבשל ולא נעים לאכול קציצה עסיסית עם סוליה.
לעטוף את הקציצה בתפו"א ולטבול בקמח, אח"כ ביצה. ולטגן.
עכשיו טיפים לטיגון מחבת כבדה , רחבה, השמן צריך להיות בגובה חצי המחבת .
יש להכניס את הקציצות אך ורק שהשמן רותח. תמיד לעבוד עם שמן נקי .
עם השמן מתחמצן ומתחילות לצאת בועות בסיום הטיגון של הסרייה של הקציצות להחליף !
לא לחשוש לתת לקציצה להתבשל טוב בשמן משמע לא להוציא מהר שהם מזהיבות. לתת לה להתבשל כהלכה.
לא יותר מיידי .בהתחלה קחו מזלג ותבדקו עד שתרכשו תמיומנות.
הכל במטבח זה עיניין של מיומנות כולם יכולים, גם אתם !
אז קדימה לעבודה ובתאבון !!!
היי יונית האם את עיסת הקציצה מכניסים בין שני פלחי תפוח האדמה ואז טובלים ומטגנים? או שקודם מטגנים קציצה ואז מכנסים בין פלחי תפוח האדמה ואז שוב טובלים ומטגנים? זה לא ברור ברצף של המתכון….
מכניסים בין שני הפלחים טובלים בקמח ביצה ומטגנים
בוקר טוב יונית
האם הבשר ( הקציצה ) בין התפוחי אדמה מוכנה לאכילה ?? מיטגנת טוב ??
והאם לא צריכים לשים ברוטב לבישול ???
בפסח, מה אפשר לשים במקום הלחם??
הי, קודם עוטפים בביצה ואז בקמח או קודם בקמח ואז בביצה?
תודה; )
מפרום זה קודם קמח ואחכ ביצה
כטריפוליטאית גאה רוצה לתת לך טיפ למםרום מושלם:אחרי המילוי בתפוחי אדמה אני טובלת בביצה עם כף רסק עגבניותמתובלת בפפריקה מתוקה א. מרק ומלח .המפרום יוצא שזוף וטעים
יונית הכנתי ללא תפוחי האדמה
ע"פ המתכון שלך יצא מושלם
תמיד הייתי מכינה עם תפוחי אדמה ובאמת הם לא היו מתבשלים עד הסוף
המתכונים שלך מושלמים!!!
את המפרום לא מבשלים בסוף בתוך רוטב??
אם בכל זאת רוצים לשים ברוטב איזה???
אז לוקחים סיר עם 3 כפות שמן מחמיים אותו ומוסיפים רסק עגבניות קטן.פותחים את הרסק בשמן מוסיפים כפית מלח שליש כפית פלפל ורבע כפית קינמון מערבבים הכל ואז מוסיפים ו2וחצי עד 3 כוסות מים.מערבבים הכל ומכניסים את הקציצות.אפשר להוסיף לזה חתיכות תפוא וחציל
היי יונית,
איך לחתוך דק את התפוחי אדמה?
אני לא מצליחה..
מה הסוד שלך??
קולפן או מנדולינה עושים את העבודה יפה
תודה על מתכונים נפלאים!
אפשר להקפיא את המפרום (בגירסה בלי תפו"א) ?
היי יונית, איו על המתכונים המוצלחים שלך. כל דבר שבא לי להכין אני קודם כל נכנסת לאתר שלך. אלופה!
רציתי לדעת כמה קציצות יוצא בכמות הזו שציינת?
אני צריכה ל30 אנשים.
הכנתי היום עם קוסקוס יצא פיגוז כולם התלהבו!!! מתכון מצויין תודה מלכה שכמוך!
יונית שבוע טוב את יכולה לשלוח את סרטון של הקציצות אבוחצאירה תודה רבה
איןןןן על הקציצות אבוחצירה של יונית
את אלופה אני אוהבת אותך הכל מה שאת מכינה זה טעים טנים טנים כל הכבוד
את צריכה לכתוב שזה שמן עמוק וכמה זמן צריך לבשל את זה … מי חדשה במטבח לא מבינה את זה בכלל…
שלום יונית אשמח לדעת איך ניתן להחליף מצרכים כך שיהיה כשר לפסח. תודה וחג שמח
שלום! איך ממירים את הקציצות שיהיו פרווה?
לא ניסיתי עדיין את אלו, אבל נראה לי שאין על הקציצות אבוחצירה שלך איןןןןןןןןןן, מה דעתך?
יונית את אלופה אני אוהבת את הבישולים שלך כי הם בעשול טורקי כי אני טורקיה
היתי מאוד רטצה את הספר שלך.???❤
מוכשרת מאוד אוהבת כל מה שאת מכינה ואופה ❤???
היי, מומלץ להשתמש בתפוח אדמה לבן או אדום? תודה 🙂
יצא מושלם!!!! תודה רבה!!!! אפשר על אותו עיקרון עם חציל? פעם ראשונה שהכנתי מפרום!