יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
  • עוגיות מכונה
  • קישואים עם עוף
דף הבית » קוסקוס המדריך המושלם להכנת גרגירים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
קוסקוס המדריך המושלם להכנת גרגירים

קוסקוס המדריך המושלם להכנת גרגירים

יונית צוקרמן ינואר 8, 2017 31 תגובות

המדריך השלם להכנת קוסקוס ביתי כמו הסבתאות שלנו. ביום שתכינו תבינו כמה זה קל וטעים ואין לו אף תחליף בטעם

לחץ כאן להדפסה

 

 

צילם מתן כץ

” מה את מכינה את הקוסקוס ממש ממש ?”

אני מחייכת…קצת נבוכה….הבעת הפליאה שלה בעת אמירת המשפט קצת גרמה לי לחשוב שאולי אני……………..

יודעים….       קצת ………….       נו,טיפה    ….מיושנת 🙂

“כן ממש ממש” אני עונה ומחייכת.

“אני לא מאמינה, היום יש שקית,זה  כמה דק במיקרו ואת מסודרת”

נכון, היום הקידמה התקדמה אבל הטעם של הקוסקוס שנעשה בבית לעולם לא יהיה זהה

וחוץ מזה הלחש שאת לוחשת לכל גריר יוצר אהבה שחודרת לא רק לקיבה 🙂

“נו באמת….”

“ באמת !! ”

את תסריט השיחה הזה אני עוברת לא מעט.

לכן החלטתי שלא עוד.

מהיום לא מפחדים להכין קוסקוס בבית.

זה לא קשה.

ממש לא !

אומנם יש שלבים וכל שלב לוקח כמה דק , אבל זה בהחלט משתלם.

הטעם שונה המרקם אחר….ושלא נדבר על הסיפוק בעשיה.

וגם חוסכים כסף !

יהיה טעים !

הערה קטנה לפני שמתחילים…הפעם הקוסקוס הוא לא מהמטבח המרוקאי.[סליחה אמא ]

במטבח המרוקאי נוהגים לעשות את הקוסקוס טיפה יבש בגלל שהוא סופג מרק.אחרי שהוא מוכן.

הקוסקוס כאן הוא צפון אפריקאי…תוניס. והוא טעים לאכילה גם בלי מרק.

אפשר להוסיף לצלחת קוסקוס כף סוכר והוא מעדן ואפשרלאכול אותו גם בלי סוכר,הוא רך ועסיסי!

אז אחרי הערה ארוכה הגיע הזמן להתחיל :

חומרים :

קילו סולת

כף שטוחה מלח.

כוס שמן.

3 כוסות מים.

אופן ההכנה :

לשפוך את תכולת הסולת לתוך קערה….יחד עם כף המלח.לערבב טוב.

לקחת כוס מים ולהתחיל לטפטף בהדרגה.

הטיפטוף בהדרגה גורם לנו להגיע לכל גרגיר.

התנועות של היד צריכות להיות .בתנועות סיבוביות ככה שנוכל להגיע לכל גרגיר.

אח”כ את אותה הפעולה לעשות עם כוס שמן.לאט ובהדרגה

לא להלחץ אם נוצרו גושים.

תיכף אנחנו מתחילים לסנן את את זה.

לוקחים מסננת לקוסקוס. שנקראת נפת רשת[ניתן לרכוש בכלחנות לכלי בית, אף בסופרים]

מעבירים את התכולה.

אני כוותיקה מעבירה את הכל לנפה/מסננת ומעבירה.

למתחילים אני ממליצה להשתמש בקערה נוספת.ומעליה הרשת.

ובחלקים להעביר לרשת ,לסנן. ככה תוכלו ללמוד לחוש את הקוסקוס.

אחרי שסיימנו לעבוד “קשה “.

נעביר את הסולת לסיר קוסקוס.-קוסקוסייר זה נקרא 🙂

סיר הקוסקוס למי שלא יודע זה סיר שעובד על עיקרון האידוי.

מתחת מים רותחים 3/4 סיר.[ כי זה מתאדה ]

ומעל סיר מחורר.

אני בדכ לוקחת מים חמים מתמי 4 שמה על הגז. ומתחילה להכין את הקוסקוס.

ולפעמיים בכדי לחסוך זמן מכינה את המרק ומעל שמה את הקוסקוס

אז לתוך הסיר המחורר שמים את הסולת שהעברנו במסננת.

 

וסוגרים את המכסה למשך שעה שלמה.

אחרי שעה.

מעבירים לקערה שוב[לא לשטוף אותה ישר, תחכו חחח ]יוצא גוש גדול לא לדאוג.זה לא באמת גוש

שופכים על הגוש 2 כוסות מים[של הנס]מעל.מעין פיזור נוזלים…

מכסים במגבת.

חצי שעה מנוחה.

אחכ מחזירים לסיר האידוי לעוד חצי שעה.

לסיום מושלם כמו שאמא אומרת….להעביר במסננת .

 

ולהנות מטעם ומרקם שאין באף מוצר מוכן !!

בתאבון<3

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

31 תגובות

  1. ספיר הגב ספטמבר 3, 2017 בשעה 12:43 pm

    יונית תודה על המתכון, שאלה – הסיר עם המים הרותחים צריך להיות על האש?

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 12:44 pm

      בהחלט

  2. נוי הגב ספטמבר 10, 2017 בשעה 8:10 am

    2 כוסות מים שאת שמה אחרי שאת מורידה מאש צריכים להיות מים חמים?

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:28 am

      מים חמים פשוט מזרזים את הבישול.בחירה שלך

  3. לימור הגב דצמבר 8, 2017 בשעה 6:37 am

    מדוע מסננים את הסולת?
    האם זורקים כת מה שנשאר או שזה למטרת הפרדת הגרגירים?

    • יונית צוקרמן הגב דצמבר 9, 2017 בשעה 2:11 pm

      על מנת חהפריד ולאוורר

  4. עדי ירקוננ הגב דצמבר 9, 2017 בשעה 4:50 pm

    שמים רק כוס מים אחת על כל הקילו סולת?

    • יונית צוקרמן הגב דצמבר 10, 2017 בשעה 2:48 am

      ממש לא בהתחלה כוס ואחכ אידוי ואחכ שוב מים

  5. מירב הגב ינואר 3, 2018 בשעה 8:53 am

    היי יונית

    את שתי כוסות המים מוסיפים בבת אחת בלי הדרגתיות או תנועות יד מעגליות כמו בתחילת התהליך?

    • יונית צוקרמן הגב ינואר 7, 2018 בשעה 5:34 am

      פשוט מוזגים.כמו השקיה.המים מעבים את בגרגיר אחרי שהוא סופג את המים

  6. אורית הגב אוקטובר 9, 2018 בשעה 12:39 pm

    את באמת מלכת מטבח ממש מביאה את המסורת והחמימות לבית

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:31 pm

      לכבוד לי }{

  7. אורית הגב אוקטובר 9, 2018 בשעה 2:01 pm

    יונית הכנתי ויצא רך ואוורירי אך אני אוהבת גרגירים יותר עבים איך אפשר לעשות ?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:28 pm

      זה שיטה אחרת שצריך סרטון בכדי ללמוד ולהבין

      • ליאת הגב מרץ 10, 2019 בשעה 12:36 pm

        שלום,
        את אלופה.

        את יכולה לארגן סרטון לקוסקוס עבה ?
        גם אני מאוד אוהבת ולא יודעת איך עושים.

  8. מור הגב אפריל 30, 2019 בשעה 5:52 am

    היי יונית..מה משמעות הארובה שאת עושה באמצע ?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 1, 2019 בשעה 6:15 am

      אידוי טוב יותר

  9. רעות הגב מאי 26, 2019 בשעה 6:10 pm

    וואי ואי אני 15 שנה מכינה קוסקוס בשיטה של אמא שלי
    והפעם הכנתי את המתכון הזה
    יצא מפיללללללל
    כולם עפו עליו
    אין על המתכונים שלך!!!

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 2:56 am

      לכבוד לי ♡תודה

  10. נלי הגב ספטמבר 21, 2019 בשעה 7:10 am

    הי, תודה על המתכון.
    רק לוודא שהבנתי נכון –
    בשלב הראשון מוסיפים כוס מים אחת וכוס שמן, מערבבים,
    מעבירים במסננת, אידוי של שעה,
    ואז מוסיפים את שתי הכוסות הנותרות של המים, משהים מתחת למגבת,
    אידוי של חצי שעה ואז סינון אחרון,
    הבנתי נכון את סדר הדברים?

  11. אורין הגב ספטמבר 22, 2019 בשעה 8:05 am

    היי יונית,
    שאלת כמויות- במידה ואני רוצה להכין 2 קילו של סולת (לכמות גדולה של אנשים) האם הכל יכנס לי בסיר אחד? או שאני צריכה להכין 2 סירי קוסקוס?

  12. שגית הגב ינואר 9, 2020 בשעה 8:58 pm

    פעם ראשונה שהכנתי ויצא טעים מאוד
    ממש טעם של פעם
    תודה רבה!

  13. שולה משיח הגב מרץ 16, 2020 בשעה 1:31 pm

    שלום יונית
    אני מכינה את הקוסקוס לפי המתכון שלך וכולם אוכלים ונהנים

    אם אני רוצה להכין חצי קילו סולת האם להוריד את הנוזלים לחצי?

    תודה
    שולה

  14. אוריה הגב אפריל 23, 2020 בשעה 8:23 am

    היי יונית,
    שאלה, בשלב שבו מסיפים 2 כוסות מים ומכסים במגבת.
    צריך לערבב אחרי שפיכת המים, לערבב היטב, לנסות לפרק לפרק לגרגרים, או פשוט לשפוך מים, לכסות ולהמתין?

  15. הילה הגב יולי 12, 2020 בשעה 8:00 am

    היי יונית, יש ממש שוני בין המתכון באתר לבין המתכון בסטורי שלך אם תוכלי לחדד יותר אני אשמח!
    בסטורי את אומרת חצי כוס שמן ובאתר כוס מלאה, באתר את אומרת לעשות סינון ראשון ובסטורי לא. תודה את מדהימה!

  16. אלישבע הגב אוגוסט 11, 2020 בשעה 10:15 am

    היי אשמח לדעת האם אפשרי להכין חצי קילו סולת לקוסקוס. ולא קילו???
    תודה רבה

  17. נטע בן סלמון הגב אוגוסט 20, 2020 בשעה 6:44 pm

    מה הגודל של הכוס? כוס חד פעמית של שתייה חמה מתאים?

  18. חגית הגב אוגוסט 28, 2020 בשעה 12:46 pm

    כל שישי אני מכינה את הקוסקוס שלך והוא מדהים!!!! תודה

  19. ליבנת הגב אוקטובר 12, 2020 בשעה 8:52 pm

    האםמהקוסקוס יוצא עבה או דק ?

  20. מירי הגב נובמבר 3, 2020 בשעה 5:54 am

    היי יונית יקירה , קראתי אץ הוראות הקוסקוס , בפעם השניה לאחר שפיכת שתי הכוסות ומנוחה חצי שעה את לא פותחת אותו עם הידיים כמו שעשית בהתחלה? או שמחה אותו שוב כגוש לסיר ? תודה על מענה

  21. בתאל הגב דצמבר 18, 2020 בשעה 7:28 am

    לכוסות המים השתמשת בכוסות אוניברסליות?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פיתה תרד חלומית פיתה תרד חלומית השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי . גוגל הז...
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • קובה דלעת קובה דלעת מדריך מלא צעד צעד להכנת קובה דלעת טעימה...
  • בורקס תרד בורקס תרד בורקס תרד של אמא שלי זה החיים אני זוכרת שהייתי ח...
  • חמין לשבת חמין לשבת     את המתכון של היום, אתם הולכים ל...
מתכונים חדשים

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

עוגת לימון עם קוקוס ושקדים

פוקאצ’ה סביח

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס