מעקודה של פול - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » מעקודה של פול
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
מעקודה של פול

מעקודה של פול

יונית צוקרמן ינואר 1, 2017 תגובה אחת

מעקודה של פול

 

את המתכון הזה , לא תמצאו ברשת ובאף מקום אחר.

המתכון הזה, זה המצאה של אמא שלי, האלופה,  מלכת המעקודות.

מה זה מעקודה?

סוג של פשטידה, יש כאלה שקוראים לה מחמאער ועוד…..

אצלנו בבית, קראנו לזה מעקודה.

מעקודה של פול

אמא שלי נוהגת להכין אותה בחג פסח , אני מכינה  כל השנה… גם שזו לא העונה.

היום אפשר להשיג פול קפוא באיכות טובה.

מזל שאין לאמא שלי אינטרנט, ואואואואוואואואואואואואו, אם היה .והיא הייתה קוראת את מה שכתבתי עכשיו.

אצלה זה לקנות ארגז, לשבת שעות לקלף מתרמיל, ולהכין הכל טרי.

אחרי שעשיתי ניסוי, ונתתי לאחים שלי לטעום, והם לא הרגישו בכלל בהבדל, הגעתי למסקנה, שפול טרי מקולף, זה חיים קלים יפים וטעימים.

לפני שאתן את המתכון המעולה והטעים…..

אני חייבת לציין שהסוד להצלחת המעקודה, זה סיר/מחבת טוב.

מאז שיצאה סדרת הסירים השחורים עם הציפוי הבריאותי, אני לא מפסיקה לקטוף מחמאות.

המעקודה יוצאת שלמה, יפה. ואין את נזקי ההפיכה, נדבק לי, נשרף לי

 

 

מעקודה של פול

ולא פעם שאלו אותי , למה נדבק, למה ככה? ואני תמיד אומרת ,קנו, סיר שחור, יציקה, נוחות בעבודה.

בכל מקרה  אני אישית, נדלקתי עליו, ושווה לקנות עם אחות, חברה ולקבל הנחה של 25 אחוז ולהתחלק.

זהו

את שלי אמרתי, בואו נתחיל במתכון:

חומרים :

חבילה של פולים קפואים

7-6 בצים

4-5 שיני שום.

מלח ,פלפל, אבקת מרף עוף, כורכום. סוכר.

 אופן ההכנה :

בסיר שמים טיפה שמן,  4- 5 שיני שום שקצצנו , אחרי חצי דקה להוסיף את תכולת שקית הפול. ולאדות את הכל 2- 3 דק על אש גבוהה.

אני מציעה להפשיר את הפול במקרר כמה שעות קודם.

אח"כ ליצוק מים, בערך כוס וחצי מים רותחים. המים צריכים לכסות את הפול, זה הסימן לכמות המים.

להוסיף לסיר כף אבקת מרק, כפית כורכום, רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל, ו2 כפות סוכר.

זה בסדר זה לא מתוק, מרשה לכם לטעום ולהבין שזה לא.

אגב, אפשר לעצור כאן ולהגיש את זה כתוספת , ואפשר להוסיף עוף, ולהגיש את זה על מצע אורז או פירה, זה טעים.

לעצור הכוונה לתת לזה בישול בתבלינים עד שהפול מתרכך, בערך רבע שעה. ולהגיש.

למעקודה צריך לבשל את זה עד ש3/4 מהנוזלים מצטמצמים.

מעקודה של פול

ואז הרבע הנותר לסנן.

מעקודה של פול

 

להעביר לקערה. לקרר 5 דק.

במקביל לקחת 6- 7 בצים  XL  לקשקש אותם, להוסיף טיפה מלח פלפל שחור.אל תשכחו שהפול מתובל כבר.

לקחת סיר, לשים שמן .שיכסה את כל שטח הסיר. לקחת את הסיר ולהזיז אותו מצד לצד , בכדי שכל דפנות הסיר יהיו משומנות.

אפשר עם האצבע, או נייר מטבח. חשוב שיהיה משומן.

ולשים על הגז.

עד שהשמן חם, לקחת את הפול המסונן ולהכניס לתערובת הבצים המקושקשות. ולערבב .

מעקודה של פול

כשאני אומרת 6-7 בצים, תתחילו עם 6 . אם הבצים מכסים את הפול, אין צורך בביצה ה7. אם לא,להוסיף.

כמו בתמונה.

אחרי שערבבנו הכל, והשמן חם בסיר, אנחנו מכניסים את העיסה לסיר.

מעקודה של פול

מורידים את האש ומבשלים על הגז חצי שעה.

אחרי שעה להכניס לתנור שחומם מראש ב180 מעלות, עד הזהבה. להפוך על צלחת.

 

מעקודה של פול

ויש לכם מעקודה יפה חגיגית….שונה……ומקורית.

מעקודה של פול

בתאבון }{

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. עומר הגב אפריל 12, 2020 בשעה 9:30 am

    האם אפשר להשתמש בתבנית עגולה במקום סיר? איך?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • בלינצ'ס בשר ופטריות בלינצ'ס בשר ופטריות כל השלבים כל הדרכים לבלינצ'ס בשר ופטריות שיכול לשמש כמנ...
  • סופריטו צלי בשר סופריטו צלי בשר   יום רביעי בשעה עשר בלילה השליח מגיע עם חבילה של...
  • עוגת גבינה ושוקולד הגרסה הטורקית עוגת גבינה ושוקולד הגרסה הטורקית פעם כדי לקבל רצפט של עוגה שווה היינו צריכים איזה שכנה א...
  • עוף במילוי בשר פטריות וצנוברים עוף במילוי בשר פטריות וצנוברים רבעי עוף ממולאים עם בשר פטריות וצנוברים , מנה חגיגית עי...
  • קציצות עוף ובטטה קציצות עוף ובטטה כבר שבוע וחצי מאז שסידרתי את הסלסאות של תפוא והבצל....ה...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס