המתכון של היום נולד ממיקס של מתכונים, מה שיפה בו שזה שאחד יקרא לו עיג'ה מהמטבח העיראקי והשני יקרא לו כיפתה מהמטבח התונסאי והשלישי יקרא לו לביבת ירקות מהמטבח היהודי.
אני יודעת דבר אחד שזה טעים, הולך נפלא בכריך שישי והכי חשוב זה קל להכנה.
אז בואו נתחיל
חומרים :
4 בצלים בינוניים.
2 גזרים
2 קישואים
5 שיני שום
2 תפוחי אדמה
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
4 פרוסות לחם
מלח ,פפריקה ,פלפל,כורכום, מרק עוף, בהרט / ראסל אל חנות, אגוז מוסקט
חצי כוס קמח
4 ביצים L
אופן ההכנה :
לוקחים את כל הירקות מגרדים במגרדת וסחוטים היטב, ומניחים בקערה
את הלחם יש להשרות במים, לסחוט ולקצוץ ולהוסיף לקערה
.מעל שמים את הקמח, כפית מרק עוף, חצי כפית כורכום, כפית פפריקה, כפית בהרט, כף מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית אגוז מוסקט
יש אפשרות גם להרתיח את התפו"א ולמעוך אותו כמו פירה ולהוסיף לבלילה, נסו פעם אחת גם יוצא טעים.
חשוב מאד את הירק לשים במים עם מלח, לניקוי טוב ולהוצאת חרקים .לשטוף ולסחוט היטב ואז לקצוץ ושוב לסחוט.
לקחת 4 ביצים לקשקש אותם כמו לחביתה , לשפוך לקערה ולערבב הכל כמו שצריך .או להניח אותם שלמים אני ממליצה לקשקש
בשביל התמונה הנחתי אותם כדי שתראו את כל הרכיבים.
לקחת כף מחוררת שתוציא לנו את הנוזלים המיותרים .
ולהתחיל לטגן את הלביבות בשמן לא בשמן עמוק, בערך ס"מ וחצי גובה השמן .
חשוב מאד לשים את הלביבות כאשר השמן חם ! אחרת הם סתם יספגו שמן יתר על המידה
כאשר הצד התחתון מזהיב רק אז הופכים, לא לפני, זה עלול להישבר
לטגן עד הזהבה של 2 הצדדים . להניח על נייר סופג, לקרוא למשפחה ולזלול בהנאה }{
טיפ נוסף :אפשר לגוון ולהוסיף רבע קילו חזה עוף יוצא סוף.
בהצלחה :-)מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק של מלכת המטבח ולהנות משידורים חיים של מתכונים
היי, כתבת פעמיים צרור כוסברה. התכוונת לצרור כוסברה וצרור פטרוזיליה או רק כוסברה?
בכל מקרה תודה על המתכונים הנפלאים ❤
כן תיקנתי תודה רבה
היי, האם אפשר להשתמש גם בבטטה בנוסף לתפו"א?
בוודאי הכל עיניין של טעם
הי יונית. אני רוצה להכין ממש עכשיו את לביבות העיז׳ה ואין לי לחם לשים בעיסה. מה אפשר לשים במקום?
היי
האם ניתן לוותר על הביצים ועל הקמח?
ואם חיייב קמח האם אפשר להשתמש בקמח עדשים קמח חומוס או קמח כוסמין במקום איזה מבינהם הכי מתאים ושוב האם אפשרי לוותר על הקמח?
אני הייתי שמה קמח כוסמין ובמקום ביצים טחינה שתקשור את הכל
הי יונית, האם אפשר לאפות אותם?
בוודאי לא לשכוח לרסס בספרי שמן קצת
הי יונית,
האם ניתן במקום הארבע פרוסות לחם לשים פירורי לחם ? סתם אין לי לחם ישן בבית
יצא אליפות !!!!בינתיים כל מתכון שלך מצליח מאוד