כל שנה מזכירים לי בני הבית את הקינוח הזה שבמקרה לא אשכח להכין אותו !
כל השנה אני מכינה את זה בסגנון כזה או אחר אבל בראש השנה עם תפוחים מקורמלים זה מאסט !
פעם אני מכינה את זה עם קצפת ותפוחים ופעם עם קרם וניל ושוקו פעם תותים וקצפת
קשה לי להצביע מה יותר טעים כי השילוב העדיין של הקצפת עם התפוחים המקורמלים משלימים אחד את השני
ואילו השילוב עם הוניל זה כאילו נועד אחד לשני
בקיצור מה אני עכשיו מבלבלת לכם את השכל
חג בפתח !!!!!
מתחילים
חומרים :
בצק רבוך :
100 גרם חמאה /מחמאה
כוס מים רותחים מהתמי 4 (240 מל)
כפית סוכר
רבע כפית מלח
כוס קמח פלוס כף קמח (אותה הכוס של הנוזלים)
4 ביצים מידה לארג'(200 מל)
לתפוחים המקורמלים:
4 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות
25 גרם חמאה/מחמאה
חצי כוס סוכר חום
כפית קינמון
קרם וניל
500 מל שמנת מתוקה/צמחית
2 כוסות חלב /חלב שקדים /סויה /קוקוס
2 אינסטנג פודינג וניל
אופציה 2 קצפת :
3 שמנת מתוקה/צמחית
3 כפות סוכר
אופן ההכנה :
אני שמה בקלחת חמאה מוזגת מים רותחים מהתמי 4.
לא רק בגלל שהמים איכותיים אלא גם בגלל שאני מקצרת זמן וזה מעולה לי .
שמה סוכר קורט מלח ומערבבת על הגז תוך חצי דקה אני מקבלת רתיחה והמסה מלאה.כאשר הכל מבעבע אני מוסיפה כוס קמח פלוס כף קמח
ומערבבת היטב עד שמתקבלת לי עיסה כמו פירה .
אני מנמיכה את הלהבה ומבשלת את זה עוד 2 דק.מערבבת .
מעבירה לקערת מיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבלת 3 דקות על מנת לקרר את הבצק.
אחכ מוסיפה ביצה אחר ביצה עד שהכל התערבל טוב טוב.
אני מעבירה לשקית זילוף עם צנתר כוכב
לא חייב צנטר כוכב אפשר כל צנתר זה לא קריטי
אני מציירת עיגולים בתבנית סהכ 4 עיגולים
הופכת את הנייר על מנת לא לזלף על הדיו
מזלפת 2 עיגולים כמו בתמונה
ואחכ עיגול נוסף מעל החיבור של של העיגולים
מברישה בביצה טרופה מפזרת שקדים פרוסים
אופה 35 דק תנור מצב טורבו 170 מעלות חם לוהט שהדלקנו עשר דק קודם.
בזמן הזה אני קולפת תפוחים חותכת אותם לקוביות שמה חמאה במחבת מדליקה את האש מוסיפה את הסוכר והקינמון ומערבבת הכל היטב עד שהתפוחים משנים צבע לחום והם רכים ומניחה בצד להצטנן.
כאשר זמן האפיה של הפחזניות מסתיים אני מוציאה אותן להתקרר.
כאשר הן התקררו אני מכינה את הקרם או הקצפת
אני מקציפה את חומרי הקרםשמה בקירת המיקסר שמנת חלב פודינג ומערבלת עד שמתקבל קרם יציב
הרכבת הפארי ברסט
חותכת ל2
מזלפת קרם ובין הצדדים מניחה מלית תפוחים.
סוגרת מפזרת אבקה סוכר
ומתענגת
הערות :
רשמתי בצד המרות לפרווה .
בהצלחה
מתכון בשיתוף פעולה עם תמי 4
שמת שקדים למעלה איך עושים ?
והאם אפשר לעשות מכל הבצק עוגה אחת וכל היתר פחזניות זה אותו בצק נכון ?
לכמה אנשים מספיק אחד כזה?
אפשר להכין מראש? כמה זמן ניתן לשמור?
האם שמסתיימת האפייה להוציא מהתנור או לשים כף מעץ לפתיחת התנור כמו שעושים עם פחזניות רגילות?
אפשרי להכין מראש?
באיזה סוג תפוחים מומלץ להשתמש?
איך עושים שקדים למעלה? תודה
באיזה קוטר לצייר את העיגולים ?
האם אפשר להכין מראש?
אפשר להקפיא?
גם אני חיכתי לתשובה הזאת ממנה אבל אחרי כמה פעמים מצאתי שרשמה
״מברישה בביצה טרופה מפזרת שקדים פרוסים״
מתכון מושלם וקל ממליצה מאוד , טעים מאודד!!
האם קמח רגיל או תופח?
מתכון אליפות פעם ראשונה שמצליחה עם פחזניות תודה רבה שומרת בחום ובקנאות!