הבת שלי השבוע חזרה מבית הספר, וסיפרה לי על ילדה שחגגה יום הולדת, האמא של אותה ילדה הכינה לה עוגת ביסקוויטים.
שתקתי.
נתתי לה להמשיך לספר לי,היא הייתה מאד טעימה אמא.לא היה בה משהו מיוחד, כמו העוגות שלך,פשוטה כזו…..
היה לך טעים מאמי? זה הכי חשוב.
לא כל אמא יודעת להכין ויש לה סבלנות , אני אומרת לה, הכי חשוב הכוונה ושזה בא מהלב באהבה.
כן , נכון, היא אמרה לי והוסיפה, יודעת?!היה לזה טעם כמו העוגה שהיית מכינה בבית הקודם שלנו…..
ידעתי על מה היא מדברת, ולרגע הבנתי, שכל שבוע אני מאתגרת את עצמי בעוגות.
לבעלי מכינה קבוע עוגת גבינה[אחרת יש לו נאום קבוע, שמראש אני מוכנה להכין ולא לשמוע]. ושוכחת שילדים אוהבים פשוט, נקי עם זיכרון ילדות.
השבת החלטתי , שמה שלא יהיה , אני מכינה לה עוגה כמו בבית הקודם, והיא כולה שלה. טוב נו גם שלי , וגם של אחיות שלי וגם של השכנה חחחח
נו ככה זה אצלי, כל שבת אני מחלקת לאוהבים שלי….
אבל גם כל שבת מעלה תמונה לאינסטגרם ולפייסבוק וכאשר ראיתי את ההתלהבות והבקשות למתכון…אמרתי לעצמי, למה לא?!
היא קלה להכנה , לא דורשת מאמץ, והיא חלק מאהבה של אמא.
אז קבלו באהבה מתכון :
חומרים :
חבילה של פתי בר
2 פודינג וניל
3 שמנת מתוקה ל3 שכבות / 2 שמנת מתוקה ל2 שכבות, תבחרו אתם.
2 כוסות חלב
כוס נס קפה כמו שאוהבים לשתות בבוקר
כף אבקת סוכר
ציפוי :
200 מל חלב קוקוס זה בערך 3/4 כוס מידה
200 גרם שוקולד מריר
כף אבקת סוכר.
אופן ההכנה :
אני תמיד מתחילה עם הכנת הקרם, שמה את כל המרכיבים ומערבלת עד לקבלת קרם. אני בעוגה הזו הכנתי כמות שמתאימה ל3 שכבות.
הערה :אם רוצים רק 2 שכבות אז להוריד שמנת מתוקה, אני אוהבת שכבות שכבות ושהעוגה יפה ומרשימה.
מה גם שהשמנת המתוקה השלישית מעניקה לקרם, טעם עדיין, ומיוחד.
אחרי שהכנתי את הקרם. אני עושה נס קפה, בדיוק, כמו ששותה בבוקר , במשרד.איך שאוהבים.
טובלת כל ביסקוויט בנס קפה ומסדרת בתבנית מלבנית אפשר חד פעמי לא חייב כמו שלי.
אחרי שיש לנו שכבה אחידה אני מחלקת את הקרם שלי לשלוש. ומורחת שליש קרם על תחתית הביסקוויט.
אח"כ אני טובלת עוד שכבה של ביסקוויטים בנס קפה, אבל מה בשלב הזה כמות הנס קטנה אז אני מוסיפה חצי כוס מים רותחים וטובלת.
שמה עוד שליש מהקרם. ועוד שכבה של ביסקוויטים, חסר לכם מים ?תוסיפו עוד מים?
ועוד שכבה של קרם.משטחת יפה את השכבה השלישית .ומכניסה למקפיא לרבע שעה.
אחרי רבע שעה אני מכינה את הציפוי כך מכניסה את כל המרכיבים למיקרו, למשך 2 דקות, מוציאה, מערבבת טוב טוב שלא יהיו גושים ויוצקת על העוגה.
מצננת קלות.ושופכת על העוגה. מזיזה את העוגה מצד לצד שנוזל הציפוי יגיע לכל פינה.
מקשטת
וזהו.
בהצלחה !
האם אפשר עם חלב רגיל ולא עם חלב קוסקוס או עם שמנת ?
האם אפשר להמיר את חלב הקוקוס בחלב רגיל?