בעלי הוא מסוג האנשים שהוא רואה משהו בטלויזיה אז בשבילו זה קלי קלות ?בשבילו ,כן???
הוא ישר מארגן חומרים ובסוף אני מבצעת?ממש קלי קלות אע
ככה היה ביום שלישי הוא ראה באיזה תוכנית בישול איך מכינים גוז'גוז'ה,הרים טלפון לקצב.עשה כבר הזמנה ,הדליק את כולם ו…..,אני,אני,אני ובסוף אני יונית הכנתי ??
כשראיתי את השקיות שהוא קנה,שאלתי מה זה?
זה בשר טחון עם כבש לגוז'גוז'ה שאני הולך להכין….
אתה?שאלתי?
כן זה שטויות ראיתי בטלויזיה,רק תכיני לי בצק ואני מכין….
רק בצק??????אני שואלת
כן ותקלפי לי כמה בצל חחח ותעזרי לי בצורות
זה היה השלב שגיז'גז'תיי במרוקאית והבנתי שאסור אבל אסור בתכלית האיסור לתת לו לראות תוכניות כאלה.
אבל אחרי שהכנתי וכולם התלהבו ,אמרתי ,נו טוב לפחות הרווחתי מתכון לבלוג??????
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
חומרים:
בצק:
קילו קמח
כף מלח
כף סוכר
2 כפות שמן
2 כפות וודקה
3 כפות מיונז
2 כוסות מים
מילוי:
800 גרם בשר צלעות טחון
80 גרם שומן כבש
3 בצלים
מלח פלפל ,שחור ,כמון טחון גס.
אופן הכנה :
נתחיל מהבצק לשים את כל החומרים בקערה וללוש כמה דק. אין בבצק הזה שמרים אז אין צורך לערבל עשר דק.5 דקות מספיק.
לעטוף במגבת.ולתת מנוחה שעה.
בזמן הזה להכין מילוי.לוקחים את הבשר עם שומן הכבש.
אני ממליצה לכם לטחון מראש בשר טחון וכבש כמו שהקצב שלי טחן.
הקצב הסביר לי שאחוז שומן הכבש צריך להיות עשר אחוז
מזכירה לכם שקיבלתי משימה בהפתעה ולא היה לי שום קשר חחחחח לחומרים.
אני קצצתי 2 בצלים ובצל אחד גירדתי בפומפיה והוספתי לבשר.
רציתי את הטעם של הבצל בקצוץ ואת הבצל המגורד לעסיסיות העיסה.
הוספתי כף מלח חצי כף פלפל שחור ו3/4כפית כמון טחון גס.
ערבבתי הכל טוב לעיסה אחידה.
והתחלתי בהכנת הגוז'גוז'ה.
לקחתי בצק בגודל כדור קטן.שיטחתי.שמתי מילוי וסגרתי בצורת משולש.ראו בתמונות
שמתי ספרי שמן מעל כל אחד ואני אסביר למה בבצק הזה אין שמרים אין גמישות לכן התזתי ספרי שמן שהבצק יהיה גמיש ולא יפתח באפיה.ומעל הברשתי ביצה.
הכנסתי לתנור שחומם מראש ב180 מעלות.
אפיה עד הזהבה.
מומלץ להגיש חם……זהירות זה מתחסל בשניות !!!!
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
באהבה
נראה מדהים! כמה יחידות יוצאות מהכמות הזו? והאם צריך לטגן את הבשר לפני?
יוניתתתת!! זה נראה משגע!
עשית לי חשק לנסות.
ושאלה קטנה, חייבים מיונז בבצק?
למה את מוסיפה וודקה?
לגמישות
חייב וודקה? יש תחליף כי אין לי?
האם חייב וודקה? יש תחליף כי אין לי?
לא חייב !
היי יונית לא צריך לצרוב את הבשר במחבת לפני שמכניסים לבצק?
לא מאמי
נראה פצצה !! מצטרפת לשאלה של מיכל : כמה יחידות יוצאות מהכמות הזו????
את בוחרת את הגטדל בקריצה .אם תקרצי כדור גדול יהיה לך פחות וכד
יונית, לא צריך להיות בצק עם שמרים?
בבצק הזה לא.
הכנתי פעם את זה עם מתכון אחר ושם קוצצים את הבשר. את טוחנת? ואם זה גם יוצא טוב?
מדהים … תודה לך !
מכינה אותן באופן קבוע, יוצא.. אליפות!!!!
שאלה לי אלייך יונית היקרה, אפשרי להקפיא לפני ההכנסה לתנור? ועד כמה זה ישפיע על הטעם?
לא ישפיע זה כמו בורקס לכי על זה
חסר לי אינפורמציה בערך כמה זמן האפיה? כן וודאי שכל תנור הוא אחרת אבל בכל זאת זמן משוער?
אין לי מיונז מה אפשר לשים במקום
אפשר קמח תופח?
מחצי קילו קמח יוצא תבנית תנור אחת דחוסה
רק מטוגן זה משהו אחר לגמרי
חייב שומן כבש?
יצא טעים בטירוף!!! ועשיתי עם קמח מלא. פשוט מושלם!
תודה על המתכון
עירבבתי 50% קמח שיפון יצא שלמות
מה תפקיד המיוניז? האם אפשר לבצע עליו?
לגמישות אפשר לשים שמן במקום.
הי יונית,
מה צריך להיות עובי הבצק במילוי הבשר?
ריקי
היי יונית הכנתי בעבר ויצא פצצה
שאלה הפעם אין לי וודקה אפשר להמיר בערק?