מכירים את זה ?שהדלת נסגרת….והבלאגן של ההכנות לקראת בה"ס מסתיים?
כן, בדיוק!
זה שהיא לא רוצה ללבוש את זה,,,,,,,,
בלי מלפפון חמוץ ,,,,,,,,,,,
הנעליים האלה ישנות[חודשיים]
לא רוצה לרדת עם בוני…
על הבלאגן הזה בדיוק אני לא רוצה לדבר, כי זו שיגרה מבורכת.
אל תשכחו שעד לפני מס ימים, ישבנו דרוכים ומוכנים לרגע ירית פתיחה של שנת הלימודים.
לא פעם שמעתי אמהות זועקות "מתי? מתי ?החופש הגדול שלנו יתחיל?"
תאמת,בנינו, אף אחד לא רואה שאתם באמת קוראים תפוסט הזה ומסכימים איתי.
אבל אנחנו סתם מתלוננות/ים ומקטרות….כי ברגע שהדלת נסגרת,המלחמה הקיומית שלנו מתחילה.
לצאת לעבודה, להרוויח את הלחם שלנו.
ואת הלחם/חלה הזו :
לחם /חלה לשבת
החומרים:
קילו קמח
כף מלח
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים
חצי כוס שמן
2 3/4 כוסות מים [של הנס הרגיל ]
זוג ידיים / מיקסר מקצועי .
אופן ההכנה :
במיקסר שמים את כל החומרים למעט מלח ושמן. ומתחילים לערבב במהירות נמוכה ,עד להיווצרות תחילת גוש בצק, נוסיף את השמן, נערבב עוד כמה דקות, במידה וראיתם צורה של בצק שנהרס, לא להילחץ, מים ושמן לא הולכים יחד,, עירבוב של כמה דקות יוכיח לכם שבסוף הם הולכים יחד. ובסוף נוסיף את מלח.
במידה ולשים בידיים אותו הדבר .אבל מניסיון, לפעמיים שוכחים את המלח, אז עדיף לשים את המלח והלחביא אותו מתחת להר של קמח ולהתחיל ללוש את כל החומרים מלמעלה שהלישה הסופית תיהיה עם המלח.כל זה מהסיבה הפשוטה שהמלח פוגע בתסיסה של השמרים ויפגום בתפיחה.
אחרי שהבצק מוכן, מלטפים אותו באהבה ,בידיים משומנות [קלות] מכסים בשקית ניילון, נותנים לו לתפוח שעה.
אחרי שעה מעצבים את הלחם/חלה מברישים בביצה
ונותנים לו לתפוח בצורה עוד חצי שעה-שעה.
אני אוהבת להכין את הלחם /חלה מכדורי בצק, כי בעת פתיחת הלחם , קל לחלק אותו כלחמניה לחמניה.
להכניס לתנור שחומם ב200 ואחרי 5 דקות להוריד ל180 עד הזהבה
שבת שלום.
עושה חשק
תודה אהוב♡
שלום, הכוונה לשמרים יבשים או טריים?
מה שאת מעדיפה
היי יונית אם אני שמה שמרים טריים זה אותו תהליך של המתכון?
רציתי להודות לך באופן אישי
על מתכונים מעוררים
בזכות המתכונים ארוחת החג היתה ערבה דשנה יפה
לכל בן משפחה
היה לי סיפוק גדול שהתענגו על המטעמים
שוק טלה פשטידת פולים
פרגית במרינדה
ארטישוק ופטריות
תודה מכל הלב
והלחם המהמם שברגע זה הכינותי יצא טעים ויפה
תודה
ואני רוצה לומר לך אישית ששימחת אותי וגרמת לי לחייך ובשבילי זה כבר היה שווה ♡♡♡
היי יונית – בסרטונים המהממים שאת מעלה -את תמיד אומרת כשלשים חלות/לחמניות לשחק עם מהירות המיקסר .ופה רשמת אחרת. זה לא הרבה כמות של מים?תודה
אחד המתכונים הטובים של חלה. כל מתכון שלך יוצא מושלם. תודה רבה
תודה♡שמחה לקרוא
אפשר עם הבצק הזה להכין לחמניות או זה רק חלה ?
הכל
אין ביצים??
אצלי במתכון אין !
[…] את המתכון של יונית, החלפתי חצי מהקמח בקמח כוסמין, הורדתי טיפה סוכר ויצאה […]
שמחה לקרוא♡
הי
קודם כל תודה. המתכונים הם עונג שבת בכל פעם מחדש.
שנית, שאלה. החלות/לחמניות ממש יצאו יפות וטעימות וזכו למחמאות אבל כל פעם יש לי (ואחרים לא מבינים על מה אני מדברת) הרגשה שיש מן ריח של שמרים. למה?
צריכה להריח כדי להבין חח
אני לא כל כך מסתדרת עם שמרים לכן אני שואלת במקום שמרים יבשים אפשר שמרים של שמרית אודה לך על תשובתך אני מאוד רוצה לעשות את החלה הזו לערב יום הכפורים
כן מותק אפשר
היי יונית עשיתי את החלות לטעמי יצאו מעולות אבל בבית אמרו זה מתוק האם ניתן להוריד מכמות הסוכר ? ומה היחס ??
ללא ספק הבצק הכי טוב שיצא לי והכי נח לעבודה והחלה מדהימה כמו כל הדברים שאת עושה
הי יונית
ראשית, את תותחיתתתת וכיף ללמוד מימך, הדרך שבה את מסבירה האנרגיות שלך והלב הרחב שבך.. נותנים חשק ללמוד ולהיות במטבח
שנית , אפשר בבקשה מתכון ל 2 קג ,היות ובהפרשת חלה מחוייבים לכמות זאת על מנת להפריש !
וכמובן הסבר
או שפשוט נכפיל את הכמות שנתת?!
תודה מראש, עמת זנזורי שבת שלום ובשורות טובות
פשוט להכפיל ויש מיקסרים שניתן ללוש עד קילו אז מכין קילו קילו ומאחדים
מה אפשר למרוח לציפוי במקום ביצה?
מים וסילאן
ווואייי איזה חלות!!!!
ממש ממממש טובות!!
מומלץ!
עשיתי שתי קילו להפרשת חלה
רק בשביל חלת המפתח וחילקתי
איך אתאר את זה?
מושלם!
תודה תודה תודה!
הי יונית,
הכנתי כבר כמה פעמים את החלות האלה שלך יצאו לי מדהים!
תודה!
רק שאלה
עם קמח לבן המרקם שלהם יוצא מושלם וכשאני מנסה עם קמח מלא יוצא פחות טוב..יכולה אולי לכוון אותי מה לעשות שיצא מושלם גם עם קמח מלא?
תודה מראש
היי,
הבת שלי אמא של שבת מחר ורציתי לדעת אם אני יכולה להכין את הבצק בלילה ובבוקר לעצב את הצורה,להתפיח חצי שעה ולתנור?
תודה,ענבל
אם אין כוס של נס ישן ?
מה הכמות לפי כוס מידה ?
היי יונית,
חייבת להגיד לך שתמיד ניסיתי מתכונים לחלות ואף פעם לא יצאו לי חלות רכות והייתי דיי מתוסכלת.
תמיד רציתי להכין חלה ביום שישי לארוחת ערב אבל ידעתי שלא יוצא לי טוב.
היום בבית, בשביל תעסוקה בימי קורונה- ניסיתי את המתכון שלך שקיבלתי דרך חברה.
יצאה חלה (עשיתי פרח כזה) מדהימה!!! אורירית, רכה וטעימה!
תולה את המתכון על המקרר!
תודה רבה לך!
אחרי המון מתכונים ונסיונות כושלעם, עם המתכון הזה יצאו לי לחמניות מעלפות! תודה רבה:)
היי יונית מה שלומך?
חייבת לציין שעשיתי את המופלטה שלך ואת הספינג ויצא מעולה אלופה ידי זהב יש לך השם יברך אותך אמן
אשמח עם תראי סירטון של מפתח הפרנסה
ואיך עושים אותו.
תודה רבה על הכל
יצא פגז….
תודה
היי יונית השמרים במתכון אלו שמרים טריים או שמרים יבשים ?
יונית קודם כל רציתי לשאול אם את ירושלמית . שנית רציתי להגיד שהמתכון של החלות שלך והפיצה פשוט מדהימים קלים להכנה וטעימים ברמות אז יישר כח ותמשיכי לעניין אותנו
הי יונית
האם ניתן לעשות את החלה גם עם כוסמין מלא?
וכמה זמן אפייה בערך?
היי יונית,
מה הכוונה בכמות המים כוס נס?
היי יונית, רוצה להודות לך על כל המתכונים שאת מעלה, הכל פשוט להכנה טעים ומוצלח…תודה רבה רבה אוהבת ללמוד ממך ואוהבת את הגישה החייכנית שלך
חייבת מיקסר עם וו לישה ?
חייבת מיקסר כדי ללמוד את הבצק או ניתן ללוש בידיים ?
שבוע טוב
אין על המתכונים המדויקים שלך !!
תודה רבה ❤️
הי יונית. תודה על המתכון. שאלה – האם אפשר להתפיח את הבצק ערב לפני? ואם כן איך לטפל בו ביום למחרת?
תודה ?
יונית היקרה,
בערב החג האחרון הכנתי לחמניות מהבצק. בדיעבד הסתבר לי שמרוב עייפות, קראתי לא נכון והשתמשתי בכוס חד"פ, של 180 מ"ל, במקום בכוס נס קפה הרגילה שכתובה במתכון. כלומר לקילו קמח הוספתי קצת פחות מ 500 מ"ל. עשיתי כמות כפולה
ויצא בצק עשר!!! הוספתי גם משפר אפיה, וכולם עפו על הלחמניות.
תודה רבה!
יונית יקרה
את שינית את חיינו עם החלות…
לעולם אבל לעולםםםם לא יצאו לי כאלו חלות…תמיד זה היה כמעט ועדיין לא!!
זה פשוט מושלםםםםםםםם
תודה רבה לך תבורכי