את הלביבות האלה למדתי מחמי ז"ל ברוך צוקרמן שהוא למד אותם מאמא שלו גולדה…
ברוך היה יושב בכורסא בסלון מול הטלויזיה ובכל שלב שהייתי מכינה הוא היה תופס מהצד במשקפיים ואומר לי את זוכרת לעשות ככה וככה…
ואני זוכרת שאת הלביבה הראשונה הייתי נותנת לו לטעום..על מנת לקבל אישור שיצא טוב ואם צריך לתקן זה הזמן…?
אתם רואים ?גם אני הייתי מתחילה במטבח ומכל מי שהיה מוכן ללמד אותי למדתי באהבה.
והיום אני מלמדת אתכם.
המתכון של היום נצמד לגרסה המקורית רק עם הפתעה אחת קטנה שמשדרגת אותו.
להפתעה הזו קוראים גבינת מוצרלה.
השבוע הייתי בסופר וראיתי שלתנובה יצא מוצר חדש וזה פרוסות מוצרלה.אל תהרגו אותי אם יצא לפני.
זה מה שפגשתי במקרר החלבי.
בקיצור שראיתי את זה עלה לי לראש לחבר את זה ללביבה המסורתית.
וישר בראש התמונה של הגבינה הנמסה שאני מעלה לסטורי האינסטגרם.
אין החיים שלי השתנו מהיום שהמציאו את האינסטה yonit_z
והפייס כל פעם אני חושבת על איזה תמונה תיצא לי.
בעלי כבר מזמן אומר שאני מבשלת להם ולא לו.
ואז מתחיל ויכוח שברור שאני מנצחת ובגדול.
כי עובדתית הם אוכלים את הכל 🙂
לא ככה ?!…….ככה !
אבל רגע איך הגעתי לזה עכשיו…אמרנו לאטקאס?אז קדימה בואו נכין.זה קל זה טעים ועם השידרוג זה סוף.
ועם קרם פרש זה בכלל הורס?….דיאטות אני מתכוונת????
אז קדימה בואו נתחיל :
6 תפוא רצוי אדום גם לבן זה בסדר(רוייטע קרטופלאך)
בצל גדול או 2 בינוני(ביסל מעעל)
3 -4 ביצים מידהl תלוי בגודל תפוא(אייער)
3/4 כף מלח
רבע כף פלפל שחור
5 כפות קמח תופח.
אופן הכנה :
לגרד את התפוא והבצל.
לסחוט.
אחכ להניח חצי שעה במסננת.חשוב מאד!
במידה ואתם טבעונים אפשר לא לסחוט ועל כל תפוא שמים כף קמח.וזה חמי הסביר לי שאם לא היה ביצים אז היו עושים עם קמח והנוזלים שזה בעצם הגיוני כי זה יוצא בצק רך.
לקשקש שלוש ביצים להוסיף את המלח פלפל.
ואת הקמח עד שאין גושים !!!!
להוסיף לתפוא והבצל.
לערבב.
בעזרת כף להוריד למחבת עם שמן.(לא עמוק)
רק כאשר הלביבה מזהיבה מלמטה הופכים.
עד שהצד השני מזהיב.
לגרסה המשודרגת :
מורידים כף שטוחה מהעיסה מניחים פרוסה מוצרלה ומעל עוד חצי כף עיסה משטחים ומטגנים עד שהצד למטה מזהיב והופכים.
טעים טעים טעיםםםםם
מגישים לצד קרם פרש עם כף מיונז או שמנת חמוצה של פעם עם מיונז אפשר עירית או בצל ירוק להוסיף או בצל מטוגן.ואפשר שמנת חמוצה נקי כמו שהקטנה שלי אוהבת
אש עליך יוניתוש!!
תודה ♡
הכתיבה שלך משגעת אוהבת מאוד
מהמם אבל לא ציינת מתי מוסיפים את המוצרלה ואיך
רשמתי בשידרוג!מניחים כף ומעל פרוסה ומעל חצי כף!!
האם ניתן גם ללא מוצרלה?? האם עדיין יהיה טעים?
אמא שלי והבובה שלי (דווקא אמא של אבא) היו עושות את הלאטקס ללא ביצים.
זה היה יוצא קריספי.עם הקצוות הטיפי יותר מטוגנים….מעדן.
בתור "מטגנת לאטקס" ותיקה..
הכנתי אתמול את שלך…
יצאו לי , הכי טעימות ever…
אין עלייך….
???
האם אפשר לאפות במקום לטגן ?