אני זוכרת את הפעם הראשונה שהכנתי דונאטס, ואת המשלוח שלקחתי לאמא המרוקאית שלי.
השאלה הראשונה שהיא שאלה אותי , האש עמלית לספינג' ובעברית פשוטה מה עשית לספינג'
צחקתי בקול, ואמרתי לה, אמא זה לא ספינג' דייאלנה [שלנו ].
האדו [אלו ] ספינג' די אמריקה.
אהההההה, היא אמרה לי….טעמה…. עשתה פרצוף ואמרה לי, זה סופגניה עם שוקולד….
צחקתי,ואמרתי לה נכון,ולכם אני אומרת , בשורה התחתונה אמריקה או לא זה סופגניה!!
טעימה, אוורירית[לא לדאוג אלמד אותכם ]צבעונית וחגיגית.
מתאימה לחג החנוכה, הקרב ובא.
במוצ"ש הכנתי וצלמתי את השלבים עבורכם.
אז בואו נתחיל…
חומרים :
קילו קמח אוסם עם השמרים בפנים.
200 גרם מחמאה/ חמאה[הגדולה]
2 בצים XL או 3 לארג' .
סוכר וניל.
4 כפות סוכר.
כפית מלח.
2 כוסות מים .
כף ברנדי.
אופן ההכנה :
קלי קלות.כן, נו די, לכו אחרי ההסברים שלי שלב שלב. ואתם שם.
שלב ראשון :שמים את החמאה במיקרו, למשך דקה, אני לא רוצה אותה מומסת עד הסוף אבל בהחלט רכה על גבול המומסת.
לשים בקערת המיקסר את הקמח, סוכר סוכר וניל, חמאה מומסת , בצים, ומים,כף ברנדי. לערבל הכל משך 5 דקות.[למי שאין ברנדי לא נורא, זה על מנת שהסופגניה תספוח כמה שפחות שמן]
כמו כן למי שאין מיקסר אז ללוש הכל,ואז להוסיף את המלח. כן בסוף. מלח ושמרים לא הולכים יחד,טיפ ממני כל פעם שאתם עושים בצק שמרים. תמיד מלח שמים בסוף, בכל בצק שמרים שאתם מכינים.
אחרי שהוספנו את המלח , יש להמשיך לערבל עוד 4 דק במיקסר, חשוב להקפיד על זמנים של לישה בכדי שהגלוטן בבצק יפתח והסופגניה תיהיה קלה ואוורירית.
אגב אני מעדיפה את הקמח עם השמרים כי הקמח מכיל לא רק שמרים גם משפר אפיה .למי שאין וחי בחו"ל אז לקילו קמח להוסיף 2 כפות שמרים
אחרי שלשנו את הבצק וקיבלנו בצק גמיש ויפה. אנחנו נעביר אותו לקערה.
לפעמיים הקמח מגיע עם לחות כזו או אחרת. או כמות הנוזלים משתנה בהתאם למידת הבצים.
לכן אם קורה לכם שאתם מערבלים והבצק דביק ודבוק לקעקרעית הקערה.אז לקחת מרית ולאט לאט להזיז את הבצק .
ושימו מתחת כף קמח, זה יעזור לכם לגבש בצק אחיד ויפה.
אחר כך יש להעביר את הבצק לקערה משומנת .ממש טיפה לשמן .ועם ידיים משומנות לעטוף את הבצק.
מטרת שימון הידיים ושימון הבצק היא למנוע שיווצר קרום יבש.
התפחה ראשונה שלנו היא למשך שעה וחצי. בגלל שקר מאד. במידה והבצק הכפיל את הנפח בשעה, ניתן לקצר את זמן ההמתנה.בקיץ, מספיק שעה ורבע התפחה.
אחרי התפחה ראשונה, לחלק את הבצק לשתיים ולכסות את החצי שבקערה.לקמח את השיש. לא לשכוח, זה חלק חשוב ברידוד הבצק.לפתוח את הבצק לעלה רחב ולרדד לעובי של 1 ס"מ. לא פחות. זה הגובה שאנחנו צריכים .גם לא יותר מידי, כי זה יצא מפורפרציה בטיגון.
לקרוץ עם כוס רחבה , כמו כוס בירה או צלוחית קטנה של מרק. לא עם כוס.
כי בכל זאת דונאטס שונה מהסופגניה גם ברוחב העיגול.
לקחת צנטר גדול, כי הוא נוח מאד לשימוש ולחורר במרכז העיגול.ולסובב את הצנתר במקום על מנת להגדיל את החור טיפה.
לא לזרוק את העיגולים הקטנים אפשר לטגן אותם ולבזוק מעל אבקת סוכר, זה טעים
נחזור להסבר, לאחר שקרצנו את העיגול, לשים את הבצק על ניר אפיה גזור.ו…….להתפיח את הדונאטס בצורתו במשך 40 דקות .
למי שחושש, ניתן לטגן את הדונאטס עם הנייר, בעת הטיגון הנייר נפרד מעצמו.
אני אישית מרימה עם הנייר כי זה נוח , מעבירה ליד שלי מקלפת את הנייר וזורקת לשמן.
אבל זה עניין של מיומנות, אם את חדשה לכי על גרסת טיגון עם הנייר.
את דונאטס אני ממליצה לטגן בסיר סוטאג' מלא שמן בגובה מחצית הסיר.
הלהבה צריכה להיות להבה חמה, השמן מוכן, כאשר אני זורקת את אחד העיגולים שקרצנו
באמצעות הצנטר. שהוא צף וזהוב , זה הזמן להכניס את הדונאטס. להפוך כל צד
ברגע שהוא מזהיב.
לשים בתבנית.
ציפויים :
ציפוי שוקולד :
חצי כוס שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד מריר,כף אבקת סוכר, חצי כפית שמן, להכניס הכל
למיקרו למשך 2 דק, לערבב הכל עד שהכל חלק ואין גושים.
לטבול כל דונאטס בגנאש ולפזר מעל סוכריות.
ציפוי לוטוס :
יש את ממרח הלוטוס החדש קראנץ, לקחת 3 כפות ולחמם במיקרו למשך 30 שניות. לערבב ולטבול את הדונאטס.
הממרח מגיע עם שברי עוגיות ואין צורך לפורר עוגיות.
אם אין לכם בבית תממרח, אז הרגיל ומעל לפורר את שברי העוגיות.
זיגוג לבן .
חצי כוס מים חד פעמי ,2 חבילות אבקת סוכר.לערבב הכל עד שמתקבלת תערובת לבנה וסמיכה,אם חסר לסמיכות להוסיף לאט לאט אבקת סוכר.
לטבול את דונאטס ולפזר מעל דברי שקדים /בוטנים.
ריבת חלב :
3 כפות חלב להמיס עם 3 כפות ריבת חלב במיקרו למשך 30 שניות. לטבול ולפזר מעל סוכריות או שברי עוגיות.
שוקולד לבו
להמיס 100 גרם שוקולד לבן עם כף חמאה וכף חלב. להמיס במיקרו למשך דקה, לערבב ולטבול
ואם לא בא לכם לעבוד קשה ולהכין את הרטבים, אז יש את ערכת משק לין .מקסימה שעולה 49 שקלים והיא חוסכת זמן ומאד מגוונת למי שרוצה.
לי יש חנות ליד הבית במודיעין , אז כייף לי ומי שרוצה לקנות יכול גם דרך האתר.
לסיכום :
תצפו עם מה שבא לכם, מה שטעים לכם, אתם יכולים לגוון איך שאוהבים, אפשר גם רק אבקת סוכר, אפשר סוכר וקינמון….
בהצלחה ובאהבה }{
תודה רבה על מתכון מוצלח. אני עוקבת באדיקות בין המתכונים המוצלחים ומנסה לגוון כל שישי מחדש. הילדים שלי (וגם של השכנים) מאוד אהבו. תמשיכי להיות מלכה , יישר כוחך!!!
תודה רבה על מתכון מוצלח. אני עוקבת באדיקות בין המתכונים המוצלחים ומנסה לגוון כל שישי מחדש. הילדים שלי (וגם של השכנים) מאוד אהבו. תמשיכי להיות מלכה , יישר כוחך!!!