אני מזהירה מראש!
חלה מתוקה זה ממכר.
מתחילים עם חתיכה ועלולים לסיים בחצי חלה (במקרה הטוב)בפרט שהיא עדיין קצת חמה .
הסוד לחלה מתוקה כמו במאפיות זה כמות הסוכר
התפחה נכונה ואני מדגישה התפחה נכונה.
ואפיה בחום נכון.
ואז מקבלים חלה קלה קלה כמו נוצה שבכל ביס המתיקות מחייכת ואומרת בקול שקט קחי עוד ביס יונית חחחחח
אופס טעות שבכל ביס מרגישים את העננות הקלילות והמתיקות שמעדנת את החלה .
בראש השנה אני מכינה לכל אחות ואח חלה גדולה עוטפת בצלופן ונותנת מתנה לשנה החדשה.
כל שנה הם מתלוננים שתוך מס דקות החלה התחסלה ורומזים לי שחלה אחת זה לא מספיק.
אז אני תמיד עונה אז למה אתם לא מכינים עוד זה קלי קלות והתשובה הקבועה שלהם כן קלי קלות
אז בואו גם אתם תראו כמה שזה קל 🙂
חומרים :
קילו קמח לבן
2 כפות שמרים
2 כפות גלוטן (נמכר בכל חנות לאפיה ולא חובה )
כוס סוכר לבן (כוס מידה)
2.5 כוסות מים(כוס מידה )600 מל
120 גרם שמן שזה חצי כוס שמן(כוס מידה )
כף מלח.
סירופ:
3/4 כוס סוכר
כוס מים
רבע כוס דבש
תוספות (לא חובה )
צימוקים לבנים .
אופן ההכנה :
קלי קלות משחק ילדים וכן זה רעיון נפלא להכין עם ילדים!
שמים בקערה את הקמח סוכר השמרים היבשים הגלוטן והמים ומתחילים ללוש את הבצק ידנית או בעזרת וו לישה במיקסר.
כאשר מתחיל גושים של בצק מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש /לערבל 7 דקות.
אחרי 7 דק מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים שעה.
אחרי שעה מחלקים את הבצק ל3 כדורים שווים.כל כדור זה חלה.
וכל כדור מחלקים ל3 -4 כדורים תלוי באיזה צורה אתם מכינים את החלה לצמה רגילה 3 כדורים שיהפכו ל3 רצועות או חלה מ4 רצועות שזה 4 כדורים.
כל כדור מרדדים לצורת נחש כלומר לרצועה
ועושים את הצורה של החלה.
אפשר לעשות צמה מ3 אפשר צמה מ4 ואפשר צורה כמו שלי.
מסדרים 4 רצועות .
לוקחים את הרצועה השנייה ומעבירים לצד השני להיות רצועה ראשונה ואז הרצועה הראשונה שהיא למעשה השנייה אבת אחרי שהעברנו לצד השני היא עכשיו ראשונה אנחנו מעבירים לאמצע ואז את אותה פעולה עושים את הצד השני.לוקחים את הרצועה השנייה (שהיא בעצם הראשונה המקורית לפני שהעברנו ) מעבירים להיות ראשונה מהצד השני ושוב הראשונה שהיא השנייה עוברת למרכז.ואז אותה פעולה מהצד השני.
אחר כך יש להבריש את החלה לקשט בשומשום או גבישי סוכר.
ולהתפיח אותה 40 דקות עד שעה תלוי בטמפ החדר אם קר יקח לה מעל 40 דק אם חם אז 40 דק.איך יודעים כאשר שמים לב שנפח החלה הוכפל.
ההתפחה בצורה זה בגדר חובה והיא חייבת להיות ארוכה
למה ?
כי זה מסה גדולה של כמות בצק ואם אנחנו רוצים את החלה אוורירית ולא קרועה חייבים להתפיח כמו שצריך.ואל תשכחו שיש כמות גדולה של סוכר שקצת מכבידה על הבצק.לכן שימו לב שהחלה גדלה בנפח ורק אז הברשה עדינה למקומות שתפחו ואין סימני הברשה של ביצה והופ ישר לתנור
האפיה היא בתנור שחיממנו לפחות עשרים דקות.
מצב טורבו 180 מעלות.
האפיה לוקחת רבע שעה עשרים דק תלוי בעוצמת התנור
לכן אני תמיד אומרת עד הזהבה.
שהחלה יוצאת לתת לה מנוחה של רבע שעה ואז רק לטעום.
מניסיון עדיף שלא חחח
אחרי רבע שעה מורחים סירופ קר שאתם מכינים בזמן ההתפחה.
אופן הכנת הסירופ:
שמים הכל בקלחת קטנה מערבבים טוב עד שהסוכר נעלם ומבשלים על אש קטנה 5 דק מהרתיחה השנייה.
הערות :
אם לא מורחים בסירופ אפשר לאכול את החלה ככריך או עם תבשיל טעים.
אפשר לחלק את הבצק ל18 -20 כדורים ולהכים לחמניות מתוקות אם סירופ מעל או בלי אתם בוחרים.
אפשר להעשיר את החלה ולפזר בכל רצועה מעט צימוקים לבנים לגלגל ולעשות צורה רגיל
מומלץ לאכול עם חמאה מלוחה /ריבה וחמאה או גבינת שמנת וסלמון.
בקיצור סומכת עליכם
בהצלחה
בוקר טוב 🙂
רציתי לשאול כמה חלות גדולות יוצאות מהבצק?
בתודה,
עדינה
נראה אש!!!
אפשר להשתמש בקמח שמרים?
תודה רבה❤
כמה שוקל כל אחד מ 4 הכדורים שמרכיבים את החלה?
יונית האלופה
אין על המתכונים שלך בעולם
כל מתכון שניסיתי יצא מדהים ומושלם ונכנס לעשיריה הפותחת
כל המשפחה נהנית ובעיקר אני:)
והעיקר-נהנית לא רק מהמתכון אלא גם מהכתיבה
תמשיכי להעלות מתכונים מושלמים
כתבת במתכון מברישים את החלה, למה הכוונה ? בסירופ?
לא מובן במה להבריש
שאלה לגבי המלית
2. שוקולד של 50 או 2 של 100 גרם.
היי יונית, רציתי להתייעץ איתך איזה מיקסר את משתמשת, והאם את ממליצה עליו או על משהו אחר?
החלות יצאו מושלמות, עשיתי 2 חלות ו 4 לחמניות.
תודה לך
אמאלההה איזה טעים זה, איזה מתכונים יש לך את אלופה
כמה מ"ל זו כוס מידה?