כרוב ממולא זה אחד הדברים שאני אוהבת מילדות. פעם בחודש בימי שישי ,אמא הייתה מכינה כרוב ממולא ברוטב אדום. ככה קראתי לזה.
הזיכרון ילדות שלי , לגבי כרוב, שאני זוכרת, זה שהייתי מקלפת את המעטפת ואוכלת את המילוי מבפנים.
ואת אמא כל הזמן מעירה לי, ושואלת, למה אני לא אוכלת את המעטפת, זה טעים.
ואני עושה לה עם הפנים, לא לא לא.
רק כאשר את גדלה והופכת להיות עצמאית ,וסוג של בשלנית. את מבינה את אמא, כמה היא צדקה .וכמה ילד רואה את העולם אחרת מהורה מבוגר.
אבל לא על זה ,הפוסט של היום.
הפוסט של היום הוא מתכון. טעים, פשוט , קל, כן קל, תפסיקו עם הקשה, אני אתכם, מסבירה לכם כל שלב.ואומרת לכם מכל הלב , זה קל, נסו אותי.
אבל מעבר לטעם, המתכון של היום, זה זיכרון ילדות, שמחמם את הלב. כל ביס, זה ביס של אהבה. ולא דווקא של אמא….
אז לפני שאהיה רגשנית ופיוטית….ומתפלספת…..אעצור כאן וברשותכם אתחיל את המתכון.
[אני יודעת שאת/ה אומרים ברוך השם, די לחפירות חחחח אבל עוצמת מקלדת 🙂 ]
חומרים :
כרוב גדול
בצל
600 גרם בשר טחון.
3 כוסות אורז מבושל
2 בצלים.
כוסברה,פטרוזיליה , עלים של סלרי.
מלח , פלפל, מרק עוף, פפריקה.
רוטב :
בצל, עגבניות, רסק עגבניות, פפריקה, מרק עוף, סוכר, מלח פלפל, שום.
אופן ההכנה :
אני לוקחת את הכרוב , מניחה אותו על השיש שהחלק החלק שלו על השיש, והחלק עם עצם הכרוב כלפי.
אני לוקחת סכין, ועוקרת את עצם הכרוב. איך אני עושה את זה?!לוקחת סכין וחותכת עיגול מסביב לעצם ומנקה.
אחרי הניקוי הכרוב נראה ככה. למי שלא הבין, הפעולה זהה לאותה פעולה שמוציאים ליבת תפוח וכד.
אחר כך אני מניחה אותו בסיר ושופכת מים רותחים, כשאר אני שופכת את המים, אני מחזיקה את הכרוב עם סכין באמצע איפה שהוצאנו את עצם הכרוב .או הוריד הראשי.[לאחיזה ]
ושופכת מים בין עלה לעלה, הכוונה בפעולה זו.לתת למים להתחלחל פנימה. בכדי שיהיה קל לעלים להפרד.
אחרי זה ,ממלאים את הסיר במים עד שהמים מכסים את הכרוב בשלמותו. ומביאים לרתיחה. מוציאים את הכרוב .לוקחים את העלים חיצוניים ומקלפים אותם ומניחים בצד.
אח"כ אני מניחה שוב את העלים המופרדים במים הרתוחים. לא מרתיחה, רק מניחה. בסיר שהרתחנו בו את העלים. עד שהמים מתקררים.
זה כל הסיפור!
שיטה נוספת למדתי מיעל חברתי, להכניס את הכרוב למקפיא, למשך לילה שלם, ולמחרת, הבנתי שהעלים כמו סמרטוט ולבד מתפרקים.
ושיטה נוספת שלמדתי עכשיו בפייס מחברה בשם בטי הולכת ככה :"לשים את הכרוב ל 7 דקות במיקרו, העלים נושרים, מי שיכול להוריד את הלב של הכרוב שיוריד, העלים נושרים טוב יותר"
הכי חשוב בלי לחץ , גם אם נקרע לכם עלה, לא לדאוג , תמיד אפשר לסתום את החור עם חתיכת עלה ולגלגל.
אז בזמן שהעלים שלנו יושבים להצטנן להם בסיר עם המים. אני מכינה את המילוי, שהוא לכאורה פשוט אבל סוד הטעם הוא בעלים של הסלרי שמשדרג אותו פלאים.
אמא מספרת לי השבוע שטובה השכנה הרומניה,ראתה אותה ואמרה לה שיש דברים שלא צריך לגלות. אני אומרת אצלי בבלוג בלי סודות,כי לכל אחד הטאץ שלו והאהבה שלו בתבשיל.
אז את המילוי מכינים ככה :
לוקחים בצל, קוצצים אותו, מאדים אותו 3-4 דק בערך עם 2 כפות שמן .במקביל קוצצים את הירק , שליש חבילה של כוסברה ופטרוזיליה. לזכור! רק את העלים של הסלרי, עלים בכמות של 2 ענפים.
אין צורך בגבעול.
אחרי שקצצנו מוסיפים את הבשר הטחון והירק הקצוץ למחבת , עד שזה מתבשל, ומקבל צבע חום. אז מתחילים לתבלן.
והתיבול הולך כך: מוסיפים כף שטוחה פפריקה , חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כף שטוחה מרק עוף. ערבוב טוב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
אח "כ לוקחים קערה חדשה, שמים בה את תערובת הבשר עם 3 כוסות אורז מוכן.[מכינים אורז רגיל על כל כוס אורז, שתי כוסות מים רותחים ורבע כפית מלח].
מערבבים הכל יחד, עד שמקבלים תערובת אחידה.
ומתחילים למלאות.
בד"כ העלים לא שווים בגודל, טיפ שלי לצורה אחידה של הכרוב הממולא, הוא ליצוק כמות זהה של תערובת על העלה ולעטוף.
אז לוקחים עלה כרוב, פורשים על קרש חיתוך. מועכים עם היד את החלק הקשה ."וריד".
מניחים בקצה העלה מעט מהמילוי ומקפלים: סוגרים משמאל ואז מימין, ומגלגלים עד שנוצר מעין סיגר.
ממשיכים כך עם כל העלים. כל עלה שמסיימים, מניחים בתבנית. כשהחלק שסגרנו כלפי מטה. עד להכנת הרוטב.
את הרוטב אנחנו מכינים ככה :
לוקחים סיר רחב. סוטאז יהיה מעולה כאן.
פורסים את הבצל לפרוסות, שמים 2 כפות שמן, ומתחילים לאדות את הבצל. אחרי דקה להוסיף כפית סוכר. לא לדאוג הסוכר לא ממתיק כאן. תפקיד הסוכר הוא לפתוח את הטעמים ולהוציא נוזלים מהבצל.
אחרי 3 דק של אידוי, להוסיף 2 עגבניות קצוצות לקוביות. ו3 שיני שום קצוצים.
לאדות עוד 3 -4 דק בערך. להוסיף מים רותחים,בערך 2 וחצי כוסות מים רותחים. עד 3 כוסות מים.
להוסיף כף שטוחה פפריקה אדומה כף שטוחה מרק עוף,מלח ופלפל שחור. ו2 כפות רסק עגבניות.
לערבב טוב טוב, להוסיף רבע כפית סוכר , לאיזון חמיצות הרסק. לערבב, ולבשל את הרוטב למשך 5 דקות.
ואחכ לסדר את הכרוב בסיר.אם הסיר קטן אז 2 שכבות.
להנמיך את האש ולבשל את הכרוב במשך חצי שעה .
ובתאבון }{
יונית תודה על המתכון.
בנוסף לכל העלים הירוקים אני מוסיפה עלי נענע לכל הממולאים שלי וזה משדרג פלאים את הועם..
נראה מעולה
אפשר לותר על הבשר?
את האורז מבשלים לבד ולאחר מכן ממזגים עם הבשר ?
או שמבשלים את האורז ומוספים את הבשר המוכן בעת בישול האורז?
מבשלת הכל בנפרד וממזגת
3 כוסות אורז הכוונה לבשל 3 כוסות אורז או מתוך אורז מוכן לקחת 3 כוסות?
זה משנה אם זה אורז מלא או רגיל?
3 כוסות אורז מוכן
שבוע טוב.
צריך לקחת 3 כוסות אורז ולבשל אותו או למדוד רק אחרי בישול 3 כוסות ?
תודה מראש.
יונית המון תודה , יצא מעולה מעולה וקחי את הטיפ לשים קצת עליי נענע , האנשים לא הפסיקו לשבח .
בתור אחד שלא מכין הרבה מאכלים … היית ברורה וממש מכוונת , המון תודה
מבטיח להמשיך לקחת מידיי פעם מתכונים מימך.
יונית המתכון שלך מצוין. יצא נהדר. תודה רבה
מאמצת את האתר שלך.
לא ציינת כמה זמן זה הכרוב אמור להתבשל בתוך הרוטב הנהדר
אני מניחה שעה וחצי על אש נמוכה
אבל אם צריך פחות אנא כתבי.
תודה
שעה בערך ♡תודה ועל אש קטנה קטנה
גם את הבשרק מבשלים לפני שממלאים?
אני מבשלת לפני
נראה מעולה! עשית לי חשק. מכינה לשבת
קראתי את המתכון מתכוונת לעשות לשבת אבל לא אוכלים אורז אפשר במקום לשים בורגול ואם כן האם להשרות את בורגול במים.
"..אני אומרת אצלי בבלוג בלי סודות…." – אוהבת את התכונה הזאת אצלך, אני מאמינה שסוד ההצלחה של המתכונים, בעיקר אילו שמשחזרים טעמי ילדות, היא לא במרכיבים, אלא בטיפים, בסודות – שאת מחלקת בשמחה רבה – ולכן, המתכונים שלך לא רק שיוצאים נפלא, אלא שהם באמת מתקרבים לטעמי ילדותי… תודה לך אהובה
היי יונית
זה נראה ונשמע נהדר. ניסיתי מתכון אחר וזה לא צלח. מקווה שהמתכון שלך הרבה יותר פרקטי וטעים.על פניו נראה מאד משכנע.אנסה שוב. אגב על אותו רעיון אפשר פלפל ממולא או שזה קצת שונה.
מהממת..
יצא מעולה יונית ! תודה רבה !!
לבריאות ¡♡♡♡♡
פעם ראשונה בחיי שהכנתי ממולאים, עד היום רמת הבישול שלי הגיעה לאורז ופסטה במקסימום…
חבר שלי אכל הרגע וביקש עוד תוספת, אז תודה רבה יונית על המתכון וההסבר המפורט שלך. דייקתי בהכל ויצא מושלם ❤️
מתכון מדוייק ונהדר הוספתי לרוטב קצת לימון סיוט מחצי לימון ולתרכובת שמיר קצוץ משדרג מאוד
שלום יונית,
הכנתי היום את הכרוב הממולא לפי ההוראות המאד מדוייקות שלך, למעט שינוי אחד – ויתרתי על הכוסברה, הוספתי עלי נענע.
יצא מעולה, לדעת כל הסועדים.
תודה רבה, חג שמח.
חנה
מכסים את הסיר?
מתכון מעולה! הכל נחטף
תוגה יונית
באהבה ♡
יונית הטעם של הכרוב יצא מאוד דומיננטי יש לך טיפ איך לעדן אותו?
מה הכוונה דומיננטי?
האם אפשר להוסיף למילוי רסק עגבניות?
כן
היי יונית,
האם אפשר להקפיא אחרי ההכנה?
תודה
בכלי אטום היטב עד שבועיים
היי יונית. הכנתי את הכרוב ומחר אני רוצה להעלות אותו על האש הבעיה ששמתי אורז לא מבושל. יש עם זה בעיה? שמתי אולי חופן וחצי
במקום תהליך מסורבל וארוך של ריכוך עלי הכרוב והוצאת הליבה מהכרוב הקשה, יש לי תמיד ראש כרוב במקפיא. לילה לפני הבישול אני מוציאה אותו לכיור שיפשיר. בבוקר כל העלים כולל הליבה באמצע מאד רכים.
אני רק מקלפת אותם אחד אחד וממלאה.
אני לא מוציאה את הליבה כי הכל רך מאד. הם מתקפלים ממש כאילו שהרתחתי אותם שעה במיים.
לאה
יוניתתתתת המדהימה, ראשית אוהבת מאד את כל המתכונים שלך נעזרת בהם המון בבישולים לבני ביתי
אם היית לידי עכשיו לא הייתי מפסיקה לנשק אותך..הטיפ של הכרוב במיקרו, ה – טיפ, ניסיתי עכשיו ולא האמנתי
תודה רבה רבה ♥
היי יונית רציתי לדעת אם אפשר לשים כוס וחצי אורז מבושל ולא 3?
היי
כמה זה בערך אורז לא מוכן?
2 כוסות?
אני רוצה לדעת כמה לבשל
וואו! מדהים!
ממש טעים! יצא נהדר !!
גם ההכנה פשוטה אבל לוקחת קצת זמן.
תודה לך יונית
יצא מדהים!! האם אפשר לעשות אותו הדבר עם בצל ממולא??
גיליתי אותך לאחרונה ואת פשוט מהממת !מבשלת מכל הלב וכל מאכל שלך מלקקים לי פה אצבעות???תודה רבה על המתכונים הטעימים ושתמיד תבשלי בכזאת אהבה ותשוקה..זה מדביק ???
האם אפשר להוסיף עוף טחון למילוי?
וואאאאווווו כמה שזה טעים!!!
תודה על מתכון מושלם❤
תעלפנו!
רציתי לשאול
אם אני רוצה להשתמש רק בחצי כרוב למילוי, ובחצי השני להכין סלט כרוב.
יש דרך 'להכין' את הכרוב למילוי בלי 'להרוס' את החצי השני כדי שיהיה טוב לסלט (אם אקפיא, או אשתמש במים רותחים כמו שכתבת לא אוכל אח"כ להשתמש בנותר לסלט)?
תודה
תהילה
יונית, את אכן מלכת המטבח!
הכנתי על פי ההוראות ויצא מושלללם! החזיר אותי לחווית ילדות שבה הייתי אוכלת כרוב ממולא אצל שהיא ממה מרוקאית אמיתית.
פשוט לקקתי את האצבעות ואמשיך בשבת.
תודה על המתכון, את נהדרת.
אפשר לוותר על האורז ולמלא רק בבשר?
תודה יונית ממני ועוד משפחה של נזקקים שאני מבשלת להם כל יום שישי כולנו התלקקנו!!!! גם לי הזכיר את סבתי זל שהיתה מכינה הרבה ממולאים גם קישואים או פלפלים ירוקים מתאים לתפריט הזה. עוד פעם תודה מזלצבורג הרחוקה.
יונית
עכשיו עשיתי את המתכון ואכלנו יצא מעולה ממש טעים.
כל הכבוד
יונית שלום, הכול טוב ויפה אבל למההה כל כך הרבה מלל??? רחמים. רומן שלם חיברת. למי יש כח לקרוא את כל הפיוטים הללו? נכנסים בשביל מתכון, שנרצה לקרוא רומן לפני השינה נלך לסטיימצקי, לא לאתר שלך. פליז ממך, תהיי תמציתית!!! התעייפתי אחרי שליש עמוד ולא הצלחתי להגיע לסוף ):
המילוי לא נדבק בלי ביצה… זה לא מתפרק בסיר?
מתכון מושלם! הנענע ממש מוסיפה…תודה!
כל המת עונים שלך ,שהכנתי עד כה, מצויינים!??
וואוו וואוו… חלום!! עשיתי פעמיים ויצא מושלם!! הוספתי נענע לאורז ופשוט ללקק תאצבעות! תודה רבה אלופה!! ♥️
תודה על המתכון. אני מוסיפה לקראת סיום הבישול כף לימון . זה ממש משדרג את הטעם. למי שרוצה.
לא לנסות את השיטה של ההקפאה, מאכזבת העלים לא רכים ונשברים מנסיון.
השיטה שלך מצויינת יונית.