אני יודעת שכל הנט מפוצץ בתמונות של סופגניות ולביבות וספינג" מרוקאי.
ושכולם הניחו לרגע את הכושר לצד.
ועשו הפסקת שמן.
[שששששש אל תגידו כלום,זה תירוץ למצפון שלי]
וחרגו ממנהגם וטעמו משהו אחד מסמלי החג.
אז רגע לפני שהפסקת השמן נגמרת קבלו מתכון מבית אמא
לבצק
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים או קוביה טריה
4 כפות סוכר [שטוחות]
3 וחצי-ארבע כוסות מים.
רבע כוס שמן.
כף מלח.
סירופ
3 כוסות מים
4וחצי כוסות סוכר
חצי כוס סוכר חום.
כף וחצי מיץ לימון
אופן הכנה
כל חומרי הבצק למעט המלח במיקסר עד ליצירת גוש בצק, הוספת המלח ולישה נוספת
לא לחשוש מהבצק שהוא דביק
זה בסדר זה סימן להצלחה העיקר שיהיה ספוגי רך למגע.
לכסות בשקית ולתת לו לתפוח שעה וחצי.
במקביל להרתיח בקלחת קטנה את כל מרכיבי הסירופ לערבב טוב עד העלמות הסוכר .כשזה מתחיל לרתוח
להוריד מהגז לצנן קלות
כשהבצק מוכן מחממים מחבת עם שמן עמוק.
מניחים קערה עם מים כי את את הספינג' ויוצרים בעזרת ידיים רטובות עיגולים עם חור באמצע מעין כעך או טבעת ומטגנים.
אבל לא לפני שלוקחים חתיכה קטנה מהבצק ובודקים את השמן, אם החתיכה צפה אז סימן שהשמן מוכן.
מזהיבים משני הצדדים וסופגים את עודף השמן בנייר.
או בקערה עם חורים
רצוי להכין כוס תה עם נענע ליד
ובתאבון.
אגב ניתן לפזר על הספינג' – סוכר, אבקת סוכר או סירופ משודרג 🙂
יונית לא צריך לשים גם כף ערק?
שאלההה בקשר לספינינג .. שמת 3 כוסות מים ואחכ הוספת עוד כוס ? כשהחלפת לוו גיטרה ??
ועוד שאלה בסרטון לא אמרת שמן והמתכון כתוב שמן .. לשים בבצק שמן ??
האם השתמשת בכוס חד פעמית קרה או חמה?
תודה תודה תודה!!
אליפות של מתכון
יצא לי אחד הספינג'ים הטובים ,
וכמה פירגונים קיבלתי
שלום יונית
חנוכה שמח
בזכותך משנה שעברה התחלתי להכין ספינג
ראיתי באינסטגרם שאת מטגנת אותם על משטח
אשמח לדעת מהיכן הוא
ובנוסף מהיכן קונים מד שמן כזה
שלום יונית
תודה רבה על המתכון לספינג, יצא מעולה
לא האמנתי שאשכנזיה כמוני תדע להכין כזה ספינג מוצלח,
ההסברים שלך כמו תמיד מדויקים והמתכונים "מעלפים"
חנוכה שמח.