את המתכון של היום לקחתי מאמא שלי, אני לא בטוחה שהוא קרוב למה שאתם רגילים ומכירים , אבל זה טעים.
אחת המנות שהילדות אצלי מבקשות באופן קבוע שאני אכין אחת לחודש.
"נו אמא מתי תעשי לנו את המוסקה של סבתא רחל " הן שואלות בפרצוף נחמד כזה כאילו לפני רבע שעה לא רבו אחת עם השנייה
ופתאום שלום עולמי שורר בבבית ואין חלוקה או מחלוקת של ילדות מתבגרות 🙂
טוב נו זה לא חדש שאוכל מקשר ומגשר על המון פערים בין בני אדם.
אבל רגע אני רוצה לספר לכם איך נולד המתכון, לפני 15 שנה אכלתי ביפו במסעדה של יחיאל האמת אין לי מושג אם היא קיימת.
ואני זוכרת את הטלפון שהרמתי לאמא שלי ולספר לה על האוכל הטעים.
באותו השבוע ביום שישי שבאתי לעשות סיבוב ולהציץ מה היא הכינה בסירים ראיתי סיר חצילים עם רוטב .
לא הבנתי , אמא שלי? סיר כזה??..ישר טעמתי ואני אחת שלא אוכלת מהסירים [הפחידו אותי מילדות שמי שאוכל מהסירים ביום החתונה שלו יורד גשם חחחחח]
כמובן שזה לא היה הטעם של המסעדה אבל זה היה הטעם של אמא שלי. שהיה בו המון אהבה ושיעור לחיים.
מהיום הזה אני יודעת שאין חוקים למתכונים, שצריך בסיס , והגבול הוא בשמיים והכי חשוב להעיז .
חומרים :
2 חצילים יפים
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ
4 שיני שום
3 פרוסות לחם
רבע צרור פטרוזליה
רבע צרור כוסברה
תבלינים, ביצה ., אבקת מרק , מלח , פלפל,אגוז מוסקט , תבלין לבשר , פפריקה
2 כפות של מי סודה [לא חובה, מומלץ ]
ציפוי :
קמח
שמן לטיגון
ביצה
טיפה פפריקה
רוטב :
2 קופסאות עגבניות חתוך אבל מאיטליה
7 שיני שום כתוש
רסק עגבניות קטן
רצועות פלפל אדום
מלח , פלפל , מרק עוף, אגוז מוסקט פפריקה וסוכר
אופן ההכנה :
לצערי הפעם אני לא יכולה לכתוב קלי קלות, אבל זה שלבים של קלי קלות 🙂
הדבר היחידי שלוקח לנו זמן ומאמץ זה הטיגון. השאר זה משחק ילדים,מבטיחה !
חוץ מזה אנחנו עושים את זה פעם בחודש אז זה לא כזה נורא והטעםםם זה שקובע, תשמעו ליונית }{
דבר ראשון לעבוד בסדר נכון שיחסוך לנו זמנים. אז לפני הכל לפרוס את החציל לפזר מעל מלח ואחרי כמה דקות לנגב את המלח ואת הנוזלים שיצאו מהחציל.
בזמן שהחציל מוציא נוזלים אנחנו ניקח קערה ושמים בקערה את חצי הקילו הבשר, קוצצים את השום והבשר ומניחים בקערה. הולכים לברז מרטיבים את הלחם.
סוחטים , ומועכים עם היד ושמים לתוך הקערה . שוברים ביצה מניחים. לוקחים כף שמן ושמים מעל זה תבלינים. השמן אמור לפתוח את התבלינים בעיסה.
למי שלא הבין למה שמים שמן .
התבלינים ככה : כפית תבלין לבשר אם אין לכם שימו תבלין לקציצות אפשר גם כמון.ואפשר לגוון כל פעם מחדש חח כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור חצי כפית אגוז מוסקט , חצי כפית פפריקה ,וכפית מרק עוף, מי שלא רוצה מרק עוף יש לשים כפית גדושה של מלח.
אמא שלי שייכת לדור של פעם, מרק עוף חלק ממנה, למי שלא רוצה לא חייב, אפשר להמליח יותר .
את כל החומרים אנחנו מערבבים היטב , עד לקבלת עיסה אחידה.
מנגבים את החצילים מהמלח והנוזלים שהם הוציאו לוקחים פרוסת חציל,קצת מהעיסה , משטחים על החציל וסוגרים עם חציל מעל.
לא לדאוג יש תמונות :-)מסדרים הכל בשורה.
מתחילים לחמם שמן במחבת .
ומניחים קערה של קמח וקערה של ביצה.
אם יש לכם בעיה של גלוטן פשוט להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן ובמקום הלחם שימו לחמניה ללא גלוטן או תפו"א שלם מעורך כמו פירה +כפית אבקת אפיה.[תבחרו אופציה אחת]
עכשיו אנחנו לא טובלים את כל החציל בקמח רק את החלק של החיבור.
אין צורך לצפות הכל בקמח. אבל אם אתם אוהבים ציפוי עבה אז אתם יכולים לטבול הכל בקמח ואח"כ בביצה.
זוכרים? הגבול הוא השמיים, אני הבסיס ואתם תעשו מה שטעים וטוב לכם.
ולמחבת לטיגון קל . המחבת צריכה להיות עם שמן שמגיע עד חצי גובה המחבת. יש תמונה למי שחושש
מטגנים כל צד עד הזהבה ומניחים בקערה או בנייר סופג שמן.
יו זה טעים ככה אל תתפתו
עכשיו השלב הקל הכנת הרוטב, בישול הסיר על הגז או בתנור אתם בוחרים.
הייתי צריכה את הגז ביום שישי אז הכנתי בתנור. אני אסביר את 2 הדרכים לא לדאוג.
לוקחים סיר רחב שיכיל את כל כמות החצילים המטוגנים. ומתחילים:
נשים שמן שיכסה את תחתית הסיר ונחמם את השמן דקה, נשים רצועות פלפל נמשיך לטגן 3 דק במקביל נפתח 2 קופסאות של עגבניות חתוכות. בבקשה בבקשה תקנו תוצרת איטליה, אני עשיתי מחקר האמינו לי ורק הם הכי טעימות.
אם אין לי אני לא קונה ישראלי אני מגרדת 4- 5 עגבניות .אבל זה חוסך זמן וזה שווה אבל בהנחה שזה איכותי !מוטי הכי טעים
אז שופכים את העגבניות אחרי שהרצועות עברו אידו קל בסיר .מערבבים, מוציאים 7 שיני שום כתוש טבעי ומערבבים .
עד שהכל רותח ומבעבע אני מוסיפה תבלינים : כף סוכר, כפית אבקת מרק כפית מלח, חצי כפית פלפל, חצי כפית אגוז מוסקט ו2 כפות רסק עגבניות.
לערבב הכל להוסיף 2 וחצי כוסות מים . ולהכניס את החציל המטוגן. ולבשל על אש קטנה עוד 40 דק
אם אתם צריכים את הגז ורוצים שקט אז תניחו הכל בתבנית פזרו מעל את הרוטב תעטפו בנייר כסף ושימו 40 דקות על 180 מעלות. תפתחו תסירו את נייר הכסף ותבשלו ללא נייר עוד עשר דק
הערות : אם אתם לא צריכים את כל הכמות של החצילים,תקפיאו אותם, כלומר אחרי הטיגון שימו אותם בכלי טוב להקפאה הכוונה לכלי אטום היטב . ובפעם הבאה רק תכינו רוטב ויש לכם אחלה סיר.
אל תשכחו לעשות גם חצי מכמות הרוטב.
זהו
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
בהצלחה }{
מדהימה ומקסימה וטעימה
תודה אהובתי המוכשרת }{
בקיצור מפרום חצילים
יונית הכנתי את המוסקה השבת יצאה וואוווווו הכי טעים שהכנתי עד היום ודרך אגב לא התעצלתי וגירדתי עגבניות טריות חחח
אין עלייך אלופה ❤❤
קניתי חצילים קטנים ונתת לי חשק למלות אותם ולהכין.
תודה מקסימה ואחלה בית הקמת פה <3
הייתי סקפטית, לא ידעתי איך יצא לי וקצת חששתי להכין ו … מה אכתוב לך?! לקחתי את עצמי בידיים ואמרתי : הלווווו מה קרה לך?! אין סיכוי שלא יוצא טעיםםם! ואיזה כיף שהכנתי!!!!יצא ל-י-ג-ה!!
אלופהההה ???
מה זה תבלין לבשר? אפשר תמונה וכמה שמים ממנו ?
זה תבלין שקונים בחנות תבחינים והוא הולך נפלא בקדרות על האש וכד
היי יונית, נראה ממש טוב!
האם אפשר להחליף את הלחם בפירורי לחם ואם כן מה הכמות?
אם לא, איך משתמשים בלחם? חותכים אותו? לא ממש הבנתי…
תודה!
הי יונית,
מה עם הבצל, הפטרוזיליה והכוספרה? מתי מוסיפים אותם?
לא רשום במתכון…
תודה 🙂
מה עם הכוסברה, פטרוזיליה ו בצל???
הם לא מופיעים באופן ההכנה….
הכנתי בלי, מקווה שייצא טוב וטעים
את הפטרוזלי/כסברה מערבבים עם הבצל והתבלינים בבשר
היי יונית
את החצילים חותכים כמו למפרום?
הכוונה פרוסה עבה אותה חוצים באמצע אבל לא עד הסוף?
או שזה פרוסות נפרדות והבשר באמצע ואז מה מדביק אותן הקמח?
אפשר גם ככה וגם ככה . עדיף לפרוס לא עד הסוף
האם אפשר להקפיא?
היי יונית
המתכון ממש מעולה
איך אפשר להכין אותו כך שיהיה כשר לפסח?
תודה
היי יונית
כל מתכון שלך יוצא זהבבב
במה אפשר להחליף את התבלין לבשר ואת פרוסות הלחם? האם אפשר לחם דגניםמקמח מלא?
תבורכי
יונית ברוטב הכוונה ל2 קופסאות של 400 גרם?של מוטי או אחת של 400
הי, עשיתי היום ויצא ממש טעים. על הבוקר כבר עשו לי פה טעימות!! במקום תבלין לבשר, שמתי תבלין לשווארמה ופרגיות. טבלתי בקמח כמו שרשמת רק את הסגירה ועשיתי על הגז! מעולה!!! תודה רבה!!!
הכנתי לשבת יצא טעים בטירוף!!! תודה רבה
במה ממירים את הקמח בפסח?
הכנתי אתמול והכל התפרק לי בסיר :((
הבן שלי צליאקי ואי אפשר להכניס לתערובת לחמניה ללג כי זה מגעיל ולא מתנהג כמו לחם… יותר כמו פלסטיק… אז שמתי קמח קונדיטור מעורבב עם קצת קמח אורז ועדיין הכל התפרק לי… יש לך רעיון למה?
אוהבתותך ואת צרלי!!!
היי יונית יקרה!! הכנתי את המוסקה לכבוד שבת ויצא ממש ממש טעים!!
תודה על מתכונים מעולים!!