את המתכון של היום לקחתי מאתר שנקרא מתכון עם זיכרון .
זה אתר עם מגוון רחב של מתכונים שכולם הנצחה לזכר חללי צהל ונפגעי פעולות איבה.
זה פרויקט מדהים של אנשים שכולם מתנדבים בו ועוזרים למשפחות להנציח את יקיריהן
את העמותה הכרתי לפני שנתיים ומאז כל שנה אני מגיעה להכין מתכונים ולהנציח את זכרם של החללים
מפגש שמתחיל בשמחה כאשר את פוגשת את המתנדבים אחרי שנה ומסתיים בכאב ובסיפור שנחרט בלב
ולמרות הכאב והתחושה של העצבות שאופפת בי כל פעם מחדש שאני יוצאת משם אני מוכנה שוב ושוב להתנדב על מנת שעוד אנשים יכירו ועוד אנשים יכינו וככה ננציח
המתכון היום הוא מתכון לזכרו של רונן שם טוב ז"ל
רונן הוא חייל שבדרך למילוי תפקידו נהרג.
דרך פעילות של שופרסל גרין ומתכון עם זיכרון זכיתי להכיר את הסיפור שלו ולהכין מנה שאהב
באתר קראו למנה פסטלים שכן ככה היא נראית לפי רשימת החומרים וכאשר עיינתי במתכון רכיב אחד היה שונה מהמתכון הקבוע שלי .וזה מה שמשך אותי להכין את המנה.
אמממממממה אחרי פירסום המתכון אחותו של רונן סיפרה לי את הסיפור המשפחתי מאחורי המנה שהיא בכלל מנה מהמטבח הפרסי בשם טאפאלקאק שמכינים אותה במקור עם בשר ואוכלים בפיתה עם חציל
רונן שמר על כשרות בשר וחלב וביקש מאמו להכין לו בגרסת פרווה ללא בשר בשביל שיוכל לשתות נס קפה
מהר מאד הבנתי למה הבצל היה נראה לי מוזר במתכון ושזה למעשה לא פסטל מרוקאי
אבל אם לא הייתה טעות אנוש קטנה בכתיבת שם המתכון. לא הייתי מסתקרנת להכין לכן השארתי את שם המתכון פסטלים של רונן לסיפור ומציעה לכם בחום להכין את זה כי זה טעים מאד
אני אשמח שמי שמכין את המתכון הכל כך טעים של הפסטלים שיתייג את מתכון עם זיכרון
זה לא חובה אבל זה יעזור להם לגדול ולהגיע לכמה שיותר
חומרים:
3 תפוא בינוניים
ביצה xl או 2 m
חצי כוס פירורי לחם
1 בצל מגורד
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
כפית מחוקה מלח
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה:
את תפוא מבשלים בסיר עם מים עד שהתפוא מתרכך
מסננים ומקררים מעט אחר כך קולפים את התפוא ומרסקים בעזרת מועך
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
***אם העיסה דביקה מידי תוסיפו פירורי לחם
מכדררים כדורים בגודל פינג פונג משטחים ומטגנים בשמן חם
טעים טעים טעים.
כאשר אני הכנתי את המתכון לא ידעתי איך רונן אכל את זה ואני הכנסתי את ללחמניה עם מטבוחה וחציל וזה יצא שוס.
היי, הם התפוררו לי בטיגון.. הוספתי עוד קצת ביצה והיה שיפור אבל עדיין התפוררו קצת, לא יצאו עגולים יפים. מה הסיבה?