כל שישי שאני מכינה את העוגות לשבת , אני לא יודעת, איך הן יצאו בגימור הסופי, יש לי תמיד כיוון/רעיון, ואני זורמת איתו
תוך כדי עולים לי רעיונות , ואני זורמת עם עצמי 🙂
כשיצאו הביסקוויטים החדשים של אסם, וראיתי את כולם מתלהבים ומפרסמים, עלה לי בראש הרעיון של טריקולד ביסקוויטים.
עם טריקולד קרמים 🙂
הפעם לא לקחתי סיכון ! והצטיידתי במצלמה וצילמתי את כל השלבים
גם מדדתי זמן,ובלי לטמפרר את השוקולד לקישוט לקח לי 20 דק להכין את העוגה !
הטימפרור לקח לי עוד רבע שעה אבל אפשר לקשט גם בקליק, שוקולד מגורד , אבקת קקאו…
אבל רגע, מה קפצתי לקישוטים?!
נחזור לעוגה -)
העוגה קלה מאד להכנה, החלק הקשה זה לשטוף כלים ! היא קוצרת מחמאות, וגורמת לאנשים לקחת בעלות עליה ,לדוגמא :בעלי החרים את העוגה , אסר עליי לחלק לשכנה ולאחיות שלי ,אבל לא לדאוג,כשהוא ישן שנ"צ הגנבתי לאחותי מלכה רבע עוגה 🙂
אל תגלו לו 🙂 שלום בית זה חשוב חחח
בקיצור,העוגה טעימה אפילו מאד, כל ביס מלא בטעמים שמתחברים נפלא ויוצרים שחיתות מתוקה [לא יותר מידי, בדיוק ]וטעימה להפליא.
טוב , בלי להחמיא לעצמי יתר על המידה, תכינו , ותחליטו !
אני אומרת שאם אתם מהקוראים הקבועים שלי , אז עוגה זו בגדר מאסט להכנה !!אתם סומכים עליי, נכון?!
אז יאלללללה שנתחיל?!
אההההה רגע ממה שנשאר אפשר לעשות כדורי שוקולד חלומיים, בסוף הפוסט אתן מתכון קל[לפנק לפנק לפנק ]
מתחילים !
חומרים :
3 חבילות ביסקוויטים, מריר קרמל, וניל [הלו לא להתקמצן, תפנקו את עצמכם !!!]
3 שמנת מתוקה[נשבעת לכם שחסכתי לכם אחת ]
3 כוסות חלב
פודינג וניל, פודינג שוקולד לבן, פודינג שוקולד בלגי
כפית מייפל, כף נס קפה
קישוט :
שוקולד מריר, כמה קוביות שוקולד לבן, מה שבא לכם 🙂
אופן ההכנה :
אני מרגישה כמו איזה תקליט , אבל קלי קלות, נשבעת !!! שבועה של מלכת המדבר[התלהבתי אה חחחח ,עופי עופי למטבח ]
לקחת קערה , לשים בה רבע כוס חלב, כוס מים רותחים, כף נס קפה.
לקחת שרוול מכל חבילה , לפתוח .
מתחילים עם הביסקוויט וניל, טובלים בקערה ומסדרים בתבנית שורה שורה, לא להתעצל !! אפשר תבנית חד פעמי או 26 מרובעת מתפרקת
בקערת המיקסר לשים את פודינג שוקולד לבן, כוס חלב, שמנת מתוקה ולערבל עד לקבלת קרם.
לשטח את הקרם על תחתית הביסקוויטים שסידרנו יפה.
אם בא לכם מסודר ויפה כמוני שימו בתבנית מרובעת מתפרקת ומסביב לתבנית שימו שקף. לא חובה זה בשביל יופי.
אז אחרי ששמנו קרם בונים שכבה נוספת.
הפעם לוקחים את הביסקוויטים בטעם שוקולד מריר, טובלים בקערה עם החלב והנס קפה, אם זה התקרר, לא נורא חימום קל במיקרו ואתם על זה.
מעל שכבת קרם שוקולד לבן אנחנו מסדרים שורה שורה !!
ואחרי שהשכבה מוכנה מכינים את הקרם, לא צריך לשטוף את הקערה, אפשר לצקת לתוכה את הפודינג שוקולד בלגי החלב והשמנת ולערבל
לא לדאוג לא יהיה לכם שאריות של לבן , מבטיחה !
אם אם יש לכם כוח, תשטפו, אני חוסכת לכם חח
אחרי ערבול מתקבל קרם, למרוח אותו על שכבת הביסקוויטים מריר. ועוברים לשכבה השלישית…..
רציתם טריקולד, לא?!
אז קדימה קחו את השכבה בטעם קרמל לטבול בחלב, שוב לא לשכוח אם זה קר, לחמם במיקרו[לא יותר מ30 שניות ]
לטבול ולסדר שורה שורה !
להכין את הקרם השלישי, לשים חלב שמנת פודינג וניל כפית מייפל וכף נס קפה, חשוב!!!לשים את הנס קפה בהתחלה אחרת יהיו לכם גושים וזה לא יימס!!
לערבל הכל יחד עד לקבלת קרם, למרוח על השורה של הביסקוויטים של הקרמל.
לקחת פלטה מרית, לשטח יפה את הקרם.
לקחת שוקולד מריר עם קולפן לקלף פתיתי שוקולד מריר ולבן ,ביצת הפתעה 2 ביסקוויטים, וזה שלכם }{
טיפים :
אם לא מצאתם פודינג שוקולד לבן / מריר. פשוט מאד כל שוקולד לשים בקערה עם 2 כפות שמנת מתוקה למשך 2 דקות.
לערבב טוב טוב , לצנן קלות , אם זה שוקולד לבן אז להקציף פודינג וניל כוס חלב שמנת מתוקה ואחרי דקה להוסיף את השוקולד הלבן המומס
אם שוקולד בלגי לא מצאתם אז להמיס שוקולד מריר עם 2 כפות שמנת מתוקה , לצנן,להקציף שמנת מתוקה כוס חלב ופודינג שוקולד , אחרי דקה
של הקצפה להוסיף את השוקולד המריר שציננו טיפה.
בשאריות הביסקוויטים שנשארו, תשברו, לפירורים, קחו קערה שימו 200 גרם שוקולד מריר , שמנת מתוקה תכניסו למיקרו ל2 דק
תוציאו תערבבו, תוסיפו את הפירורים, גלגלו ויש לכם כדורי שוקולד חלומיים
זהו!
בהצלחה }{
רוצים להכיר אותי עוד? ולראות עוד דברים שאני עושה, הצטרפו אליי לאינסטגרם yonit_z
רק מה, תבואו שבעים, כי אני מעלה הרבה דברים טעימיםםםםםםםםםםם
היי יונית שאלה איזה גודל תבניץ מרובעת את ממליצה לקנות
הי יונית!
אני חייבת להגיד לך – את פשוט אלופה!
הכנתי אתמול עוגת גבינה אפיה ויצא מדהים.
המתכונים שלך פשוט מעולה!
מדהימה כל מתכון שאני לוקחת מימך מצליח הכל ברור מפרגן ישר כוח