שאמא שלי הייתה מכינה סופגניות אשל אבא ז״ל היה מסתלבט עליה
בגלל הצורה של הסופגניה והזנבות שהיו לה
תמיד היא הייתה מתנצלת ומסבירה לו שזה ככה ושזה המתכון
והוא כל שנה היה עוקץ אותה בפתגם מרוקאי
מי שגדל בבית מרוקאי יודע כמה הם משתמשים בפתגמים שמיוחדים רק להם ורק הם מבינים אותם
ולה היה תמיד תשובה קבועה הנשמה זוכרת את הטעם לא איך זה נראה
אותי זה היה מצחיק שכל שנה הסרט חוזר על עצמו
לי כילדה ממש לא היה אכפת איך זה היה נראה העיקר שיש ריבה ומלא אבקת סוכר
שהבנות שלי היו קטנות הייתי מכינה להן ותמיד הייתי נזכרת באמא ואבא
בעלי אגב מועלם לא צחק לא העיר ולא הבין על מה הייתי מחייכת לעצמי לפעמיים
כנראה זו בדיחה קבועה שתהיה לי ולאחים שלי
עוד זיכרון ילדות משותף.:-)
כאשר למדתי את הטיפ עם הכף גלידה לצורה יפה יותר
רצתי להכין ולהביא לאמא ולאבא אבל אז ההערה שאבא דפק לאמא סיבכה אותי קשות חחחח
בקיצור השנה הכנתי בציפוי אחר ומילוי אחר .
והבאתי לאמא לטעום
יודעים מה היא ענתה לי ?
מעניין מה אבא היה אומר חחחחח
אבל כל מי שטעם לא האמין שזה סופגניות אשל !!!!
יודעים למה ?
כי הוספתי לסופגנייה אינסטנט פודינג וניל שנתן טעם ונילי
פוצצתי בגנאש שוקולד לבן
וטבלתי בגאנש שוקולד שנתן לזה מראה אחר לגמרי
ואני רק אמרתי לעצמי בלב…..
מי היה מאמין שהמתכון של אמא יצא ככה ?
קדימה מתחילים :
חומרים:
350 גרם קמח תופח או 2 וחצי כוסות קמח תופח
2 אשל
4 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג
2 ביצים מידה l
כפית תמצית וניל
גנאש שוקולד לבן:
80 גרם שוקולד לבן
160 מל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
גנאש שוקולד
240 מל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
כף אבקת
סוכר
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה :
מתחילים עם הכנת הגנאש הלבן כי לוקח לו חצי שעה להתייצב
שמים את השוקולד הלבן והשמנת להקצפה% 38 של השף הלבן בקערה ומכניסים למיקרו למשך דקה וחצי
מוציאים מערבבים עד שהכל אחיד ומניחים בצד !
ומתחילים בהכנת הבלילה לסופגניות
אופן הכנת הבלילה:
שמים את כל החומרים בקערה ובעזרת כף מערבבים הכל !
מחממים שמן סיר גובה השמן צריך להיות 4-5 סמ
כשהשמן חם ממליצה למדוד אם יש לכם מד חום וכאשר מגיעים ל165 מעלות
מטגנים את הסופגניות
איך עושים את הצורה המושלמת ?
לוקחים כף גלידה משמנים אותה היטב
ואז לוקחים מהעיסה וזורקים לשמן
השימון עוזר לבצק להתחלק בקלות ולשמור על הצורה העגולה בלי זנבות
אמא מאמי הטיפ הזה בשביל חחחחחח
מטגנים עד הזהבה יפה מכל הצדדים כאשר מזהיב משני הצדדים מוציאים וטובלים בגנאש השוקולד
אופן הכנת הגנאש
שמים את השוקולד אבקת הסוכר השמנת בקערה ומכניסים למיקרו ל2 דקות
מוציאים מערבבים הכל היטב
אופן מילוי וקישוט : לוקחים שקית זילוף עם צנתר למילוי ממלאים את
השקית בגנאש שוקולד לבן וקושרים .
כל סופגניה ממלאים הגנאש שוקולד לבן אחכ טובלים בציפוי שוקולד
ומקשטים איך שרוצים !!!!!
אפשר סוכריות ,אפשר קוקוס שברי עוגיות תותים שהרי ביסקוויט
מה שאוהבים
מגישים ומתעלפיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
פרסום בשיתוף תנובה
כמה סופגניות בערך יוצא מהבלילה?
זה תלוי בגודל שאת בוחרת לקרוץ
אפשר לוותר על האשל אם רוצים לעשות פרווה?