אם יש משהו שהוא בגדר MUST וחובה בכל מחברת מתכונים שיהיה לכם זה לחמניות של בית.
זה כל כך קל להכנה, כן קל, אל תגידו לי לך זה קל לנו פחות !
קל, כן קל 🙂
ואני פה בכדי להראות לכם שזה אכן קל ועל הדרך ככה אני אתן לכם את כל הטיפים ואת כל הסודות שזה יצליח.
ותזכרו שגם אם בפעם הראשונה נבקע לכם, נסדק לכם לא יצא לכם הכי הכי יפה בעולם, לא קרה כלום.
בפעם הבאה אתם תהיו יותר מיומנים, ומפעם לפעם אתם תהיו אלופים.
ולא תבינו איך בכלל פעם חשבתם שזה קשה ומסורבל.
ואני אומרת את זה מניסיון, אם לרגע חשבתם שלי כל דבר יוצא , אז אתם טועים ?לקח לי כמה חודשים טובים להגיע למתכון?המדויק , המושלם !
מושלם? כן, תכינו ותראו, רכה , קלה , אוורירית והכי חשוב טעימה .
אז בלי הרבה דיבורים, מתחילים :
חומרים :
קילו קמח מנופה.
5 כפות סוכר.
2 כפות שמרים יבשים
2 3/4 כוסות מידה מים.
חצי כוס מידה שמן.
כף מלח.
אופן ההכנה:
לשים הכל בתוך קערת המיקסר למעט המלח.
למה?! כי מלח ושמרים לא חברים וקיים סיכוי שתיהיה פגיעה בתהליך ההתפחה אם שמים הכל ביחד.
אז על מנת למנוע את זה שמים את המלח בסוף .
כאשר מתחיל להתגבש לנו גוש בצק אז זה הרגע שיש להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש/לערבל עוד 7 דק
למה כל כך הרבה זמן? כי אנחנו רוצים שרשת הגלוטן תפתח לנו ורק אחרי זמן כזה של לישה זה יקרה
לא לשכוח מידי פעם לעצור ולשנות את דרגת מהירות הלישה,כלומר אחרי שנוצר לנו בצק וערבלנו אותו במהירות גבוהה אנחנו נוריד למהירות נמוכה למשך 2 דק ואז נעלה שוב למהירות גבוהה לחצי דקה ושוב נוריד למהירות נמוכה. הפולסים נועדו על מנת ליצור מעין חיקוי ללישה הידנית.
אחרי 7 דק לישה אנחנו מקבלים בצק טיפה דביק. לא לפחד זה בסדר ככה צריך להיות. לתוך קערה נעביר את הבצק,לא לשכוח לשמן אותה טיפה עם ספרי שמן או עם טיפה שמן. אנחנו שמים טיפה שמן בכדי שהבצק לא ידבק לנו . נסגור את הקערה עם ניילון נצמד ונשים להתפחה .
הטיפ שלי לקבלת לחמנייה קלה כמו נצה תלוי בהתפחה נכונה של הלחמנייה 🙂 מה זה אומר?! שאנחנו צריכים להתפיח חצי שעה בפעם הראשונה להוציא אוויר.אח "כ להתפיח בקערה עוד שעה /שעה וחצי. תלוי בעונות השנה אם קיץ שעה אם חורף אז שעה וחצי התפחה .
לקרוץ 20 כדורים לגלגל אותם ביד למרוח בביצה שומשום ולתת לזה לתפוח עוד 20 דק עד 40 תלוי בעונת השנה .
לא לשכוח דקה לפני מכניסים לתנור להבריש בעדינות שוב את הלחמניות .
לאפות בחום 180 מעלות. עד הזהבה.
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
בהצלחה.
הבצק מאוד מאוד דביק.
אולי זה הרבה מים?
זה לא הרבה מים.לפעמיים יש הבדלים בקמחים שנובעים מטחינה שונה .פשוט תוסיפי פעם הבאה עוד קצת קמח
היי יונית,
תוכלי לצלם את הכוס מידה שלך בבקשה?והאם ניתן להתשמש בכוס לשתיה חמה באותן כמויות?
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום קמח רגיל ושמרים?
בצק לחמניות מושלם
רך ונעים
וטעיםםםם
פעם ראשונה שמצליח לי ככה
יש אפשרות להחליף בקמח כוסמין?
בהחלט אבל יחסי הנוזלים משתנים
וואו!!
עשיתי לשבת. הכפלתי כמויות..כדי שאוכל לעשות הפרשת חלה..הבית מרגיש כמו מאפייה. הריח והמרקם מושלם!! תודה על המתכון.
שבת שלום
פעם ראשונה מזה שנים שמצליח לי לחם!!!! תודה על המתכון!!!
ישששששששששש
שמחה לקרוא
שאלה הכי חשובה… כמה זמן פלוס מינוס אופים? והכי חשוב באיזה קומה בתנור?
משום מה תמיד בלחמניות החלק הפנימי לא אפוי אצלי מספיק טוב…
אלופה פעם ראשונה שיצא לי לחם כזה מושלם
הי יונית. הלחמניות יצאו מעולות שבמעולות. פעם ראשונה שלי. רציתי לשאול אם אני רוצה שהן תהיינה לחמניות שום באיזה שלה להוסיף את השמן והשום הכתוש. תודה רבה
יונית היקרה!!!!
אין עליך הלחמניות שלך נקודה❤️
איזה לחמניות מושלמות . יונית את מהממת כל מתכון שלך מצליח לי.?
היי האם ניתן להכין את הבצק בלישה ידנית ?
היי יונית, האם אפשר להשתמש במתכון הזה, ללחמיות עם בשר ?
יונית ערב טוב הלחמניות ממש נראות טעימות אבל בבקשה רשמי כמות מים יש המון כוסות מידה של 230מ״ל ויש של פחות אשמח מאוד אם תרשמי איזה כוס מידה תודה
איך ממירים את המתכון לכוס חד פעמית
היי יונית! אני רוצה לאפות כמות ולהקפיא , האם הן טעימות ורכות גם לאחר הקפאה ? וכיצד להקפיא – כשהן עדיין חמות?
זו הפעם הראשונה שאני קורא ממישהי מקצועית הערה סופר נכונה ששמים את המלח רק לאחר שהבצק התגבש. יש לי שאלה קטנה – מנסיוני באפייה (לפני קורס האפייה שלמדתי) בכל פעם שמרחתי ביצה לפני ההתפחה האחרונה זה קצת הפריע לבצק בהתפחה האחרונה, מכאן אני חושב שעדיף להבריש אחרי ההתפחה האחרונה ולפני ההכנסה לתנור.
פשוט הברשה אחרונה חייבת.להיות עדינה זה הכל
אפשר לשים פחות סוכר?
בטח
אלופה ממש . את מסבירה בצורה כול כך מדוייקת מסודרת עם הומור מתוק איך לא תהיה אלופה תודה לך המתכונים שלך נראים פיצוץ.באמת מלכה ???
איזה כייף לקרוא תגובה כזו ?תודה?
מב מידת הכוס?נראה מעולה
הי יונית, יש לי שאלה
למה תמיד לבצקים מוסיפים סוכר? יש לו תפקיד מסויים בבצק חוץ מהטעם? האם אפשר לוותר עליו?
תודה
איזון טעמים.בהחלט ניתן לוותר
הוא לא מיועד גם בשביל שיהיה אוכל לשמרים?
מתכון מעולה!
אני הכנתי חלק ממולאים בגבינה, חלק ממולאים בשוקולד וחלק בלי מילוי וכולם יצאו מאוד מוצלחים!
תודה רבה, יונית☺
מעולה….שמרת לי לפחות אחת?!??
וואוו את פשוט אלופה, מתכון מנצח ועוד הכנתי את זה בלישה ידנית.. שמתי טיימר של 7 דקות.. חח יצא מושלם, אי אפשר להפסיק לאכול
מהמממת שמחה לקרוא!
היי יונית
תודה על המתכונים הנהדרים את ללא ספק השראה …
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים של אוסם?
תודה♡♡♡בנחלט אפשר אבל שימי לב כל קמח שונה.תתחילי עם 2 כוסות מים ובהדרגה את הנותרים
היי יונית
תודה לך על המתכון המושלם! יצא פשוט טעים!
את חייבת לשמוע כמה העולם קטן סיפרתי לאימי על האתר שלך ועל כך שאת גם סולטן ( שם המשפחה של אימי ברווקות הוא גם סולטן ) ואחרי שקראנו על מה שאת מספרת עך עצמך הבנו שאנחנו בעצם משפחה כיף לדעת שיש קשר משפחתי לאדם מוכשר שכמוך! עלי והצליחי ❤
היי יונית,
כשאת כותבת במתכון כוסות מידה את מתכוונת לכוס שמופיעה בתמונה או לכוס מידה לפי 240 מיל' ( שמגיעות בגדלים לפי הסדר)
תודה
נראה מושלם!
אפשרי עם שמרית?
יונית שלום אף פעם לא אפיתי לחמניות ומאוד רוצה לנסות , כתבת שתי כפות שמרים יבשים קניתי שמרים לא בשקית 2 קוביות מהמקררים מה הכמות והאם השימוש אותו דבר לערבב עם הקמח כרגיל?
מדהימות. אין מילים אחרות. יש לי הרבה מתכונים אך המתכון שלך הוא הוא המתכון?
לכמות קטנה יותר (לחלה אחת) האם פשוט לחלק את החומרים לחצי?
הרבה תודה
איך ממירים כוס מידה לכוס חד פעמית ?
האם אפשר להכין את הבצק ולשמור במקרר ללילה לקום בבוקר ולאפות?
את לא עונה@ וזה מעצבן. שואלות כאן על אופן האפייה וזה מאוד חשוב!
שכנת אותי מחר אני מכין לחם לשבת ומקווה דיצליח לי
היי. האם הלחמניות טובות בהקפאה?
כן
יונית יקירתי,
אני מאד אוהבת לאפות ואופה הרבה, כאלא לחמניות לא ראיתי לפני כן
הן כל כך טעימות, אווריריות , רקות. כל הכבוד לך.!
יש רק בעייה קטנה , שהנכדים שלי התמכרו להם ומבקשים כל הזמן לחדש את המלאי!
תודה יקירה על המתכונים הטובים .
קראתי והתמוגגתי מהמילים היפות…את סבתא מיוחדת.תודה על ששימחת אותי.תבורכי
אחלה של לחמניות!!!
תמשיכי להוציא מתכונים כאלה טעימים?
באהבה ♡תודה
היי .
אני אף פעם לא אפיתי לחמניות
החלטתי להכין את אלה יצא מדהים בלישה ידנית אני מתמוגג
אין עלייך אלופה
באהבה ♡
אם אני משתמשת בקמח כוסמין ידוע לך מהן כמויות המים? בנוסף, האם אפשר למרוח במקום ביצה בסילאן (טבעוני)?
תודה 🙂
אחד לאחד.סילאן מהול במים
מה זאת אומרת אחד לאחד?
Klippyo is a Video Modifying Software program 2019.
כמה זה כוס מדידה?
240 מ"ל
פעם ראשונה שאפיתי לחמניות והן יצאו טעימות מאוד!
תודה רבה על המתכון!את אלופה!
איזה כייף…לבריאות♡
היי יונית,
שאלה ..אפיתי את הלחמניות והן יצאו לי כהות מבפנים….השתמשתי בקמח לבן רגיל, גם בטעם הן שונות, כאילו נאפו מקמח מלא. אני אופה חלות כל שבוע כך שאני יודעת למה לצפות.
אולי זה בגלל שהמתכון ללא ביצים?
שלום.
נראה טעם ביותר אבל יש לי שאלה המה זמן בסהכ צריך להתפיח את הבצק ?
פעם ראשונה ?
פעם שניה ?
והאם יש גם פעם שלישית,?
תודה
היי יונית
לכמה זמן שמים בתנור ?
לשים על טורבו 180?
ושמים מים קרים או פושרים?
תודה מראש?
היי יונית עשיתי את הלחמניות בדיוק כמו שרשמת אבל הן יצאו לי דחוסות ולא אוריריות. וגם הבצק לא ממש תפח הוא יותר נפתח לרוחב כאילו נשפך. מה לא עשיתי נכון?
אימצתי את הלחמניות האלה.פשןט מדהימות.קלות מאוד וטעימות מאוד.תודה רבה על מתכון נפלא
כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון ללחמניות ואין ספק שאימצתי את המתכון שלך…אלופה
יצא ממש טעים אפילו העזתי לאכול בעודן חמות…מממממ מתעלפת?
האם אפשר במתכון הזה להכין לחמניות בשר?
אפשר לעשות עם קמח מחיטה מלאה? כמות המים משתנה?
יצא מעולה הלחמניות הכי טובות שהכנתי אי פעם תודה על המתכון והסבר מלא
מה היחס הנוזלים בקמח קוסמין?
האם ניתן להכין את הבצק בערב לפני ולאפות "על הבוקר"?
והמתכונים שלך נפלאים!!
כשאני נותנת ללחמניות לתפוח עוד 20 דק בסוף אחרי שאני עושה את
הצורה צריך לכסות את התבנית עם מגבת?
ללא ספק המתכון הכי טעים שהכנתי.
צריך להתאמן על הצורה כי הבצק כל כך רך אז לא יצאו הכי יפים.בטוחה שהפעם הבאה גם זה יצליח
מתכון מעולה – בעזרתך שברתי את מחסום השמרים ….תודה רבה
מדוע הלחמניות נבקעות ונסדקות לי במהלך האפייה?
לא רשום במתגון במה למרוח רת הלחמניות לפני ההכנסה לתנור. אשמח לתשובה בהקדם.
יונית יקירה זה שאני מאוהבת בך זה כבר ישן….אני והבת שלי הכנו היום את הלחמניות…סליחה ה לחמניות !!!
וואוו פעם ראשונה שיוצא לי מושלם ללא ספק מתכון מנצח הסבר מדויק וברור, ישר כח
פעם שניה שאני עושה את הלחמניות, וקרה לי משהו מוזר.. הן נצבעו לי מבפנים! איך זה קורה???
פעם ראשונה שאני מכין לחמניות וחלות והן יוצאות פיגוז!! שיחקת אותה , מתכון מושלם הכל נגמר ברגע , תודה רבה לך ?
היי יונית, אחרי אינסוף כשלונות ממתכוני לחם שונים, מצאתי את המתכון הזה ולראשונה יצא לי לחם מושלם!! אין כיף כזה שבקידוש ביום שישי הברכה על הלחם היא על לחם שאני הכנתי!!!
תודה רבה לך על ההסבר המפורט, ועל המתכון המעולה!!
רק שאלה אחת לי אלייך.. לאחר ההתפחה השנייה, הבצק מאוד דביק וקשה לקרוץ עיגולים מבלי שידבק הכל לידיים, אני מקמחת הרבה בכדי שלא ידבקו, אבל יש דרך מראש לעשות את זה? אני רוצה פשוט להכין צורות גם ולא רק עיגולים…
אהלן!
אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח ושמרים?
תודה.
קודם כל חשוב לי להגיד לך שכל מתכון שלך וואו פשוט וואו!!!
האם את הלחמניות אופים בטורבו?
איך יוצא צבע כזה כהה גם בצדדים ?
והאם גם את הלחמניות האלה אפשר למלא בבשר/בצל ?
תודה רבה רבה את מדהימה!תודה
אימלהההה איזה לחמניות יצאו לי !!!
הלחמניות יצאו מושלמות !!!!! תודה לך
יונית שלום
הלחמניות שלך חבל על הזמן. מה היחס בין קמח כוסמין למים? לקמח רגיל 2.75 כוסות, מה עם קמח כוסמין?
בפעם הראשונה לחם הצליח לי
תודה רבה !!!!
היי יונית !!!
תוכלי בבקשה לכתוב לי כמה זמן אפיה לחמניות ? האם אפשר למלא בבשר?
תודה
אין לי כוס מדידה.מה אפשר לעשות?אפשר עם כוס חד פעמית?
היי תכון מושלם רק שאלה, הלחמניות יוצאות מושלם בפנים ובחוץ קשות מאוד (!!) מדוע?
היי יונית, אם אני רוצה שהלחמניות יהיו מתוקות, כמה סוכר עליי להוסיף?
מה אפשר למרוח במקום הביצה?
הבצק בכלל לא היה דביק אפילו קצת קשה למרות ששמתי קצת יותר מים.
ויצאו לי לחמניות מדהימות למרות שאני *מתחילה* במה שקשור באפייה עם שמרים
תודה.
לא סתם קוראים לך מלכת המטבח? פעם ראשונה שהצליח לי ובעזרת ההסבר המאוד ברור שלך הן יצאו ממש מושלמות. אלופה?
הי יונית
הלחמניות מעולות! שבוע שעבר הכנתי והיום שוב אני עושה לנכדים שלי לבית ספר, הן טעימות מאד ו אווריריות גם לאחר יומיים נשארות רכות .
תודה רבה על המתכון המושלים … הכמויות של החומרים ההסבר, הכל מושלם.
הלחמניות יצאו מושלמות!!!
תודה על המתכון ?
היי כמה זה כוס מידה אין לי 🙁
ואני רוצה להמיר לכוס חד פעמית…
באיזה קמח כדאי להשתמש רגיל או אפשר גם קמח ללחם וחלות של טחנות ישראליות? או קמח לחם של סוגת
יונית, אשמח לעזרתך. מה הכמויות של המצרכים לחצי כמות? קילו בצק זה המון בשבילי. צריכה לאפות ב2 תבניות.
המתכון והתוצאה נראים מעולה.
האם אפשר לקבל את המתכון בגרמים, כי יש כוסות מידה שונות. תודה.
היי כאשר עם קמח כוסמין מה היחס המדוייק למיים ,והאם יש הבדל ?האם צריך לעשות משהו אחרת שמדובר בלחם כוסמין מלא מנופה? האם אני יכולה להסיר את הסוכר לגמרי ?
היי כאשר עם קמח כוסמין מה היחס המדוייק למיים ,והאם יש הבדל ?האם צריך לעשות משהו אחרת שמדובר בלחם כוסמין מלא מנופה? האם אני יכולה להסיר את הסוכר לגמרי ?
הן יצאו לי מושלמות!!!!!!׳
וואו המתכון פשוט מושלם, תודה רבה!
היי יונית המהממת,
יש לך רעיונות נוספים של מה ניתן לעשות עם הבצק הזה?
לחמניות מעולות!
;יצא מדהיםםם
שלום.
אפשר ללוש ידנית?
אין לי מיקסר.
יונית
אני פשוט חולה על הלחמניות האלהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
זה יוצא טעים ברמותתתתתתתתת
מזל שיש אותך!!
כמה זמן בערך זה צריך להיות בתנור??
יונית יקרה
אני משתמשת הקמח כוסמין לבן, כמה מים צריך לשים?
היי יונית
אשמח לדעת מה כל כדור לחמניה אמור לשקול?
כי הגדלים לא יוצאים לי שווים וזה לא נקי לעין
תודה מראש
שאלה: איזה קמח עדיף לשימוש 😕
יונית את מלכה!
אני בת 27 וכל חיי עד עכשיו פחדתי מבצק שמרים כי תמיד לא הלך לי!
עבדתי לפי ההוראות שלך ויצאו לי לחמניות מטורפות ❤️
יונית יקרה
האם מיתן להכין את הבצק היום ולהתפיח אותו במקרר ולמחרת לאפות את הלחמניות
תודה לתשובתך
מתכון מעולה! בדיוק הכנתי פעם שלישית כבר!
אבל לי הכמות של המים היתה גדולה מידי ובפעם הראשונה יצא ממש דביק והייתי צריכה להוסיף עוד הרבה קמח.
הפחתתי ל2 וחצי כוסות מים ויוצא מעולה
הי יונית.. את אופה את הלחמניות בטורבו או עליון תחתון? אני מקפיאה את הלחמניות אחרי שהתקררו, כשאני מוציאה מההקפאה ומפשירה הן מתקררות ומתקשות. למה?
כי את אולי מחממת יותר מידי
אני רוצה לומר לך שהן יצאו מושלמות. הלחמניות שאני עושה שנים מעולות ואותו מתכון. טת הטיפ של המלח בסוף. והלישה של ה 7 דקות עשו הבדל משמעותי. תודה רבה. והמתכונים שלך מדהים
היי יונית 🙂
אני רוצה להכין את הלחמניות, שיהיו מתאימות למיני המבורגר, כמה גרם בצק לשים לכל לחמניה?
תודה 😉
מעולות. הכנתי 15 לחמניות וחלה אחת יצא ליגה אליפות. תודה
שלום יונית,
מה זה אומר כוס מדידה? מה הגודל?
תודה
ערב טוב
הכנתי את הלחמניות שלך ומילאתי בסגנון , עם בשר מפורק , פטריות ועוד דברים טובים, יצא מושלם כמו כל מתכון שלך
תודה לך ושבת שלום מבורכת??
יש לי מתכון זהה חזה במטבח המרוקאי קוראים חזה קרסה
ועושים אותו במחבת
טעים ברמות אז מניחה ששלך טעם גן גדן
שמחה ששידרגת ואהבת
גרה בחו״ל וכשמתחשק לנו לחמניות של הארץ אני מכינה את הלחמניות האלה. הבית מריח כמו מאפיה, הלחמניות אווריריות בטירוף (באמת עננים) והכי חשוב בני הבית מבסוטים! ואני בלי מיקסר ומתה מפחד משמרים אבל המתכון הזה כל כך מדויק וקל שבאמת כל פעם יוצא לי מושלם!!
יונית- אין עלייך! תודה!!!
הי יונית, אין על המתכונים שלך!
שאלה… אם רוצים לעצב כלחמניות שמיניה, כמה לחמניות יוצאות (משתמשים ביותר בצק על כל לחמניה)
היי יונית אני כבר מכין לחם מעל 12שנים מודה זה הכי טוב שיצא לי את אלופה
ועבדתי עם כוסמין לבן. תודה רבה
היי יונית כמה זמן בערך אופים את הלחמיניות?
יונית יקרה, קודם כל הערצתי אלייך לאתר המקסים והמיוחד שלך!
שמתי 2 כוסות מים ויצא נהדר 🙂
בעלי מוסר שאלו הלחמניות הכי טעימות שהכנתי, תודה!
באמת מלכה! יצאו מדהימות!
וזאת מחמאה ענקית מאחת כמוני שלא תמיד מצליחה עם מתכונים 🙂
היי יונית
התפחתי לפני חצי שעה. באתי עכשיו להוציא אויר ויש נקודות חומות מזעריות על הבצק. זה תקין?
לחמניות מהממות , אני כבר הכנתי כמה פעמים , היום שוב הכנתי , טעימות , אווריריות וקל להכנה. תודה על המתכון יונית.
יונית
תודה רבה ממש על המתכון.
החמיאו לי עליו ברמווות .
תודה רבה
האם אפשרי להתפיח את הבצק לילה במקרר ? אומשעדיף לאפות יום קודם ?
וואייי יוניתת אוהבת כל כך את המתכון הזהה חוזרת אליו שוב ושוב ואףף פעם לא מאכזב!תודה לך על מתכונים טעימיםם והסברים מדויקים!!
יונית איזה לחמניות נהדרות
יונית, וואו איזה בצק! הצליח על הפעם הראשונה, איזה כיף.
אני מכינה לחמניות מחמצת לילדים לבית הספר. האורתודונט אסר על המתבגרת לאכול מחמצת (קשה מידי…) וחיפשתי מתכון ללחמניות שמרים. הכנתי כבר ארבעה מתכונים של ארבע בלוגריות שונות וכלום לא יצא כמו שצריך. היום הכנתי את המתכון שלך. וואו! יצא פשוט אליפות העולם.
תודה רבה!