מג'דרה - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » מג'דרה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
מג'דרה

מג'דרה

יונית צוקרמן אוקטובר 19, 2021 3 תגובות

 

אחד הדברים ששמחתי שאמא שלי למדה להכין בילדות זה מג'דרה.היא לא הייתה מכינה כל שבוע פעם ב……אבל כאשר היא הייתה מכינה אני ואחים שלי היינו מתענגים ומתלהבים.

מג'דרה

אמא שלי לא אהבה את הרעיון כי היא תמיד רצתה שנתגאה ונאוהב את האוכל המרוקאי שהיא גדלה עליו אבל עם השנים היא השתנתה והבינה שמה שחשוב זה להכין מה שטעים לילדים והם אוהבים לאכול.

ושאוכל מכל העדות הוא האוכל הישראלי העכשיו.

מג'דרה

אגב מג'דרה זו ארוחה טעימה בפני עצמה ,היא מתאימה לצמחונים ..כי היא שילוב של דגן וקטניות שיוצרים חלבון מלא כמו החלבון מעולם החי .

וזה מתכון קל שאחת לחודש חייב להתבשל אצלי ומהיום גם אצלכם 🙂 ו………….אל תהיו פשלים(במרוקאית)ותכינו פעם באף פעם כמו אמא שלי אע :-)))))))

מג'דרה

טוב טוב נותנת לכם מתכון ולא חופרת

קבלו :

חומרים :

2 כוסות אורז
1וחצי כוס עדשים ירוקות /חומות אני השתמשתי באורגניות של green
6-5 בצלים או 3 גדולים ענקיים לבנים

סוכר, מלח,פלפל לבן, כמון( לא חובה )
אופן ההכנה:

קל קל להכנה מתחילים עם הכנת האורז

מג'דרה

אופן הכנת האורז :

לוקחים סיר מתאים לאורז, שמים שמן (שיכסה את כל הסיר, שכבה דקה. כמו לחביתה)מכסים את הסיר .
מחממים את השמן על גז בינוני אש נמוכה. (עד לרגע שיש אדים כשפותחים את הסיר)
זהירות!!! לא כשהשמן רותח מידי.
שופכים את האורז ומטגנים קלות, מוסיפים 2 כפיות מלח מערבבים,רבע כפית פלפל לבן
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים היטב .
מבשלים על אש נמוכה עשר דק

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2021/10/VID-20211019-WA0006.mp4

לאחר סיום הבישול יש להמתין 15 דקות נוספות עד שיתקרר.בזמן הזה קוצצים  את הבצלים
לוקחים מחבת שמים את הבצלים הקצוצים ומאדים תוך כדי שינוי הצבע לזהוב ואז מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן היטב את הבצל.

שימו לב רק כשהבצל מזהיב מוסיפים בין 2- 4 כפות סוכר (בהתאם למה שאוהבים), מערבבים היטב כמה דקות כדי שהבצל יתקרמל, מכבים את האש(3-4דקות)
במקביל לטיגון הבצל אני מציעה להכין את העדשים
לוקחים סיר קטן שופכים את העדשים מכסים במים רותחים + כפית מלח (המים צריכים להיות כ-3/4 גובה הסיר)
מרתיחים את העדשים עד ריכוך זה לוקח בערל כץעשר דקות גג רבע שעה. מכבים את האש ומסננים את העדשים .

הרכבת המג'דרה:

לפני שאסביר אני בטוחה שחלק שואלים את עצמכם למה לא לטגן בצלים להוסיף עדשים מבושלות ואז אורז מים ולבשל .

אז התשובה שהאורז לא יהיה לבן ויפה אז בשביל לשמור על הצבע הלבן  היפה שלו אנחנו מכינים הכל בנפרד ומערבבים

מג'דרה

לקחת קערה או סיר רחב להעביר לתוכו את  האורז את  הבצל המטוגן והעדשים המסוננות .לערבב הכל היטב אפשר להוסיף כפית כמון למי שאוהב הבנות שלי אוהבות בלי.לטעום אם חסר קצת מלח אם כן להוסיף בערבוב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2021/10/VID-20211019-WA0007.mp4

ולהגיש.

טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !!!!!

 

בתאבון 

הפרסום בשיתוף שופרסל

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. שירה הגב ינואר 12, 2022 בשעה 10:18 am

    שלום:) האם צריך להשרות את העדשים לפני הבישול?

  2. אהרונה הגב נובמבר 26, 2022 בשעה 5:54 am

    הי,
    למה צריך להוסיף סוכר לבצל במג'דרה?
    בפרגיות ללא עצם במרינדה, האם להוציא את העור?
    תודה רבה רבה, אהרונה

  3. מעיין הגב דצמבר 16, 2022 בשעה 5:48 pm

    יואוווו הכנתי אותה הערב וכולם פשוט טרפו אותה!!!! הסיר חוסל!!!
    תודה!!

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה טוב תקשיבו לי טוב טוב !!! העוגה הזו מושלמת . נכון יש לי...
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס