את המתכון של היום למדתי מאסתר ממושב זיתן
חמותי השכירה בית במושב והיא הייתה שכנה שלה.
יום אחד היא שלחה לחמותי צלחת והיא כיבדה אותי …
תקשיבו …..התאהבתי !!!
מיד ביקשתי מתכון !!!אסתר שהייתה אישה טובה עם לב רחב הייתה טריפולטאית אסלית אבל מה זה מדליקה
גם שהיא הייתה סבתא כזו היה קל לחבב אותה
היא לא נתנה לי כמויות מסודרות ,אתם בטח מכירים את המשפט לפי העין.אבל מאחר והיה לי ניסיון צלחתי את המתכון בהצלחה ופעם בחודש אני מכינה אותו.
הוא יותר קל להכנה ממרק קוסקוס רגיל כי אין קילוף ירקות .רק בשר שעועית וכמה תפוא.
זה הולך נהדר על מצע קוסקוס גם אורז לבן וגם עם חצי כיכר לחם לבן חחחחח
הכל טעים !
אז שנתחיל ?
חומרים :
קילו קוביות בשר אונטריב /קילו קוביות צלי כתף בשר מס 5 /קילו קוביות גולש
חצי קילו אסאדו ללא עצם בלי הרבה שומן חתוך לקוביות
חצי קילו שעועית שהשרנו לילה שלם עם שקית אבקת אפיה
2-3 תפוא קלופים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך גס כמו לסלט
4 שיני שום קצוצים גס
1 קופסא של רסק עגבניות בריכוז גבוה של 28(זה 4 כפות גדושות )
כף גדושה כמון טחון, כף גדושה מרק עו,ף כף סוכר ,כף מלח
חצי כפית פלפל שחור, כף פפריקה
אופן ההכנה :
הכי קל בעולם !
שמים בתחתית הסיר שמן ומחממים שתיים שלוש דקות מוסיפים את קוביות הבשר
עצה :לא לוותר על השילוב של קוביות אונטריב/גולש /צלי כתף עם האסאדו(קונים נתח בשר אסאדו ללא עצם ושומן וחותכים לקוביות )
כי השילוב של שני סוגי הבשר מעשיר את הטעם
וכן לפני שתשאלו כן אפשר לעשות קילו וחצי מאותו סוג בשר .אבל השילוב של שניהם זו שוס
יאלללה חוזרים למתכון ☺אחרי ששמנו שמן וחיממנו את השמן בסיר אנחנו מטגנים את הבשר עד הזהבה מכל הצדדים(צבע חום )
במקביל מוסיפים את הבצל ומטגנים הכל ביחד
תנו לבצל לספוג את הטעם של הבשר עד שהבשר מזהיב
אחכ תוסיפי שיני שום ערבוב קליל ואז את הרסק העגבניות התבלינים
שופכים מים רותחים עד לגובה של 3/4 סיר
מוסיפים אתהשעועית שהשרינו לילה שלם (לא לשכוח לשטוף היטב)
מערבבים ומבשלים הכל על אש קטנה שעתיים
אחרי שעתיים אני מוסיפה קוביות תפוא
ומבשלת את כל הסיר עוד חצי שעה.למה ?כי אם התפוא יתבשל מהתחלה בסוף הוא יתפורר מבישול יתר לכן אחרי שעה וחצי שעתיים מוסיפים לסיר את הקוביות וממשיכים לבשל על אש קטנה עד ריכוך מלא(בערך חצי שעה )וזהו יש לכם מעדן של הלייף
קל נכון ?
הערות :
אפשר להשתמש בשעועית בשקית קפואה.מוסיפים את השעועית אחרי שעה וחצי (לא לשכוח להפשיר לפני לילה במקרר ו….לא לשכוח לשטוף )
למה אחרי שעה וחצי ולא בהתחלה כי רוב השקיול הקפואות השעועית חצי מבושלת /מבושלת
אפשר להכין הכל בסיר לחץ להכניס הכל ל45 דקות מרתיחה .
או בקיצור… צ"ולנט
זה החמין של האשכנזים, אבל בדיוק (מוסיפים גם גריסים)
בכמוניה אין בצל…רק שום והרבה ממנו.
והכי חשוב…מה פתאום אבקת מרק?????
אין פה גם כרכום???….
נראה אליפות הולכת להכין לשבת!! תודה יונית!
ולכל שואלות והמתלוננות לגבי אבקת מרק/תבלינים.. זה המתכון.. טוב לכן תעשו, לא טוב תשנו..
היא לא חייבת כלום לאף אחד, עושה את זה מהזמן הפנוי שלה ומכל הלב
מילה טובה ותודה לא תזיק ?
ווואו
מחפשת את המתכון הזההה שנים
אלופה !!! תודה רבה ??
עוקבת אחרייך בכל סטורי !!
את מקסימה , ומצחיקה !!
תודה רבה לך על המתכון
תודה רבה לך על המתכון
רציתי להגיד לך תודה מכל ה❤️הכנתי בשישי ויצא מדהים. כולם אהבו ובן זוגי היקר נתן את החמאה הכי טובה , הוא אמר לי שהאוכל הזכיר לו את הטבחות של אימו וסבתו. תודה אלופה על מתכון מעולה ורשום בפשטות ודיוק.
למה את תוקעת כל הזמן סוכר בכל מתכון???
כל מתכון שיש בו רסק אז שמים קצת סוכר לאזן את החמיצות של הרסק
היי, למה צריך להשרות אבקת אפיה עם השעועית?
אין על האוכל שלך בעולם ♥️
ולמה את מגיבה בצורה כל כך גסה ? סוכר מאזן את החמיצות של העגבניות ואם לא נאה לך אל תוסיפי. ו……. אפשר גם לומר תודה על המתכון