יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » חמין לשבת
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
חמין לשבת

חמין לשבת

יונית צוקרמן ינואר 1, 2017 25 תגובות

 

 

את המתכון של היום, אתם הולכים להעתיק ולשמור טוב במחברת, וכל פעם שמודיעים לכם בחדשות שיש בסופ”ש גשם.

אתם הולכים לשלוף את המתכון המנצח הזה,ומכינים לכל המשפחה.

ואם נישאר, תמיד כייף לחלק לחברים /שכנים/ משפחה…או פשוט מראש להזמין לחמין 🙂

אגב,יש כמה סוגי חמין, אני יודעת ומודעת לכך, כולל הסחינה של אמא שלי.

החמין שלי שונה מהסחינה המרוקאית, שעליה גדלתי. אמא סליחה , אבל  החמין הזה יותר טעים.

את החמין זה אפשר לאכול פשוט ככה בצלחת, או על מצע קוסקוס. המתכון לגרגירי הקוסקוס למי שרוצה נמצא כאן 

הוא מורכב מ3 נתחי בשר, ומוח עצם [רגל] של פרה. שמעשירים את טעם החמין. קטניות ,קישקע [לא חובה ] תפו”א וביצים.

אני אוהבת לאכול אותו ב11 בבוקר, וזה תופס אותי לכל היום, ולא כבד לי.

חצי שעה של עבודה, ויש לכם ארוחה שלמה ,שהניחוח  מחמם ומעורר את כל בני הבית.

אז, שנתחיל?!

חומרים :

300 גרם בשר ראש מוכשר, 300 גרם בשר שפונדרה מוכשר, 300 גרם בשר מס 8 [זה שריר] מוכשר .את כל הנתחים לחתוך לקוביות בשר.

3  מוח עצם[רגל של פרה ]

בצל גדול

חיטה, שועית לבנה,גריסי פנינה.

5-4 תפו”א אדמה קטנים

5 ביצים קשות

2.5 ראשי שום.

קישקא[לא חובה]

פפריקה, מרק עוף, מלח , פלפל, כורכום, סילאן.

מים.

אופן ההכנה :

קלי קלות !!!! כל אחד/ת יכולה לעשות חמין. צריך רק להעיז. ולהגיד, אם יונית מאמינה בי, אני יותר !

אז קדימה, לקחת בצל גדול, לקצוץ אותו, ולטגן אותו עם מעט שמן, מה זה מעט בערך 3 כפות  שמן.

אחרי 3 דקות שאנחנו מטגנים את הבצל, להוסיף את קוביות הבשר, עד שצבע הבשר משתנה מאדום סקסי, לחום אדמה.

כאשר הבשר משנה את הצבע, זה הזמן להוסיף 5 שיני שום ולטגן אותו עם הבשר והבצל למשך חצי דקה.

אח”כ להוסיף.2 כוסות חיטה. חשוב מאד לשטוף את החיטה לפני, לברור,לשטוף ,לסנן ולהכניס לסיר.

ככה גם עם השועית לקחת 2 כוסות שועית  לבנה, לשטוף ולסנן.

את השועית אין צורך להשרות לילה קודם, היא הולכת לשחות לילה שלם בחמין, זה מספיק לה חח

ו……..חצי כוס גריסי פנינה,גם לשטוף היטב ולסנן. ולהניח בשר.

אח”כ לשפוך 7 כוסות מים. ולהביא את הסיר לרתיחה.

אחרי שהסיר רותח אנחנו מתבלנים  ככה : כף יפה של פפריקה אדומה, כפית מרק עוף, כפית כורכום כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור.2 כפות סילאן.

לערבב היטב. ולהמשיך לבנות את החמין.

להוסיף 2 ראשי שום , ששטפנו טוב וקטמנו את הראש. תראו תמונה.

להוסיף ביצים קשות,כן זה לא טעות, אמא שלי אומרת שמאד מסוכן לשים ביצים לא מבושלות כי יש אפשרות שזה יתפוצץ וזה מסוכן.

אני לא מתווכחת עם אמא מרוקאית, רוצים אתם, בבקשה 🙂

את תפו”א , את הקישקע ,קשישקא זה לא חובה,ולא כולם מוכרים , אני אוהבת קישקא עבודת יד שאני קונה באטליז שלי.

אפשר לקנות את הגרסה הצמחונית עם תפוא בסופרים הרגילים.

אני אוהבת עם בשר, לא כולם מתחברים, לכן אומרת לא חובה.

אבל חובה לנסות פעם אחת, זה טעים 🙂

ובשישי הזה בלי נדר אכין קוקלה שזה קציצות מסולת עם בשר  לחמין ואלמד אותכם, וזה יהיה תחליף מעולה.

טוב נחזור למתכון, אחרי שהכנו את הקישקא אני שמה בסוף את מוח העצם. מנמיכים את האש לאש קטנה.

ומבשלים עשרים דקות , חצי שעה.

בזמן הזה, לשים לב, הקטניות שלנו נפתחות וזה אומר שהן שתו מים, לכן יש להוסיף במהלך החצי שעה עוד כוס מים.

אחרי חצי שעה בישול, להוריד מהגז. אני שמה על הרצפה.הרגל מבית אמא 🙂

ושנכנס שבת, אני שמה פלטה ומעליה את החמין.

חשוב מאד לאטום את החמין טוב, מה זה אומר ?! לעטוף את קו המכסה בניר כסף ולכסות במגבת או שמיכה.

לפני שאני הולכת לישון, אני אוהבת להציץ, ובד”כ מוסיפה חצי כוס מים רותחים, מערבבת, אוטמת והולכת לישון.

עכשיו…..

אם אתם אוכלים בשעה 12 או בשעה 1 את החמין, ממליצה להוציא את החמין ב11 ולהחזיר לחימום חצי שעה לפני שהולכים, שלא ישרף.

זהו.

קל , נכון?!

יופי, בהצלחה לכל מי שמכין. ובתאבון }{

יונית.

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

25 תגובות

  1. קרן הגב מרץ 16, 2017 בשעה 12:10 pm

    היי יונית
    האם ניתן לשים את הגריסים בשקית קוקי?
    ואם כן איך..מבחינת תיבול ומים?

    תודה רבה

    • קרן הגב מרץ 16, 2017 בשעה 2:36 pm

      הכוונה לחיטה ולא לגריסים, תודה!

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 19, 2017 בשעה 9:47 am

      תודה ♡♡♡♡♡

  2. דנה הגב יולי 13, 2017 בשעה 10:09 pm

    היי יונית אחלה אתר
    בבקשה תני מתכון חלקיקי ביתי

  3. מורן ברקו הגב אוקטובר 30, 2017 בשעה 11:21 am

    היי יונית,
    מתכון נראה טעים!
    אם אני מעוניינת לעשות בתנור על כמה מעלות לשים?
    והאם אני גם צריכה לכסות עם נייר כסף?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 1, 2017 בשעה 11:06 am

      100 מעלות בתנור לא מכוסה

  4. ליאת הגב נובמבר 7, 2017 בשעה 1:58 pm

    נראה מושלם!!!!
    רוצה להכין, מה דעתך איך ישפיע אם מכינה בחמישי עד לשלב הפלטה ובשישי בערב מעבירה לפלטה?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 8, 2017 בשעה 5:01 am

      ממליצה להכין בשישי.

  5. נעמה הגב נובמבר 28, 2017 בשעה 7:18 am

    יונית, תודה.
    תגידי אם אני לא רוצה כמות גדולה של חמין?
    כמה לעשות מבחינת כמות המרכיבים?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 30, 2017 בשעה 5:37 am

      תעשי חצי או שתזמיני חברים….הם יעופו על החמין?

  6. אילנה הגב מרץ 14, 2019 בשעה 1:41 pm

    היי יוני
    לא הבנתי- בתנור הסיר אמור להיות ללא מכסה?
    תודה

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 14, 2019 בשעה 7:43 pm

      מכוסה

  7. דנה הגב ספטמבר 26, 2019 בשעה 4:57 am

    הי יונית,
    מתי להתחיל להכין בערך את החמין? בבוקר?
    מ11 בבוקר עד 11 בבוקר כאילו?

    • דנה הגב ספטמבר 26, 2019 בשעה 4:58 am

      בנוסף, האם אפשר עם סיר רגיל או חייב סיר לקדרה?

    • מוריה הגב מאי 20, 2020 בשעה 9:29 pm

      האם אפשר להכין בסיר בישול איטי?

  8. נטע הגב אוקטובר 29, 2019 בשעה 6:13 am

    היי יונית!
    איזו פפריקה אדומה?
    את הביצים הקשות להכניס עם קליפה או בלי?
    תודה מראש!

  9. שלמה וולף הגב נובמבר 22, 2019 בשעה 1:34 pm

    אני כל שבת וכל פעם מבשל את החמין שלך הוא תמיד יוצא מושלם וטעים כל המשפחה שלי אוהבת תתטעם של זה

    יוצא טעים במיוחד לכבוד שבת!😁

  10. עדי הגב נובמבר 23, 2019 בשעה 2:04 pm

    אפשר בלי חיטה ובמקום לשים שעועית אדומה גם? אם כן- זה אותו דבר בבישול?
    ולגבי המעבר לפלטה.. לכמה שעות צריך לשים בתנור במקום פלטה? ואיך לכסות את הסיר בתנור?

  11. אילת הגב דצמבר 24, 2019 בשעה 5:25 pm

    היכן המתכון לקציצות סולת? אני רוצה לשים גריסי פנינה האם לשים בקוקי?

  12. אסתר הגב דצמבר 30, 2019 בשעה 7:14 am

    היי יונית, אם עושים בסיר חשמלי איך זה עובד? תודה!

  13. נעמי הגב פברואר 18, 2020 בשעה 11:47 am

    שלום יונית, ברצוני להכין חמין ל 12 איש . מה כמות בשר ושאר מצרכים ל מספר אורחים זו. תודה מראש נעמי

  14. בתאל הגב מאי 7, 2020 בשעה 11:48 am

    אפשר לשים בשר אסדו במקום כל הבשרים?

    • שרית הגב נובמבר 13, 2020 בשעה 11:29 am

      כן גם אני עושה ככה.

  15. בתאל הגב מאי 7, 2020 בשעה 11:50 am

    אפשר לשים בשר אסאדו במקום כל הבשרים?

  16. שרית הגב נובמבר 13, 2020 בשעה 11:28 am

    ווואוווו ווואוווו ווואוווווווו זה פשוט מושלם!!!!!!!!!!!! תודה רבה.

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • לחמניות של בית לחמניות של בית המדריך המלא להכנת לחמנייה ביתית קלה רכה והכי חשוב טעימה...
  • קנלוני בשר משגע קנלוני בשר משגע רבע שעה , על השעון !! חצי שעה -40 דק אפיה. ויש לכם מנה...
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
  • לחמניות קוטג עם זיתים לחמניות קוטג עם זיתים פעם שהבנות שלי היו קטנות הייתי צריכה לשבור את הראש...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס