לפעמיים בא לי משהו טעים.
משהו פשוט.
משהו עם טעם של אמא. שמזכיר לי את סבתא ממה.
כשאני כותבת סבתא ממה, מתחילה לבצבץ לה דמעה….טוב לא דמעה. בועה שקופה.
שמזכירה לי רגעים.
כמו הרגע שהייתי יושבת בתחנה עם דודה חנה מחכה לאוטובוס שיקח אותי לבית של סבתא ממה.
סבתא ממה הייתה גרה בעיר. בבניין. אף פעם לא הרשו לי לרדת למטה לשחק.
אבל לא היה אכפת לי, כי סבתא תמיד הייתה מבשלת ואני הייתי עוזרת.
עוזרת עלאק, מקלפת פולים, אפונה, ארטישוק 🙂
אז הפוסט הזה כולו שלך סבתא ושל דודה חנה, אני בטוחה ששם בשמיים יש עידכונים מהבלוג שלי.
חומרים :
שקית אפונה
תפו"א קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות
בצל.
כורכום , מרק עוף, סוכר.
חומרים לקציצות העוף :
חצי קילו חזה עוף.
בצל
תפוא" קטן
פטרוזליה,כוסברה , סלרי.
פירורי לחם
ראסל אל חנוט
מלח,פלפל לבן
מרק עוף
2 בצים / ביצה גדולה.
אופן ההכנה :
מתחילים עם הכנת הקציצה. בקערה לשים את חזה העוף .ומעל לגרד בצל .לערבב. במעבד מזון לקצוץ דק ענף סלרי שלם כולל העלים.פטרוזליה כוסברה ותפו"א
אני ממליצה שהענף הסלרי יהיה בשרני[גדול] אם לא אז לשים 2 ענפים קטנים .
כמות הירק כגון פטרוזליה וכוסברה היא לפי העין.
לאחרונה הצרור שמוכרים הוא קטן אז זה יוצא בערך חצי חבילה פרטוזליה חצי חבילה כוסברה.
תפוא חייב להיות קצוץ ברמה של טחינה. אם אין מעבד מזון אז בפומפיה ואחכ לקצוץ.
חשוב להבין שהסוד של הקציצות זה העסיסיות והנימוחות.שהכל קצוץ קטן ובקושי מרוגש ככה אפשר להנות ממרקם עסיסי.
למי שאין מעבד מזון ,לא נורא, פשוט לקצוץ הכל קטן קטן.
שנים לא היה לי מעבד ויצא לי מצויין, אז לא להרגיש לא נוח אם אין לכם מעבד מזון.
אחרי שסיימנו לקצוץ הכל יש להוסיף את הנקצצים לעיסת הבשר והבצל. ולערבב .
אחרי ערבוב קל יש להתחיל לתבלן עם כפית ראסל אל חנוט כפית אבקת מרק עוף.רבע כפית כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם.
ביצה גדולה או 2 בצים קטנות. היחס של פירורי הלחם נע בין כף ל2 כפות פירורי לחם, תלוי בצמיגות העיסה.
לערבב טוב , לכסות את הקערה עם שקית סנדוויץ ולהכניס למקרר ל20 דק.
בזמן הזה נכין את סיר האפונה.
בסוטאג' בינוני נשים שמן בתחתית הסיר אליו נשפוך את שקית האפונה.
נוסיף לזה קוביות תפו"א נגרד על האפונה והתפו"א בצל אחד.
וניתן להם להתאדות עם השמן עד שכל הנוזלים הקפואים של האפונה יצאו החוצה.
זה לוקח בערך 2-3 דק.
אח"כ להוסיף מים רותחים.המידה המדוייקת לומר על כמות המים זה עד שזה מכסה את האפונה
לא מעבר.[זה בערך כוס וחצי עד 2 כוסות מים זה תלוי בכמות ובסיר ]
שהסיר רותח להתחיל לתבלן עם כף אבקת מרק עוף. רבע כפית כורכום ו2 כפות סוכר.
לערבב טוב.
להוציא את עיסת הקציצות. לדאוג לידיים רטובות, לכדרר כדורים קטנים לקחת כף ולעשות מקום לקציצה.אזהרה !!לא לגעת עם הכף בקציצות ליד,הם עלולות להישבר .
פשוט לנענע את הסיר וכל פעם מוצאים מקום חדש!
אחרי שכל הקציצות בפנים ,לכסות את הסיר ולבשל רבע שעה עשרים דקות.
עד לריכוך סופי של האפונה.
להגש ממולץ להכין אורז לבן.
לשים מעל…
ו……….תענוג!
בתאבון:-)
אופו ההכנה
זה המתכון הראשון שלך שהכנתי, ובכלל זו היתה תחילת דרכי במטבח
יצא מעולה וטעים טעים !!!
זה סיר ילדות עם המון אהבה שמחה שהצלחתי לגרום לך לבשל
תודה }{
היי. האתר מקסים!
אם אין לי פירורי לחם, האם ניתן להשתמש בפרוסות לחם- ואם כן, אז כמה פרוסות?
בנוסף האם יש לטגן את הקציצות טיגון קל לפני או שאין צורך? תודה רבה
תודה אופיר כייף לקרוא?
לשאלתך אפשר בהחלט עם לחם להרטיב היטב ולסחוט.
ואין צורך בטיגון לגלגל עם ידיים רטובות
בהצלחה?
יצא מעולה מעולה! איזה כייף. את מקסימה!!
יונית היקרה את מדהימה והמתכון עוד יותר…
אשמח שתשתפי מתכון לפרוסות בשר טעימות
המתכונים שלך מעלפים. חייבים לשים סוכר או שאפשר להחליף למלח? תודה ושבת שלום
היי יונית.. הכנתי ויצא ממש טעים אבל יצאה לי כמות ענקית.. אפשר להקפיא?
כןןן
אין גזר במתכון , את מתכוונת להשתמש בשקית קפואה של אפונה וגזר?
לא אני חותכת טרי במקום
"כשהסיר רותח".. (ולא "שהסיר רותח"). ?
אף אחד לא מושלם בימנו
יונית יקרה
יישר כח ומברוק על מתכון נפלא. כמו רבים מהמתכונים שלך.
ברשותך שאלה
הכנתי לשבת את המתכון הזה
1) כתוב 20 דקות בישול. נשמע לי מעט מידי. שמתי יותר. הרבה מהרוטב התאדה.
2) כתוב 500 גרם שמתי 600, בסיר 28 ס"מ (כמו שכתוב)
זה אולי מנע מהקציצות "לשחות" ברוטב, ולספוג טוב יותר את טעם הרוטב?
תודה מראש
והמשך שבוע נפלא
שלום יונית
ויישר כח על האתר המדהים שלך
משתמש בו לא מעט
ברשותך שאלות על המתכון הזה
1) כתוב 20 דקות בישול. נשמע לי מעט מידי. שמתי יותר. הרבה מהרוטב התאדה.
2) כתוב 500 גרם שמתי 600, בסיר 28 ס"מ (כמו שכתוב)
זה אולי מנע מהקציצות "לשחות" ברוטב, ולספוג טוב יותר את טעם הרוטב?
היי, אין לי סלרי. אפשרי לוותר? יצא טעים בלעדיו?