-מסקוצ'ה - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » -מסקוצ'ה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
-מסקוצ'ה

-מסקוצ'ה

יונית צוקרמן נובמבר 7, 2017 34 תגובות

מסקוצ'ה לכל עדה יש את עוגת התפוזים /לייקח שלה.אני לקחתי אותה ושידרגתי צעד אחד קדימה .מה שמעניק לה טעם משגע

לחץ כאן להדפסה

  • חורף בשבילי זה עוגות בחושות !

-מסקוצ'ה

חתיכת עוגה לצד כוס תה עם נענע /שיבה זה חורף עבורי.

אני זוכרת שאמא הייתה מכינה את המסקוצ'ה ביום חמישי כי בשישי אין זמן זה בישולים לשבת.

ואת אבא ז"ל אוכל את העוגה משבת בבוקר עד יום שלישי שהיא נגמרת.

בשעות אחה"צ כשהחשכה יורדת ,היא הייתה מכינה לנו ועושה סבב קריאות מי רוצה?!

-מסקוצ'ה

בתור ילדה לא סבלתי את זה אני מודה!הייתי אומרת לה מה זה???למה את לא עושה עוגות כמו בלאשה??

ואבא שלי היה אומר אין כמו המסקוצ'ה!מלכת העוגות של המרוקאים וכאשר גדלתי הייתי מסתלבטת עליו ואומרת לו למה איזה עוגות יש להם?רק מסקוצ'ה.

והוא היה אומר לאמא במרוקאית אוווה הראית?=נו ראית איך היא מדברת?!

והיא הייתה עונה לו במרוקאית שאני לא מבינה כלום.

אבל היום אני מבינה ,היום אני אפילו מתגעגעת לימים של פעם יא חסרה  ומוכנה לחזור במנהרת הזמן.

מאחר וזה לא יקרה,דרך האוכל והאפיה אני חוזרת אחורה.

ומקווה מאד שהבנות שלי ימשיכו את המסורת וחלק מהתרבות המרוקאית שעליה גדלתי.

טוב הפעם לא נחפור הרבה,אז כמה מילים על המתכון.

-מסקוצ'ה

העוגה היא עוגת ספוג רכה אוורירית בגלל אופן ההכנה שלה.בכל עדה היא נקראית אחרת אצל בעלי למשל היא נקראת לייקח  וכד'.

מה שמייחד אותה זה המרקם הספוגי הרך והעסיסי .לא חנק!!!!!!כייף לאכול אותה.

אני לקחתי את העוגה ונתתי לה טוויסט עכשיו.השארתי את הצורה והמרקם רק שידרגתי את הטעם והוספתי ציפוי הורס!!!! לא חובה הציפוי אבל הוא טעים בטירוף.הקיצור המתכון זה הדור הבא של המסקוצ'ה????

חומרים :

6 ביצים xl או 7 מידה l

כוס סוכר

2 כפות פודינג וניל (במקום סוכר וניל )

כוס מיץ תפוזים טרי סחוט.(אפשר קנוי אבל זה הטעם שהמיץ טבעי)

כוס חד פעמי שמן קוקוס(בריא יותר וטעים מאד)אפשר כוס שמן רגיל.

כוס חד פעמי קוקוס

2 כוסות קמח.

שקית אפיה.

רבע כוס מים רותחים.

גרידת תפוז

ציפוי:

סוכר חום,חלב קוקוס,מייפל,אגוזים פקאנים חתיכות קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

קל יותר מאורך רשימת החומרים ???.

להפריד ביצים !כן חובה להפריד ביצים.אם רוצים את הגובה הזה אז כן.ואת הספוגיות והרכות אז חובה להפריד.

את הלבן עם הסוכר מקציפים עד לקבלת קצף יציה ואז להוסיף את הפודינג וניל ולהקציף עוד 2 דקות.

אני מתה על פודינג וניל בעוגות בחושות במקום סוכר וניל אני מעדיפה פודינג וניל.במתכון המקורי  אין את זה.

את שאר המרכבים מערבבים בקערה נפרדת כאשר את המים הרותחים שמים בסוף.

מטרת המים להמיס את הגושים הקטנים או נוצרו.

אני אוהבת להקציף גם את התערובת הזו של החלמונים.אבל זה לא חובה!ממש לא חובה.אני אישית אוהבת.

-מסקוצ'ה

לוקחים מהקצף חלבונים 2 כפות ומקפלים לתערובת החלמונים טוב טוב .ואז  את התערובת של החלמונים א י מוסיפה ללבן בתנועת קיפול.ומוודא שהכל התערבב טוב ואין גושי קצף.הפעולה הזו היא זו שלמעשה תקבע את הספוגיות של העוגה.

לא להלחץ זה רק נקרא מסובך.זה שטויות.אפשר לערבב במיקסר במהירות.נמוכה אבל לשמור על מרקם הקצף כי זה נפח העוגה והגובה!

לצקת לתבנית עם חור! לא לשכוח לפזר סוכר שיהיה קל לחלץ.לא לשמן את התבנית!כל פעם שואלים אותי איזה תבנית .אני משתמשת בתבנית.עם החור של מיקי שמו,של ארקוסטיל.אני מאוהבת בתבנית וממליצה עליה בחום.

-מסקוצ'ה

 

יש לה רגליים שבעזרתם מקררים את העוגה ואסביר בהמשך.

אם אתם מתעצלים אז להקציף ביצים 5 דק עם סוכר אחכ להוסיף את הפודינג ,להמשיך להקציף עוד 3 דקות ואז שיש קצף תפוח להוריד מהירות להוסיף רטובים ואז יבשים.קחו בחשבון שזה יצא דחוס קצת.

אחרי שמזגנו את התערובת אנחנו מכניסים לתנור קו עליון קו תחתון.לא טורבו !מכוונים טיימר לשעה ורבע.160 מעלות.לא חום גבוה.

שהיא יוצאת להפוך אותה על הרגלים.אם אין לכם תבנית כמו שלי אז על בקבוק.

-מסקוצ'ה

עכשיו אתם מבינים למה אני מתה על התבנית הזו?

אם לא תהפכו היא תשקע והגובה ירד.

בפעולה של ההפיכה כוח המשיכה בקירור משאיר אותה בגובה שהיא יצאה.

מקררים אותה הפוכה שעתיים .מחלצים מהתבנית בעזרת סכין דקה.בתמונה שצילמתי כבר התחלתי לחלץ רק נזכרתי שלא צילמתי הפוך חחחחח.ומהר צילמתי אז לא לפחד היא לא מתקררת שהיא ככה באופסיד.היא יציבה כי לא שימנו!

אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.

ואפשר לשלב ציפוי שיכניס עיניין.

לקחת מחבת טובה אש קטנה.לשים 2 כפות סוכר חום.

ברגע שהסוכר נמס הוא הופך לנוזלי.לשפוך חצי כוס חלב קוקוס חם שחיממנו במיקרו במשך דקה.לערבב טוב טוב ואז להוסיף כף מייפל.לערבב.לשפוך קצת אגוזים שקדים שבבי קוקוס גדולים…..

-מסקוצ'ה

לשפוך מעל העוגה.

 

 

ולהנות?-מסקוצ'ה

 

אם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה און ליין כולל סרטונים בסטורי ??באו לאינסטגרם שלי.yoniy_z.או תרשמו בחיפוש יונית צוקרמן.ואתם שם.

רק מה אם אתם בהריון או רעבים לא כדאי????

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

34 תגובות

  1. רוני הגב נובמבר 7, 2017 בשעה 9:52 am

    היי, מאיפה ניתן לרכוש את התבנית של העוגה?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 7, 2017 בשעה 11:03 am

      את התבנית אפשר לרכוש ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן ובחנויות למוצרי אפיה אני גרה באיזור מודיעין ומצאתי בשום פלפלת בצומת שילת.

  2. עודד הגב נובמבר 7, 2017 בשעה 10:57 am

    יש בחנויות ארקוסטיל קיטצ'ן

  3. שרון הגב נובמבר 7, 2017 בשעה 12:05 pm

    היי את הקטע של להפוך על בקבוק ניסיתי וזה פשוט נשבר כשזה חם וגם נדבק לתבנית חלק מזה … מה הסוד שזה יצליח??

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 7, 2017 בשעה 12:49 pm

      העוגה לא הייתה אפויה כמו שצריך.תעשה כמו שכתבתי חום וזמן.ואל תשמן ואני ממליצה על התבנית הזו.היא רב פעמית

  4. moka הגב נובמבר 7, 2017 בשעה 9:10 pm

    תןדה. לא ברור לי. האם בכל פעם שציינת כוס הכוונה לכוס חד פעמית?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 8, 2017 בשעה 5:00 am

      כוס מידה.אם זה היה חד פעמי הייתי מציינת

  5. איציק הגב נובמבר 8, 2017 בשעה 9:18 am

    מה גודל (קוטר) התבנית העגולה עם החור ?

  6. סיגל הגב נובמבר 13, 2017 בשעה 9:36 am

    מה אפשר להחליף במקום קוקוס מאז שמצתי את האתר שלך אני ממש מלכה במטבח תודה רבה ענקית

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 16, 2017 בשעה 5:59 am

      שקדים ,אגוזים,פרג

  7. בתיה הגב נובמבר 15, 2017 בשעה 5:37 am

    היי, מה הכוונה בלהכניס לאפיה בקו עליון קו תחתון? תודה

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 16, 2017 בשעה 5:57 am

      תוכנת אפיה הסברתי איך זה נראה קו למעלה קו למטה

      • רותם הגב יוני 12, 2021 בשעה 4:54 am

        היי יונית,
        הרבה זמן שאני מכינה את המתכון שלך. בהתחלה הייתה יוצאת אוורירית, אבל לאחרונה יוצאת דחוסה.
        אם אני לא משמנת, כאשר אני הופכת את העוגה המעטפת נשארת מחוברת והחלק התחתון צונח ומפרק את כל העוגה. מה אני לא עושה נכון? אשמח לעזרתך. תודה רבה

  8. חן הגב יוני 17, 2018 בשעה 3:06 pm

    נראה מצויין!
    אם אני ממירה לאינגליש קייק-כמה אינגליש קייק יוצא?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:52 pm

      לפחות 6

  9. ריקי הגב מאי 12, 2019 בשעה 8:06 pm

    הכנתי את העוגה בשישי האחרון, היא יצאה גבוהה ממש וישרה בלי שום שקע.
    פריכה ונימוחה בטרוף.
    היא יצאה בכללי מושלמת.
    היא רק יצאה חומה בפנים ולא לבנה / צהובה.
    מה יכולה להיות הסיבה?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 13, 2019 בשעה 8:10 am

      שמת משהו שצבע את הבלילה…אולי שוקולד?

      • ריקמ הגב מאי 16, 2019 בשעה 4:51 pm

        לא ….שום דבר….בדיוק לפי המתכון שלך…
        ממש מוזר.

      • ריקי הגב מאי 16, 2019 בשעה 4:53 pm

        לא ….שום דבר….בדיוק לפי המתכון שלך…
        ממש מוזר.

  10. שיר הגב מאי 14, 2019 בשעה 9:06 am

    מה אפשר במקום חלב קוקוס

    • יונית צוקרמן הגב מאי 16, 2019 בשעה 3:26 am

      חלב שקדים

  11. אורטל הגב דצמבר 9, 2019 בשעה 10:03 am

    בערוץ פודי שאת מופיעה המתכון שונה לגמרי ,אין קוקוס ולא 2 כפות אינסטנט פודינג אלא 2 סוכר וניל ו 2 כפיות פודינג ואין מים רק כוס מיץ תפוזים ,מה הקטע? ובלי שום קשר את מקסימה

  12. שירן הגב דצמבר 18, 2019 בשעה 1:06 pm

    היי, המתכון נראה מעולה.
    סתם רוצה לפרגן ולציין שאת עושה חשק לבשל/ לאפות

    • חגית הגב מרץ 16, 2021 בשעה 5:45 am

      האם לעטוף את העוגה בניילון נצמד שהיא יוצאת ואז להפוך?

  13. שרון הגב ינואר 9, 2020 בשעה 9:56 am

    מה הסיבה שאת אופה על תבנית מלבנית ולא על הרשת של התנור?

  14. מורן הגב פברואר 28, 2020 בשעה 12:11 pm

    יונית את אלופה! אין על המתכונים שלך ?

  15. רינת לייב הגב מאי 15, 2020 בשעה 2:27 pm

    היי יונית, הכנתי את העוגה כבר פעמיים. פעם ראשונה יצאה לה מדהים מדהים ופעם שניה בלמעלה יצא נהדר אבל בפנים היא יצרה דחוסה ולא אפויה מספיק, מה הסיבה לכך?
    חולה עם הסטורי שלך ובמיוחד על צארלי

  16. מיכל הגב ספטמבר 24, 2020 בשעה 8:22 am

    האם ניתן להשמיט את הקוקוס במתכון . גם אגוזים או פרג לא הולך אצלי
    אגב רכשתי את הספר (ועוד אחד לבת של….) והוא מעלףףףףףףף

  17. קולט אביקסיס הגב אוקטובר 29, 2020 בשעה 9:57 am

    יונית יקירה, אני מתה עלייך ותמיד שמחה לבשל את המתכונים שלך
    אך לצערי עם המסקוצה חוויתי כישלון, כל כך ציפי לעשות את העוגה, קניתי את התבנית ועשיתי שלב אחר שלב
    העוגה התפקרה ולא יצאה מהתבנית…לא יודעת למה????

  18. בלהה הגב ספטמבר 27, 2021 בשעה 8:27 pm

    העוגה שראינו היום בתוכנית של אהרוני עוגת ספוג בחק התחתון ושכבת שוקולד למעלה חיפשתי באתר שלך ולא מצאתי.

    תודה מראש

    אין עלייך בעוגות שמחתי לראות אותך בתוכנית מקווה שנראה אותך יותר

  19. ג'ו הגב ינואר 19, 2022 בשעה 8:06 am

    היי העוגה ניראת מעולה !אם אני בהריון וחסר לי קוקוס ואני רוצה להכין אותה בהקדם האפשרי!יש אפשרות להכין אותה בלי?להוסיף קצת יותר קמח?אני יודעת שזה לא ממש אותו הדבר אבל את יודעת דחיית סיפוקים ו…. 😉

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 19, 2022 בשעה 8:17 am

      אפשרי אין צורך להוסיף קמח זה תוספת

  20. מוריה הגב פברואר 4, 2022 בשעה 12:52 pm

    היי יונית אולי ישלך מושג לא משנה איזה מתכון עשיתי וכולל את שלך איך שאני מוציאה את התבנית הזו מהעוגה לא עובר שניה כל המסביב מתחיל להיפרד מהדפנות וכל פעם שהפכתי היא פשוט נפלה לי ישר ונשברה עשיתי את העוגת תפוזים לתבנית הזו אולי איזה 6 פעמים ועדין לא מבינה מה הבעיה למה העוגה נופלת לי
    אשמח לדעת אולי נתקלת בזה בעבר

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 4, 2022 בשעה 2:00 pm

      לדעתי העוגה לא אפויה
      אם היא הייתה אפויה היטב היא הייתה יוצאת שלמה
      לכן בדקי את התנור
      נסי לאפות בתנור אחר של שכנה
      כמובן לפי הזמנים שכתובים בהצלחה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק מנה שלא רק ילדים אוהבים! מנה ממכרת שמראש אני אומרת! תכפ...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס