
" מה את מכינה את הקוסקוס ממש ממש ?"
אני מחייכת…קצת נבוכה….הבעת הפליאה שלה בעת אמירת המשפט קצת גרמה לי לחשוב שאולי אני……………..
יודעים…. קצת …………. נו,טיפה ….מיושנת 🙂
"כן ממש ממש" אני עונה ומחייכת.
"אני לא מאמינה, היום יש שקית,זה כמה דק במיקרו ואת מסודרת"
נכון, היום הקידמה התקדמה אבל הטעם של הקוסקוס שנעשה בבית לעולם לא יהיה זהה
וחוץ מזה הלחש שאת לוחשת לכל גריר יוצר אהבה שחודרת לא רק לקיבה 🙂
"נו באמת…."
" באמת !! "
את תסריט השיחה הזה אני עוברת לא מעט.
לכן החלטתי שלא עוד.
מהיום לא מפחדים להכין קוסקוס בבית.
זה לא קשה.
ממש לא !
אומנם יש שלבים וכל שלב לוקח כמה דק , אבל זה בהחלט משתלם.
הטעם שונה המרקם אחר….ושלא נדבר על הסיפוק בעשיה.
וגם חוסכים כסף !
יהיה טעים !
הערה קטנה לפני שמתחילים…הפעם הקוסקוס הוא לא מהמטבח המרוקאי.[סליחה אמא ]
במטבח המרוקאי נוהגים לעשות את הקוסקוס טיפה יבש בגלל שהוא סופג מרק.אחרי שהוא מוכן.
הקוסקוס כאן הוא צפון אפריקאי…תוניס. והוא טעים לאכילה גם בלי מרק.
אפשר להוסיף לצלחת קוסקוס כף סוכר והוא מעדן ואפשרלאכול אותו גם בלי סוכר,הוא רך ועסיסי!
אז אחרי הערה ארוכה הגיע הזמן להתחיל :
חומרים :
קילו סולת
כף שטוחה מלח.
כוס שמן.
3 כוסות מים.
אופן ההכנה :
לשפוך את תכולת הסולת לתוך קערה….יחד עם כף המלח.לערבב טוב.
לקחת כוס מים ולהתחיל לטפטף בהדרגה.
הטיפטוף בהדרגה גורם לנו להגיע לכל גרגיר.
התנועות של היד צריכות להיות .בתנועות סיבוביות ככה שנוכל להגיע לכל גרגיר.
אח"כ את אותה הפעולה לעשות עם כוס שמן.לאט ובהדרגה
לא להלחץ אם נוצרו גושים.
תיכף אנחנו מתחילים לסנן את את זה.
לוקחים מסננת לקוסקוס. שנקראת נפת רשת[ניתן לרכוש בכלחנות לכלי בית, אף בסופרים]
מעבירים את התכולה.
אני כוותיקה מעבירה את הכל לנפה/מסננת ומעבירה.
למתחילים אני ממליצה להשתמש בקערה נוספת.ומעליה הרשת.
ובחלקים להעביר לרשת ,לסנן. ככה תוכלו ללמוד לחוש את הקוסקוס.
אחרי שסיימנו לעבוד "קשה ".
נעביר את הסולת לסיר קוסקוס.-קוסקוסייר זה נקרא 🙂
סיר הקוסקוס למי שלא יודע זה סיר שעובד על עיקרון האידוי.
מתחת מים רותחים 3/4 סיר.[ כי זה מתאדה ]
ומעל סיר מחורר.
אני בדכ לוקחת מים חמים מתמי 4 שמה על הגז. ומתחילה להכין את הקוסקוס.
ולפעמיים בכדי לחסוך זמן מכינה את המרק ומעל שמה את הקוסקוס
אז לתוך הסיר המחורר שמים את הסולת שהעברנו במסננת.
וסוגרים את המכסה למשך שעה שלמה.
אחרי שעה.
מעבירים לקערה שוב[לא לשטוף אותה ישר, תחכו חחח ]יוצא גוש גדול לא לדאוג.זה לא באמת גוש
שופכים על הגוש 2 כוסות מים[של הנס]מעל.מעין פיזור נוזלים…
מכסים במגבת.
חצי שעה מנוחה.
אחכ מחזירים לסיר האידוי לעוד חצי שעה.
לסיום מושלם כמו שאמא אומרת….להעביר במסננת .
ולהנות מטעם ומרקם שאין באף מוצר מוכן !!
בתאבון<3
יונית תודה על המתכון, שאלה – הסיר עם המים הרותחים צריך להיות על האש?
בהחלט
2 כוסות מים שאת שמה אחרי שאת מורידה מאש צריכים להיות מים חמים?
מים חמים פשוט מזרזים את הבישול.בחירה שלך
מדוע מסננים את הסולת?
האם זורקים כת מה שנשאר או שזה למטרת הפרדת הגרגירים?
על מנת חהפריד ולאוורר
שמים רק כוס מים אחת על כל הקילו סולת?
ממש לא בהתחלה כוס ואחכ אידוי ואחכ שוב מים
היי יונית
את שתי כוסות המים מוסיפים בבת אחת בלי הדרגתיות או תנועות יד מעגליות כמו בתחילת התהליך?
פשוט מוזגים.כמו השקיה.המים מעבים את בגרגיר אחרי שהוא סופג את המים
את באמת מלכת מטבח ממש מביאה את המסורת והחמימות לבית
לכבוד לי }{
יונית הכנתי ויצא רך ואוורירי אך אני אוהבת גרגירים יותר עבים איך אפשר לעשות ?
זה שיטה אחרת שצריך סרטון בכדי ללמוד ולהבין
שלום,
את אלופה.
את יכולה לארגן סרטון לקוסקוס עבה ?
גם אני מאוד אוהבת ולא יודעת איך עושים.
דודה שלי יצרה אהבה להכין קוסקוס עבה יותר מהמקובל דרך מתכון דומה מאד לזה, אבל פשוט החליפה את הסולת בבורגול (לא בורגול עבה! רמת גודל גרגרים רק מעט יותר גדולים מסולת).
יש אפשרות לקנות קוסקוס עבה ולבבות אותו עם סולת ואז לעשות את כל תהליך האידוי.
סבתא סולטנה שהתבגרה והיה קשה לה מצאה דרך די דומה
ויש עוד שיטה וזה ל בורקוקש קונים גרגירי מפתול מהמגזר הערבי
ועיבוי הסולת מקצר בחצי את זמן העבודה
היי יונית..מה משמעות הארובה שאת עושה באמצע ?
אידוי טוב יותר
וואי ואי אני 15 שנה מכינה קוסקוס בשיטה של אמא שלי
והפעם הכנתי את המתכון הזה
יצא מפיללללללל
כולם עפו עליו
אין על המתכונים שלך!!!
לכבוד לי ♡תודה
הי, תודה על המתכון.
רק לוודא שהבנתי נכון –
בשלב הראשון מוסיפים כוס מים אחת וכוס שמן, מערבבים,
מעבירים במסננת, אידוי של שעה,
ואז מוסיפים את שתי הכוסות הנותרות של המים, משהים מתחת למגבת,
אידוי של חצי שעה ואז סינון אחרון,
הבנתי נכון את סדר הדברים?
היי יונית,
שאלת כמויות- במידה ואני רוצה להכין 2 קילו של סולת (לכמות גדולה של אנשים) האם הכל יכנס לי בסיר אחד? או שאני צריכה להכין 2 סירי קוסקוס?
פעם ראשונה שהכנתי ויצא טעים מאוד
ממש טעם של פעם
תודה רבה!
שלום יונית
אני מכינה את הקוסקוס לפי המתכון שלך וכולם אוכלים ונהנים
אם אני רוצה להכין חצי קילו סולת האם להוריד את הנוזלים לחצי?
תודה
שולה
היי יונית,
שאלה, בשלב שבו מסיפים 2 כוסות מים ומכסים במגבת.
צריך לערבב אחרי שפיכת המים, לערבב היטב, לנסות לפרק לפרק לגרגרים, או פשוט לשפוך מים, לכסות ולהמתין?
היי יונית, יש ממש שוני בין המתכון באתר לבין המתכון בסטורי שלך אם תוכלי לחדד יותר אני אשמח!
בסטורי את אומרת חצי כוס שמן ובאתר כוס מלאה, באתר את אומרת לעשות סינון ראשון ובסטורי לא. תודה את מדהימה!
היי אשמח לדעת האם אפשרי להכין חצי קילו סולת לקוסקוס. ולא קילו???
תודה רבה
מה הגודל של הכוס? כוס חד פעמית של שתייה חמה מתאים?
כל שישי אני מכינה את הקוסקוס שלך והוא מדהים!!!! תודה
האםמהקוסקוס יוצא עבה או דק ?
היי יונית יקירה , קראתי אץ הוראות הקוסקוס , בפעם השניה לאחר שפיכת שתי הכוסות ומנוחה חצי שעה את לא פותחת אותו עם הידיים כמו שעשית בהתחלה? או שמחה אותו שוב כגוש לסיר ? תודה על מענה
לכוסות המים השתמשת בכוסות אוניברסליות?
במידה ואין לי סיר אידוי לקוסקוס. יש דרך אחרת להגיע לאותה התוצאה?
היום יש קיצורי דרך אני רואה במקום המסננת בסלייסר מה את אומרת?
שלום יונית
צפיתי במתכון שלך לקוסקוס גם ביוטיוב וגם באתר, ושמתי לב שבהןראות בסרטון יוטיוב את מעבירה את הקוסקוס בנפה רק בסוף שני האידויים ואילו באתר את מסננת עוד לפני אידוי ראשון. מה יותר טוב?
הקוסקוס הכי מדהים בעולם ואין על יונית שכל מתכון שלה פיצוץ, מאיפה לא לקחתי מתכונים לקוסקוס אף אחד לא יוצא כמו שלה , רק היא ורק המתכון שלה
תודה רבה, באמת תמיד חשבתי שזה מתכון ל-סבתות" מיומנות בלבד וגיליתי היום שלא!זה רק עניין של התעסקות, לא להכנה כשמתים מרעב! סבלנות מילת הקסם כמו בכל תבשיל מאמא טוב.
אם הקפאתי את הגרגירים והפשרתי ניתן להקפיא שוב?
היי יונית,את אלופה,אני עושה את המתכונים שלך ואני מקבלת פידביקים מעולים,אז קודם כל תודה לך?
יש לי שאלה אני מכינה קוסקוס לפי המתכון שלך ושמתי לב שבמתכון אחד מסננים את הקוסקוס לפני ששמים בקוסקוסייר וגם בשלה האחרון ובמתכון שלך אחר בשלב האחרון מסננים.
מה יותר נכון לעשות?
האם המים מהברז או חמים?