אתמול העלתי תמונה לאינסטה שלי yonit_z של הפשטידה כמות הבקשות והשאלות על המתכון אמרו לי יונה תכתבי מתכון מסודר שכולם יבינו לא ככה על רגל אחת.מתכון זה אחריות וחבל שאנשים יכינו והתאכזבו.
אז הנה אני כותבת ומספרת שעל המתכון הזה שמעתי פעם ראשונה לפני כמה שנים טובות כאשר מישהי שהתגעגעה לאוכל של אמא שלה
ביקשה ממני להכין לה את זה.את הסילקה האמא הייתה מכינה להם בחגים
היא נתנה לי מתכון ואני עושה את זה בדכ שאני נוסעת לשוק לקנות זרים של עלי מנגולד.
אני בדכ לפני החגים קונה כמות יפה ,אני מכינה מזה סלט סלק מרוקאי,תמצית לפקיילה ועל הדרך אני מכינה לי מעין מעקודה קטנה מעלי סלק.
את עלי הסלק אפשר למצוא בסופר אני אוהבת לקנות בשוק כי הם טריים יפים וכל זר עולה לי 2 שקלים.
אפשר להכין את הסילקה עם בצל ועריסה מאד טעים.
אפשר להכין עם גבינות וברוקלי.
הכל על אותו עיקרון חומר ביצים מלח פלפל.
זה ללא קמח ! זה בדיוק כמו עיקרון המעקודה.
חומרים :
2 זרים של עלי מנגולד
בצל אחד קצוץ קטן
6 ביצים
מלח פלפל אבקת מרק עוף אופציה עריסה
אופן ההכנה :
להפריד את העלים מהגבעול הלבן.
לקצוץ.ולהכניס למיקרו למשך 6-8 דקות.
המטרה שאנחנו מכניסים את העלים היא בכדי לחלוט את העלים ולהוציא את כל הנוזלים.
אם אתם לא אוהבים מיקרו אז על מחבת עם שמן זית קצת מלח קמת פלפל עד שהעלים מתכווצים וכל הנוזלים יוצאים.
אז אחרי המיקרו או המחבת לוקחים את העלים וסוחטים היטב.אם לא תסחטו היטב הפשטידה תיהיה מלאה בנוזלים.
שמים בקערה 6 ביצים מקשקשים 2 דקות ושופכים לקערה את העלים הסחוטים מוסיפים את הבצל .
מלח פלפל כפית מרק עוף ואם אתם אוהבים חריף ופיקנטי תוסיפו כף עריסה.טעיםםםםםם
לערבב הכל….לשפוך למחבת קוטר 26 ששימנו היטב ולסגור עם מכסה בקוטר המחבת
אחרי 5 דק להפוך עם צלחת ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות עם מכסה.
לי יש מחבת עגולה מתהפכת של נעמן שעושה לי את החיים קלים.אחרי 5 דק אני פשוט הופכת.ובחילוץ היא מתפרקת
להגיש את זה עם סלט חי אם עושים לא בחג.
בדכ זה מהר מתחסל אם יש שותפים .
גרסה טבעונית :במקום ביצים שימו טחינה.
גרסה חלבית :
להוסיף לעיסה שמנת חמוצה ו200 גרם גבינה צהובה מגורדת ורבע כפית אגוז מוסקט.
בהצלחה
אפשרי בתנור?
האם אפשר להקפיא?