אחד הדברים ששמחתי שאמא שלי למדה להכין בילדות זה מג'דרה.היא לא הייתה מכינה כל שבוע פעם ב……אבל כאשר היא הייתה מכינה אני ואחים שלי היינו מתענגים ומתלהבים.
אמא שלי לא אהבה את הרעיון כי היא תמיד רצתה שנתגאה ונאוהב את האוכל המרוקאי שהיא גדלה עליו אבל עם השנים היא השתנתה והבינה שמה שחשוב זה להכין מה שטעים לילדים והם אוהבים לאכול.
ושאוכל מכל העדות הוא האוכל הישראלי העכשיו.
אגב מג'דרה זו ארוחה טעימה בפני עצמה ,היא מתאימה לצמחונים ..כי היא שילוב של דגן וקטניות שיוצרים חלבון מלא כמו החלבון מעולם החי .
וזה מתכון קל שאחת לחודש חייב להתבשל אצלי ומהיום גם אצלכם 🙂 ו………….אל תהיו פשלים(במרוקאית)ותכינו פעם באף פעם כמו אמא שלי אע :-)))))))
טוב טוב נותנת לכם מתכון ולא חופרת
קבלו :
חומרים :
2 כוסות אורז
1וחצי כוס עדשים ירוקות /חומות אני השתמשתי באורגניות של green
6-5 בצלים או 3 גדולים ענקיים לבנים
סוכר, מלח,פלפל לבן, כמון( לא חובה )
אופן ההכנה:
קל קל להכנה מתחילים עם הכנת האורז
אופן הכנת האורז :
לוקחים סיר מתאים לאורז, שמים שמן (שיכסה את כל הסיר, שכבה דקה. כמו לחביתה)מכסים את הסיר .
מחממים את השמן על גז בינוני אש נמוכה. (עד לרגע שיש אדים כשפותחים את הסיר)
זהירות!!! לא כשהשמן רותח מידי.
שופכים את האורז ומטגנים קלות, מוסיפים 2 כפיות מלח מערבבים,רבע כפית פלפל לבן
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים היטב .
מבשלים על אש נמוכה עשר דק
לאחר סיום הבישול יש להמתין 15 דקות נוספות עד שיתקרר.בזמן הזה קוצצים את הבצלים
לוקחים מחבת שמים את הבצלים הקצוצים ומאדים תוך כדי שינוי הצבע לזהוב ואז מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן היטב את הבצל.
שימו לב רק כשהבצל מזהיב מוסיפים בין 2- 4 כפות סוכר (בהתאם למה שאוהבים), מערבבים היטב כמה דקות כדי שהבצל יתקרמל, מכבים את האש(3-4דקות)
במקביל לטיגון הבצל אני מציעה להכין את העדשים
לוקחים סיר קטן שופכים את העדשים מכסים במים רותחים + כפית מלח (המים צריכים להיות כ-3/4 גובה הסיר)
מרתיחים את העדשים עד ריכוך זה לוקח בערל כץעשר דקות גג רבע שעה. מכבים את האש ומסננים את העדשים .
הרכבת המג'דרה:
לפני שאסביר אני בטוחה שחלק שואלים את עצמכם למה לא לטגן בצלים להוסיף עדשים מבושלות ואז אורז מים ולבשל .
אז התשובה שהאורז לא יהיה לבן ויפה אז בשביל לשמור על הצבע הלבן היפה שלו אנחנו מכינים הכל בנפרד ומערבבים
לקחת קערה או סיר רחב להעביר לתוכו את האורז את הבצל המטוגן והעדשים המסוננות .לערבב הכל היטב אפשר להוסיף כפית כמון למי שאוהב הבנות שלי אוהבות בלי.לטעום אם חסר קצת מלח אם כן להוסיף בערבוב.
ולהגיש.
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !!!!!
בתאבון
הפרסום בשיתוף שופרסל
שלום:) האם צריך להשרות את העדשים לפני הבישול?
הי,
למה צריך להוסיף סוכר לבצל במג'דרה?
בפרגיות ללא עצם במרינדה, האם להוציא את העור?
תודה רבה רבה, אהרונה
יואוווו הכנתי אותה הערב וכולם פשוט טרפו אותה!!!! הסיר חוסל!!!
תודה!!