אני אוהבת תבשילים שיוצאים סופר טעימים במינמום עבודה .בסלה בלחאם זה אחד מהם.
את המתכון הזה אני זוכרת מילדות מבית סבתא סולטנה.
משום מה הזיכרון היחיד שיש לי זה איך סבתא טועמת את התבשיל שמתבשל במשך שעות.
עם השנים שהמשפחה שלנו התרחבה והתחלנו לעשות שבתות בבית.אני זוכרת את אמא מתגאה בתבשיל הכל כך טעים וקל להכנה .ואיך אמא צוחקת כל פעם ששואלים אותה איך מכינים?!
והיא הייתה מחייכת ומספרת איך היא עושה.הכי הרבה אהבתי לשמוע אותה מסבירה בצרפתית ומתגאה בתבשיל שלמדה מחמותה.
התבשיל אומנם מתבשל כמה שעות בסיר אבל ההכנה שלו די פשוטה. אין כאן הרבה תבלינים וסוד הטעם הוא בבצלים שמשתלבים נפלא עם הבשר.
אפשר להכין את הגרסה הזו ב2 דרכים.
אז שנתחיל ?!
חומרים :
2 קילו אסאדו=שפונדרה חתוך לקוביות או בשר צלי כתף מס 5
7 בצלים ג ד ו ל י ם
מלח ,פלפל,כורכום,חויאג' למרק או מרק עוף.
אופן ההכנה :
בסיר :
אני ממליצה לבשל את קוביות הבשר בסיר לחץ עם גזר אחד בצל אחד עלה דפנה ו2 גרגירים של פלפל שחור.למשך 45 דק.
אם אתם עושים אסאדו/שפונדרה אז לבקש מהקצב לחתוך לקוביות .אני ממליצה לבקש חתיכה יפה של שפונדרה לא מלאה בשומן.
אם אתם רוצים נתח פחות שומני אפשר לעשות את זה עם בשר צלי כתף יוצא טעיםםםם.בבישול הראשוני להכניס את זה כגוש ורק אחרי הבישול במים לפרוס.
אם אין לכם סיר לחץ אז לבשל שעה וחצי שעתיים בסיר רגיל עם בצל גזר עלי דפנה ופלפל אנגלי
כמות המים בבישול היא ס"מ מעל גובה הבשר.
אחרי סיום הבישול הראשוני אנחנו מוצאים את הבשר/נתח הצלי. ולא זורקים את המים.
אנחנו נשתמש בהם בהכנת התבשיל.
אופן הכנת התבשיל :
אנחנו פורסים 7 בצלים לפרוסות עבות בצורת ירח.
לוקחים 2 -3כפות שמן קנולה וכף שמן זית.
ואנחנו מטגנים 3/4 מכמות הבצל שפרסנו.ושומרים בצד רבע מהכמות.
ברגע שהבצל מתחיל להזהיב אנחנו מוסיפים כף מלח חצי כפית כורכום.3/4 כפית פלפל גרוס.כף מרק עוף.או כף חואיג' למרק. מערבבים הכל טוב טוב עד שהתבלינים נפתחו בבצל.
מניחים את קוביות הבשר אם עשיתם בשר צלי זה הזמן לפרוס לפרוסות ולהניח על הבצל.
לקחת מים מהסיר שבישלנו קודם.חשוב מאד לסנן את המים.כמות המים בתבשיל צריכה להיות עד גובה הבשר.
לא הרבה מים.אל תשכחו שהבצל בבישול ארוך מוציא נוזלים גם!!
להניח את רבע כמות הבצל שלא טיגנו.
ולסגור את הסיר ולבשל על הגז באש קטנה למשך 3 וחצי שעות.
אם יש לכם סיר שנכנס לתנור אפשר להכניס לתנור טורבו 180 מעלות למשך שעה וחצי שעתיים.
ואם בא לכם תבשיל עם צבע מעלף תכינו את הסיר ותנו לו לילה שלם בפלטת שבת.ותתעלפו מהצבע והטעם של הבישול הארוך!
דרך 2.
לטגן את קוביות השפונדרה=אסאדו בסיר.לפעולה הזו קוראים סגירה.המטרה שלה לסגור את הבשר מכל כיוון.
להוציא את הבשר.לטגן איפה שהיה הבשר 3/4 כמות בצל.לתבלן כמו בדרך הראשונה.
לקחת תבנית לפזר את הבצל המטוגן.להניח את קוביות הבשר שסגרנו.לשים מים בגובה הבשר.לשים מעל את הבצל שלא טיגנו.לסגור היטב היטב את התבנית.
להכניס לתנור חם 200 מעלות חצי שעה.
ולהוריד ל100 מעלות למשך לאפות בתנור 3-4 שעות.
ולהגיש.
היי יונית
הכנתי אתמול(חמישי) בערב את הבשר,השארתי בסיר בישול איטי כל הלילה.כיביתי בבקר ויצאתי מהבית.התגובות מהילדים (בוגרים)לא אחרו להגיע בצהריים.אמא מה זה הבשר הטעים הזה?מה זה הרוטב?
עוד לא הגעתי הבייתה מקווה שישאר משהו!הבנתי שטעים ברמות!
אז תודה על מתכון מאלף!
את מדהימה!
כמה חייכת אותי על הבוקר ?????לבריאות ובאהבה ♡
היי יונית
אני מתכננת להכין את התבשיל ליום שישי אך לא הבנתי כמה דברים.
לא הבנתי מה הדרך הראשונה ומה השניה?
האם צריך בכל מקרה לבשל את הבשר לפני כל התהליך? הוא לא יוצא "מכובס"?
והאם חלק 2 הוא למי שאין לו סיר לחץ בעצם? והחלק הראשון למי שיש לו?
ולכמה אנשים המתכון?
נראה נפלא! חייבת לנסות בהקדם. שאלה… האם יש פירות יבשים בתבשיל? בתמונה נראה שיש שזיפים יבשים.
תודה מראש
תודה רבה יונית, מתכון נהדר 🙂
באהבה צחי ♡
מתכון אליפותתתת אם אנחנו רוצים להכין בשר לשבת ר ק המתכון הזה פשוט מעדןןןן
היי יונית
תודה על כל המתכונים שלך 🙂
האם יש אפשרות לעשות בסיר לבישול איטי?
אם כן – מה הדרך?
תודה~
מעבירה אחרי הבישול לסיר לכמה שעות יפות
שלום יונית. פעם ראשונה באתר שלך 🙂
אם אני רוצה להכין ולהעביר לבישול בסיר איטי כל הלילה.. האם יש אחרי שאני מניחה את רבע הבצל הנותרים? ללא השלוש וחצי שעות על הגז נכון?
השאלה כמה שעות באיטי , אני הייתי מבשלת שעה וחצי על הגז ומעבירה לסיר האיטי לעוד 10 שעות לפחות. מה שטוב באסאדו זה ככל שתבשלי אותו יותר בנמוך ככה מקבלים תוצאה טובה יותר כמובן עד 16 שעות לא מעבר.
יונית,
אנחנו שומרי שבת, אז אני שמה את התבשיל על פלטת שבת.
האם זה נחשב לבישול איטי?
כלומר, האם ניתן לבשל שעה וחצי ואז בלילה לשים את התבשיל על ה פלטה עד שאוכלים יום למחרת?
בהחלט אפשר לעשות ככה.רק תדאגי שיש מספיק נוזלים
היי יונית נראה סוף הדרךךך, בתמונה האחרונה של התבשיל בדרך השניה נראה שיש ערמונים ופטריות, אבל לא ראיתי את האופציה במתכון, אז רציתי לדעת אם אפשר להוסיף ערמונים ופטריות ואם כן אז באיזה שלב?
תודה מראש 🙂
בוודאי ,תמיד אפשר לגוון ולהוסיף מה שאוהבים המתכון הוא הבסיס והגבול הוא השמיים
היי יונית
את ממליצה על אחת מהשיטות יוצר מהשניה? מבחינת הטעמים?
במידה ואני מכינה את זה ביום שישי ורוצה לאכול את זה בשבת, כיצד עליי לנהוג?
ראיתי שכתבת לוודא שיש מספיק נוזלים מה זה אומר? כמה נוזלים צריכים להיות בסיר והאם מספיק לשים אותו מהלילה עד הבוקר?
תודה מראש!
היי יונית, המתכון נראה מעלף. אני באמצע להכין אותו אך לא הבנתי אם הוא צריך גם סיר שלוש וחצי וגם תנור טורבו? או שזה או זה או זה
אוהבת מלא מתכונים שלך ויוצא מושלם.
הארה אחת. המתכונים לא כתובים ברור. אם אפשר לכתוב מסודר זה יקל מאוד.תודה
תודה רבה יצא מדהיםםם
יצא מושלםםםם לכבוד שבת קודש הכנתי בהתחלה כמות קטנה ועכשיו הכפלנו את הכמות מתכון מעולההה!
הי,
שתי שאלות.
1. אם אני רוצה לשים את זה על הפלטה כל הלילה- האם עדיין לפני צריך שעתיים על הגז?
2. אם אין לי תנור ואני רוצה בשר רך, כמה שעו. על הגז??
ואו הריח מטריף. האמת שלפני שהגעתי למתכון שלך שמתי את גוש הבשר בסיר לחץ של הנינג'ה ושמתי לטר מים עם כפית אבקת מרק וחצי כפית דבש את הבשר עצמו עיסתי עם פפריקה מלח ופלפל בחור והנחתי על ברזלים שמתאימים לסיר והם הפרידו בין הבשר ומים. למשך 45 דקות.
הוצאתי, חתכתי את הבשר לרצועות ואת המים שעכשיו היו לציר נפלא שמרתי בצד.
ואז טיגנתי את הבצל הכל לפי המתכון שלך, והריחוווות ואו.
עכשיו מחכים בבישול איטי לפחות 3-4 שעות זה סיר אוטומטי עד ל 12 שעות.
יצא פגז !!!
וואוו איזה מתכון מושלם הכנתי ויצא טעים ברמות!! שמתי פחות פלפל שחור שלא יהיה חריף לילדים . תודה על המתכון המעולה !
שתיהי לנו בריאה??מתכון לכל החיים
שלום יונית!
האם ניתן להשתמש ביין במקום במים?
תודה!
כן
לא הגיוני שאחרי בישול בסיר לחץ, צריכים לבשל שוב שלוש שעות וחצי…
זה הסבר למי שאין סיר לחץ !
היי רציתי לדעת במה יותר עדיף להשתמש בתבלין חוויאג או מרק עוף