כמו שאתם יודעים (העוקבים באינסטה בעיקר yonit_z) מיד אחרי חג השבועות התחלתי את שבוע הבריאות !!!
הבריאות ?!יונית?!אתם בטח לא מאמינים למה שאתם קוראים ?אבל כן !?
הכל התחיל כאשר קיבלתי אתגר מפרוביוטיק שייפ של אלטמן.אשר בו אני צריכה להכין את אחד המתכונים הידועים שלי בגרסה בריאה.
זה היה משימה לא קשה אבל בזכות הטיפים של ענת אשר הנטרופטית .
קיבלתי כמה רעיונות וכיוונים ובעיקר מספר טיפים מעולים להכנת הלחמניות הבשר שאני מכינה .והיא המליצה לי לשנות ככה :
להשתמש בהודו נקבה טחון או עוף שניהם קלים יותר לעיכול מבשר בקר טחון וכמובן עם פחות שומן.
להיעזר בשמן זרעי ענבים שהוא נפלא לאפיה ונותן פחות הרגשת שומן .
להשתמש בקמח כוסמין שגם הוא קל יותר לעיכול ומכיל יותר סיבים מקמח חיטה.
תוספת מעולה לסיוע בתהליך הירידה במשקל הוא הפרוביויטק שייפ של אלטמן – עם החיידק הפרוביוטי B-420 שמעלה את תחושת השובע ועוזר בתהליך הירידה במשקל.
שמעתי בקולה ויישמתי את הטיפים הנהדרים וגילתי שהשד לא כל כך נורא ואפילו טעים מאד
יצאו לי לחמניות מהאגדות טעימות מאד.
שלחתי לכל המשפחה שלי וכולם אמרו לי יופי עכשיו תמישיכי בדרך הזאת חחחחחח
טוב אני לא יודעת כמה זמן אצליח מה שכן הרווחתם מתכון מעולה
אז שנתחיל ?!
חומרים:
הבצק
חצי קילו קמח כוסמין מלא
כף שמרים
כף סוכר
כוס ורבע מים פלוס כף סילאן טבעי
רבע כוס שמן זרעי ענבים/זית/רגיל
כפית מלח.
חומרים לעיסה
300 גרם חזה הודו טחון /עוף/חזה בקר
בצל גדול
קישוא קטן
תפוא קטן
2-3שיני שום
שליש צרור פטרוזליה.
תוספת לקציצה (לא חובה )
בצל גדול פרוס
קופסא פטריות חתוכות
כפית מלח -כפית פפריקה-כפית תבלין לקציצות רבע כפית פלפל לבן רבע כפית פלפל שחור כף פירורי לחם(לא חובה )
שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
מתחילים עם הכנת הבצק שמים את כל המרכיבים בקערה למעט המלח ולשים עד שמקבלים גוש בצק
אז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 7 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בספרי שמן.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו שעה ורבע שעה וחצי התפחה.
אופן הכנת העיסה:
מניחים בקערה את חזה העוף/הודו/בקר הטחון
שמים את הבצל ,קישוא, תפוא, ירק, שום במעבד מזון או מגרדים בפומפיה ושמים בקערה
מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל היטב.
ומניחים בצד עד שהבצק יסיים את ההתפחה שלו.
ממשיכים לתוספת של הבצל והפטריות שהיא אגב לא חובה אבל תקשיבו זה מוסיף עיניין חבלז על הזמן ממזמן.
מי שלא בא לו לא חייב.אפשר למלא את הבצק רק בעיסה של עוף/הודו/בקר
מי שכן זורם איתי אז פורסים את הבצל מטגנים עם כף שמן אחכ מוסיפים רבע כוס מים כי אין הרבה שמן וזה ירכך את הבצל.ממשיכים לטגן עד הזהבה מוסיפים קופסא של פטריות.אפשר טרי אני אישית אוהבת משימורים.
קצת מלח ופלפל גרוס בערך רבע כפית מלח רבע כפית פלפל.
מערבבים ויש לנו תוספת מעלפת.מניחים בצד להתקרר גם ככה הבצק לא סיים את ההתפחה.
אחרי שעה וחצי של התפחה מחלקים את הבצק ל9 כדורים
כל כדור פותחים לעיגול רחב.
מניחים כף יפה של הבצל והפטריות מעל 2 כפות טובות של עיסה של העוף.
סוגרים בצורה של שק.
מורידים עודפים אם יש ומניחים את הלחמניה בתבנית אפיה האשר החלק הסגור כלפי מטה.
מברישים בביצה מקשטים בשומשום וכד.מתפיחים חצי שעה ואז אופים בתנור שחיממנו מראש על 180 מעלות .מצב טורבו בערך עשרים דק.
או עד שמקבלים צבע זהוב ויפה.
ויש לכם לחמניה שהיא ארוחה שלמה טעימה משביעה ובגרסה הרבה יותר בריאה.
במצרכים כתוב ״שקית אבקת אפייה״ אך לא ברור איפה ומתי משלבים אותה
זה אפשרי להקפיא וכול פעם להוציא לחמניה ולחמם במיקרו
הי יונית, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן ולא מלא ?