- חורף בשבילי זה עוגות בחושות !
חתיכת עוגה לצד כוס תה עם נענע /שיבה זה חורף עבורי.
אני זוכרת שאמא הייתה מכינה את המסקוצ'ה ביום חמישי כי בשישי אין זמן זה בישולים לשבת.
ואת אבא ז"ל אוכל את העוגה משבת בבוקר עד יום שלישי שהיא נגמרת.
בשעות אחה"צ כשהחשכה יורדת ,היא הייתה מכינה לנו ועושה סבב קריאות מי רוצה?!
בתור ילדה לא סבלתי את זה אני מודה!הייתי אומרת לה מה זה???למה את לא עושה עוגות כמו בלאשה??
ואבא שלי היה אומר אין כמו המסקוצ'ה!מלכת העוגות של המרוקאים וכאשר גדלתי הייתי מסתלבטת עליו ואומרת לו למה איזה עוגות יש להם?רק מסקוצ'ה.
והוא היה אומר לאמא במרוקאית אוווה הראית?=נו ראית איך היא מדברת?!
והיא הייתה עונה לו במרוקאית שאני לא מבינה כלום.
אבל היום אני מבינה ,היום אני אפילו מתגעגעת לימים של פעם יא חסרה ומוכנה לחזור במנהרת הזמן.
מאחר וזה לא יקרה,דרך האוכל והאפיה אני חוזרת אחורה.
ומקווה מאד שהבנות שלי ימשיכו את המסורת וחלק מהתרבות המרוקאית שעליה גדלתי.
טוב הפעם לא נחפור הרבה,אז כמה מילים על המתכון.
העוגה היא עוגת ספוג רכה אוורירית בגלל אופן ההכנה שלה.בכל עדה היא נקראית אחרת אצל בעלי למשל היא נקראת לייקח וכד'.
מה שמייחד אותה זה המרקם הספוגי הרך והעסיסי .לא חנק!!!!!!כייף לאכול אותה.
אני לקחתי את העוגה ונתתי לה טוויסט עכשיו.השארתי את הצורה והמרקם רק שידרגתי את הטעם והוספתי ציפוי הורס!!!! לא חובה הציפוי אבל הוא טעים בטירוף.הקיצור המתכון זה הדור הבא של המסקוצ'ה????
חומרים :
6 ביצים xl או 7 מידה l
כוס סוכר
2 כפות פודינג וניל (במקום סוכר וניל )
כוס מיץ תפוזים טרי סחוט.(אפשר קנוי אבל זה הטעם שהמיץ טבעי)
כוס חד פעמי שמן קוקוס(בריא יותר וטעים מאד)אפשר כוס שמן רגיל.
כוס חד פעמי קוקוס
2 כוסות קמח.
שקית אפיה.
רבע כוס מים רותחים.
גרידת תפוז
ציפוי:
סוכר חום,חלב קוקוס,מייפל,אגוזים פקאנים חתיכות קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
קל יותר מאורך רשימת החומרים ???.
להפריד ביצים !כן חובה להפריד ביצים.אם רוצים את הגובה הזה אז כן.ואת הספוגיות והרכות אז חובה להפריד.
את הלבן עם הסוכר מקציפים עד לקבלת קצף יציה ואז להוסיף את הפודינג וניל ולהקציף עוד 2 דקות.
אני מתה על פודינג וניל בעוגות בחושות במקום סוכר וניל אני מעדיפה פודינג וניל.במתכון המקורי אין את זה.
את שאר המרכבים מערבבים בקערה נפרדת כאשר את המים הרותחים שמים בסוף.
מטרת המים להמיס את הגושים הקטנים או נוצרו.
אני אוהבת להקציף גם את התערובת הזו של החלמונים.אבל זה לא חובה!ממש לא חובה.אני אישית אוהבת.
לוקחים מהקצף חלבונים 2 כפות ומקפלים לתערובת החלמונים טוב טוב .ואז את התערובת של החלמונים א י מוסיפה ללבן בתנועת קיפול.ומוודא שהכל התערבב טוב ואין גושי קצף.הפעולה הזו היא זו שלמעשה תקבע את הספוגיות של העוגה.
לא להלחץ זה רק נקרא מסובך.זה שטויות.אפשר לערבב במיקסר במהירות.נמוכה אבל לשמור על מרקם הקצף כי זה נפח העוגה והגובה!
לצקת לתבנית עם חור! לא לשכוח לפזר סוכר שיהיה קל לחלץ.לא לשמן את התבנית!כל פעם שואלים אותי איזה תבנית .אני משתמשת בתבנית.עם החור של מיקי שמו,של ארקוסטיל.אני מאוהבת בתבנית וממליצה עליה בחום.
יש לה רגליים שבעזרתם מקררים את העוגה ואסביר בהמשך.
אם אתם מתעצלים אז להקציף ביצים 5 דק עם סוכר אחכ להוסיף את הפודינג ,להמשיך להקציף עוד 3 דקות ואז שיש קצף תפוח להוריד מהירות להוסיף רטובים ואז יבשים.קחו בחשבון שזה יצא דחוס קצת.
אחרי שמזגנו את התערובת אנחנו מכניסים לתנור קו עליון קו תחתון.לא טורבו !מכוונים טיימר לשעה ורבע.160 מעלות.לא חום גבוה.
שהיא יוצאת להפוך אותה על הרגלים.אם אין לכם תבנית כמו שלי אז על בקבוק.
עכשיו אתם מבינים למה אני מתה על התבנית הזו?
אם לא תהפכו היא תשקע והגובה ירד.
בפעולה של ההפיכה כוח המשיכה בקירור משאיר אותה בגובה שהיא יצאה.
מקררים אותה הפוכה שעתיים .מחלצים מהתבנית בעזרת סכין דקה.בתמונה שצילמתי כבר התחלתי לחלץ רק נזכרתי שלא צילמתי הפוך חחחחח.ומהר צילמתי אז לא לפחד היא לא מתקררת שהיא ככה באופסיד.היא יציבה כי לא שימנו!
אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.
ואפשר לשלב ציפוי שיכניס עיניין.
לקחת מחבת טובה אש קטנה.לשים 2 כפות סוכר חום.
ברגע שהסוכר נמס הוא הופך לנוזלי.לשפוך חצי כוס חלב קוקוס חם שחיממנו במיקרו במשך דקה.לערבב טוב טוב ואז להוסיף כף מייפל.לערבב.לשפוך קצת אגוזים שקדים שבבי קוקוס גדולים…..
לשפוך מעל העוגה.
אם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה און ליין כולל סרטונים בסטורי ??באו לאינסטגרם שלי.yoniy_z.או תרשמו בחיפוש יונית צוקרמן.ואתם שם.
רק מה אם אתם בהריון או רעבים לא כדאי????
היי, מאיפה ניתן לרכוש את התבנית של העוגה?
את התבנית אפשר לרכוש ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן ובחנויות למוצרי אפיה אני גרה באיזור מודיעין ומצאתי בשום פלפלת בצומת שילת.
יש בחנויות ארקוסטיל קיטצ'ן
היי את הקטע של להפוך על בקבוק ניסיתי וזה פשוט נשבר כשזה חם וגם נדבק לתבנית חלק מזה … מה הסוד שזה יצליח??
העוגה לא הייתה אפויה כמו שצריך.תעשה כמו שכתבתי חום וזמן.ואל תשמן ואני ממליצה על התבנית הזו.היא רב פעמית
תןדה. לא ברור לי. האם בכל פעם שציינת כוס הכוונה לכוס חד פעמית?
כוס מידה.אם זה היה חד פעמי הייתי מציינת
מה גודל (קוטר) התבנית העגולה עם החור ?
מה אפשר להחליף במקום קוקוס מאז שמצתי את האתר שלך אני ממש מלכה במטבח תודה רבה ענקית
שקדים ,אגוזים,פרג
היי, מה הכוונה בלהכניס לאפיה בקו עליון קו תחתון? תודה
תוכנת אפיה הסברתי איך זה נראה קו למעלה קו למטה
היי יונית,
הרבה זמן שאני מכינה את המתכון שלך. בהתחלה הייתה יוצאת אוורירית, אבל לאחרונה יוצאת דחוסה.
אם אני לא משמנת, כאשר אני הופכת את העוגה המעטפת נשארת מחוברת והחלק התחתון צונח ומפרק את כל העוגה. מה אני לא עושה נכון? אשמח לעזרתך. תודה רבה
נראה מצויין!
אם אני ממירה לאינגליש קייק-כמה אינגליש קייק יוצא?
לפחות 6
הכנתי את העוגה בשישי האחרון, היא יצאה גבוהה ממש וישרה בלי שום שקע.
פריכה ונימוחה בטרוף.
היא יצאה בכללי מושלמת.
היא רק יצאה חומה בפנים ולא לבנה / צהובה.
מה יכולה להיות הסיבה?
שמת משהו שצבע את הבלילה…אולי שוקולד?
לא ….שום דבר….בדיוק לפי המתכון שלך…
ממש מוזר.
לא ….שום דבר….בדיוק לפי המתכון שלך…
ממש מוזר.
מה אפשר במקום חלב קוקוס
חלב שקדים
בערוץ פודי שאת מופיעה המתכון שונה לגמרי ,אין קוקוס ולא 2 כפות אינסטנט פודינג אלא 2 סוכר וניל ו 2 כפיות פודינג ואין מים רק כוס מיץ תפוזים ,מה הקטע? ובלי שום קשר את מקסימה
היי, המתכון נראה מעולה.
סתם רוצה לפרגן ולציין שאת עושה חשק לבשל/ לאפות
האם לעטוף את העוגה בניילון נצמד שהיא יוצאת ואז להפוך?
מה הסיבה שאת אופה על תבנית מלבנית ולא על הרשת של התנור?
יונית את אלופה! אין על המתכונים שלך ?
היי יונית, הכנתי את העוגה כבר פעמיים. פעם ראשונה יצאה לה מדהים מדהים ופעם שניה בלמעלה יצא נהדר אבל בפנים היא יצרה דחוסה ולא אפויה מספיק, מה הסיבה לכך?
חולה עם הסטורי שלך ובמיוחד על צארלי
האם ניתן להשמיט את הקוקוס במתכון . גם אגוזים או פרג לא הולך אצלי
אגב רכשתי את הספר (ועוד אחד לבת של….) והוא מעלףףףףףףף
יונית יקירה, אני מתה עלייך ותמיד שמחה לבשל את המתכונים שלך
אך לצערי עם המסקוצה חוויתי כישלון, כל כך ציפי לעשות את העוגה, קניתי את התבנית ועשיתי שלב אחר שלב
העוגה התפקרה ולא יצאה מהתבנית…לא יודעת למה????
העוגה שראינו היום בתוכנית של אהרוני עוגת ספוג בחק התחתון ושכבת שוקולד למעלה חיפשתי באתר שלך ולא מצאתי.
תודה מראש
אין עלייך בעוגות שמחתי לראות אותך בתוכנית מקווה שנראה אותך יותר
היי העוגה ניראת מעולה !אם אני בהריון וחסר לי קוקוס ואני רוצה להכין אותה בהקדם האפשרי!יש אפשרות להכין אותה בלי?להוסיף קצת יותר קמח?אני יודעת שזה לא ממש אותו הדבר אבל את יודעת דחיית סיפוקים ו…. 😉
אפשרי אין צורך להוסיף קמח זה תוספת
היי יונית אולי ישלך מושג לא משנה איזה מתכון עשיתי וכולל את שלך איך שאני מוציאה את התבנית הזו מהעוגה לא עובר שניה כל המסביב מתחיל להיפרד מהדפנות וכל פעם שהפכתי היא פשוט נפלה לי ישר ונשברה עשיתי את העוגת תפוזים לתבנית הזו אולי איזה 6 פעמים ועדין לא מבינה מה הבעיה למה העוגה נופלת לי
אשמח לדעת אולי נתקלת בזה בעבר
לדעתי העוגה לא אפויה
אם היא הייתה אפויה היטב היא הייתה יוצאת שלמה
לכן בדקי את התנור
נסי לאפות בתנור אחר של שכנה
כמובן לפי הזמנים שכתובים בהצלחה
גם אצלי בפעם הראשונה יצאה מעולה ואחרי זה מס פעמים פשוט התפרקה