"בנות" !
מחר יש לנו יום פלאפל….
"יששששש"[לא נעים לי לצטט את הצרחות 🙂 בכל זאת לא יודעת באיזה שעה תקראו תפוסט ]
אבל לפני שאתם מכריזים על יום כזה חברים /חברות, אתם צריכים להכין את הפלאפל. ולא , אל תרימו גבה ותגידו לי, מי צריך לעשות פלאפל?!
כאשר בחוץ מוכרים מנה ב12 ש"ח …..
ובכן פלאפל עושים, כי בבית זה יותר טעים, יותר בטוח , ויותר נקי !! וזה שעתיים של כייף עם הילדים.
אז למי שבעיניין הפוסט ,קדימה לעבודה :
קילו גרגירי חומוס שהושרו במים לילה שלם.
רבע קילו פול יבש ללא קליפה שהושרו גם לילה שלם.
2 בצלים
2 צרורות של כוסברה.[הצרור שהיום קונים לא כמו פעם, אם קניתם ממש קטנים אז אפילו 3 ]שנשטפו טוב והושרו במים ומלח שינקו אותם מכל דבר.
כף מלח ,חצי כפית כורכום, 3/4 כפית כמון, חצי כפית אבקת מרק,חצי כפית פלפל לבן ,כפית סודה לשתיה.
3 פרוסות לחם שטובלים אותם במים עד ריכוך ואחכ סוחטים טוב טוב
קצת שמן.
לטחון את הכל ביחד ולערבב טוב טוב.
ויש לכם פלאפל:-)
לכדרר עם היד כדורים והופ לסיר טיגון, או לקנות מכשיר להכנת כדורים.
להכין סלט ירקות שאוהבים, טחינה ביתית….צ'יפס…..פיתות[לקנות יותר נכון ]
ולתת לכל ילד/ה לבנות את המנה האהובה.
בתאבון !!
היי יונית,
תודה רבה לך על מתכונים מדוייקים וטעימים!
במתכון של הפלאפל אני רוצה להכין בלי הפול (בעל עיראקי שרגיש לפול…), זה משנה משהו בכמויות של המתכון?
כן תוביי באותה כמות חומוס זה הכל
היי יונית,
אפשר להקפיא את העיסה ? או שעדיף לטגן כדורים ולהקפיא ?
תודה רבה
הקציצות התמוססו ונעלמו בשמן הרותח למה?
היי יונית
אפשר עם חומוס סנפרוסט?
היי
הטחינה היא במטחנת בשר?