יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » אסאדו בבצלים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
אסאדו בבצלים

אסאדו בבצלים

יונית צוקרמן פברואר 22, 2017 21 תגובות

תבשיל קל הכנה של בשר שפונדרה שמתבשל לאט סוד הטעם בבצל ובבישול האיטי

לחץ כאן להדפסה

 

אני אוהבת תבשילים שיוצאים סופר טעימים במינמום עבודה .בסלה בלחאם זה אחד מהם.

את המתכון הזה אני זוכרת מילדות מבית סבתא סולטנה.

משום מה הזיכרון היחיד שיש לי זה איך סבתא טועמת את התבשיל שמתבשל במשך שעות.

עם השנים שהמשפחה שלנו התרחבה והתחלנו לעשות שבתות בבית.אני זוכרת את אמא מתגאה בתבשיל הכל כך טעים וקל להכנה .ואיך אמא צוחקת כל פעם ששואלים אותה איך מכינים?!

והיא הייתה מחייכת ומספרת איך היא עושה.הכי הרבה אהבתי לשמוע אותה מסבירה בצרפתית ומתגאה בתבשיל שלמדה מחמותה.

התבשיל אומנם מתבשל כמה שעות בסיר אבל ההכנה שלו די פשוטה. אין כאן הרבה תבלינים וסוד הטעם הוא בבצלים שמשתלבים נפלא עם הבשר.

אפשר להכין את הגרסה הזו ב2 דרכים.

אז שנתחיל ?!

חומרים :

2 קילו אסאדו=שפונדרה חתוך לקוביות או בשר צלי כתף מס 5

7 בצלים   ג ד ו ל י ם

מלח ,פלפל,כורכום,חויאג’ למרק או מרק עוף.

אופן ההכנה :

בסיר :

אני ממליצה לבשל את  קוביות הבשר בסיר לחץ עם גזר אחד בצל אחד עלה דפנה ו2 גרגירים של פלפל שחור.למשך 45 דק.

אם אתם עושים אסאדו/שפונדרה אז לבקש מהקצב לחתוך לקוביות .אני ממליצה לבקש חתיכה יפה של שפונדרה לא מלאה בשומן.

אם אתם רוצים נתח פחות שומני אפשר לעשות את זה עם בשר צלי כתף יוצא טעיםםםם.בבישול הראשוני להכניס את זה כגוש ורק אחרי הבישול במים לפרוס.

אם אין לכם סיר לחץ אז לבשל שעה וחצי שעתיים בסיר רגיל עם בצל גזר עלי דפנה ופלפל אנגלי

כמות המים בבישול היא ס”מ מעל גובה הבשר.

אחרי סיום הבישול הראשוני אנחנו מוצאים את הבשר/נתח הצלי. ולא זורקים את המים.

אנחנו נשתמש בהם בהכנת התבשיל.

אופן הכנת התבשיל :

אנחנו פורסים 7 בצלים לפרוסות עבות בצורת ירח.

לוקחים 2 -3כפות שמן קנולה וכף שמן זית.

ואנחנו מטגנים 3/4 מכמות הבצל שפרסנו.ושומרים בצד רבע מהכמות.

ברגע שהבצל מתחיל להזהיב אנחנו מוסיפים כף מלח חצי כפית כורכום.3/4 כפית פלפל גרוס.כף מרק עוף.או כף חואיג’ למרק. מערבבים הכל טוב טוב עד שהתבלינים נפתחו בבצל.

מניחים את קוביות הבשר אם עשיתם בשר צלי זה הזמן לפרוס לפרוסות ולהניח על הבצל.

לקחת מים מהסיר שבישלנו קודם.חשוב מאד לסנן את המים.כמות המים בתבשיל צריכה להיות עד גובה הבשר.

לא הרבה מים.אל תשכחו שהבצל בבישול ארוך מוציא נוזלים גם!!

להניח את רבע כמות הבצל שלא טיגנו.

ולסגור את הסיר ולבשל על הגז באש קטנה למשך 3 וחצי שעות.

אם יש לכם סיר שנכנס לתנור אפשר להכניס לתנור טורבו 180 מעלות למשך שעה וחצי שעתיים.

ואם בא לכם תבשיל עם צבע מעלף תכינו את הסיר ותנו לו לילה שלם בפלטת שבת.ותתעלפו מהצבע והטעם של הבישול הארוך!

דרך 2.

לטגן את קוביות השפונדרה=אסאדו בסיר.לפעולה הזו קוראים סגירה.המטרה שלה לסגור את הבשר מכל כיוון.

להוציא את הבשר.לטגן איפה שהיה הבשר 3/4 כמות בצל.לתבלן כמו בדרך הראשונה.

לקחת תבנית לפזר את הבצל המטוגן.להניח את קוביות הבשר שסגרנו.לשים מים בגובה הבשר.לשים מעל את הבצל שלא טיגנו.לסגור היטב היטב את התבנית.

להכניס לתנור חם 200 מעלות חצי שעה.

ולהוריד ל100 מעלות למשך לאפות בתנור 3-4 שעות.

ולהגיש.

 

 

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

21 תגובות

  1. ניצה ה הגב פברואר 24, 2017 בשעה 1:04 pm

    היי יונית
    הכנתי אתמול(חמישי) בערב את הבשר,השארתי בסיר בישול איטי כל הלילה.כיביתי בבקר ויצאתי מהבית.התגובות מהילדים (בוגרים)לא אחרו להגיע בצהריים.אמא מה זה הבשר הטעים הזה?מה זה הרוטב?
    עוד לא הגעתי הבייתה מקווה שישאר משהו!הבנתי שטעים ברמות!
    אז תודה על מתכון מאלף!
    את מדהימה!

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 25, 2017 בשעה 4:05 am

      כמה חייכת אותי על הבוקר ?????לבריאות ובאהבה ♡

  2. עידית הגב פברואר 28, 2017 בשעה 7:58 am

    היי יונית
    אני מתכננת להכין את התבשיל ליום שישי אך לא הבנתי כמה דברים.
    לא הבנתי מה הדרך הראשונה ומה השניה?
    האם צריך בכל מקרה לבשל את הבשר לפני כל התהליך? הוא לא יוצא “מכובס”?
    והאם חלק 2 הוא למי שאין לו סיר לחץ בעצם? והחלק הראשון למי שיש לו?

  3. עידית הגב פברואר 28, 2017 בשעה 8:01 am

    ולכמה אנשים המתכון?

  4. Sigal הגב מרץ 2, 2017 בשעה 5:28 am

    נראה נפלא! חייבת לנסות בהקדם. שאלה… האם יש פירות יבשים בתבשיל? בתמונה נראה שיש שזיפים יבשים.
    תודה מראש

  5. צחי הגב אפריל 28, 2017 בשעה 10:22 am

    תודה רבה יונית, מתכון נהדר 🙂

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 29, 2017 בשעה 6:56 pm

      באהבה צחי ♡

  6. אלייני הגב אוגוסט 2, 2017 בשעה 9:10 am

    היי יונית

    תודה על כל המתכונים שלך 🙂

    האם יש אפשרות לעשות בסיר לבישול איטי?

    אם כן – מה הדרך?

    תודה~

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 1:31 pm

      מעבירה אחרי הבישול לסיר לכמה שעות יפות

  7. עדן הגב נובמבר 5, 2018 בשעה 7:00 am

    שלום יונית. פעם ראשונה באתר שלך 🙂
    אם אני רוצה להכין ולהעביר לבישול בסיר איטי כל הלילה.. האם יש אחרי שאני מניחה את רבע הבצל הנותרים? ללא השלוש וחצי שעות על הגז נכון?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 2:28 pm

      השאלה כמה שעות באיטי , אני הייתי מבשלת שעה וחצי על הגז ומעבירה לסיר האיטי לעוד 10 שעות לפחות. מה שטוב באסאדו זה ככל שתבשלי אותו יותר בנמוך ככה מקבלים תוצאה טובה יותר כמובן עד 16 שעות לא מעבר.

  8. דנה הגב מרץ 28, 2019 בשעה 6:26 am

    יונית,
    אנחנו שומרי שבת, אז אני שמה את התבשיל על פלטת שבת.
    האם זה נחשב לבישול איטי?
    כלומר, האם ניתן לבשל שעה וחצי ואז בלילה לשים את התבשיל על ה פלטה עד שאוכלים יום למחרת?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 28, 2019 בשעה 6:57 am

      בהחלט אפשר לעשות ככה.רק תדאגי שיש מספיק נוזלים

  9. הודיה הגב אוגוסט 22, 2019 בשעה 9:26 am

    היי יונית נראה סוף הדרךךך, בתמונה האחרונה של התבשיל בדרך השניה נראה שיש ערמונים ופטריות, אבל לא ראיתי את האופציה במתכון, אז רציתי לדעת אם אפשר להוסיף ערמונים ופטריות ואם כן אז באיזה שלב?
    תודה מראש 🙂

    • יונית צוקרמן הגב אוגוסט 22, 2019 בשעה 9:55 am

      בוודאי ,תמיד אפשר לגוון ולהוסיף מה שאוהבים המתכון הוא הבסיס והגבול הוא השמיים

      • אמונה הגב אפריל 30, 2020 בשעה 11:56 am

        היי יונית
        את ממליצה על אחת מהשיטות יוצר מהשניה? מבחינת הטעמים?

  10. קרן גהסי הגב אפריל 1, 2020 בשעה 8:59 pm

    במידה ואני מכינה את זה ביום שישי ורוצה לאכול את זה בשבת, כיצד עליי לנהוג?
    ראיתי שכתבת לוודא שיש מספיק נוזלים מה זה אומר? כמה נוזלים צריכים להיות בסיר והאם מספיק לשים אותו מהלילה עד הבוקר?
    תודה מראש!

  11. עדן מזרחי הגב אפריל 3, 2020 בשעה 9:14 am

    היי יונית, המתכון נראה מעלף. אני באמצע להכין אותו אך לא הבנתי אם הוא צריך גם סיר שלוש וחצי וגם תנור טורבו? או שזה או זה או זה

  12. מעיין הגב נובמבר 5, 2020 בשעה 3:00 pm

    אוהבת מלא מתכונים שלך ויוצא מושלם.
    הארה אחת. המתכונים לא כתובים ברור. אם אפשר לכתוב מסודר זה יקל מאוד.תודה

  13. אריאלה הגב נובמבר 21, 2020 בשעה 7:21 pm

    תודה רבה יצא מדהיםםם

  14. ורדית הגב דצמבר 31, 2020 בשעה 9:58 am

    יצא מושלםםםם לכבוד שבת קודש הכנתי בהתחלה כמות קטנה ועכשיו הכפלנו את הכמות מתכון מעולההה!

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • כרוב ממולא כרוב ממולא כרוב ממולא זה אחד הדברים שאני אוהבת מילדות. פעם בחו...
  • חצ'פורי אצורלי חצ’פורי אצורלי חצ'פורי אצרולי זה אחת הפחחמות האוהבות עלי.בארץ כיום א...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • זיתים מרוקאים זיתים מרוקאים בתור ילדה אני זוכרת שלא אהבתי את הס...
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס