עכשיו !כן עכשיו.
אפשר לנשום לרווחה.
אחרי כל הלחץ של כל החודש, אני יכולה לחייך, ולהיות גאה בי ובצוות המרפאה שאותה אני מנהלת.
אני אוהבת את הצוות שלי, ללא הבדל בתפקיד , מין, סטטוס.
ואוהבת לפנק אותם.
לפנק אותם זה להכין פעם ב….סיר קוסקוס עם קציצות וירקות. כריך עם מטבוחה ומפרום…
לפנק זה גם להביא מדי פעם עוגות שמרים ועוגיות.
היום הבאתי להם עוגיות ריבה .
אחרי 4 בקשות של אנשים שונים מהצוות שלי, הבנתי שהעוגיה המשודרגת שלי טעימה
ועושה טעם של עוד.
ואם אני אצטט את שרה…האחראית משמרת שלי כשהיא אומרת לאחת הרופאות
שלקחה את העוגיה האחרונה. " זה בעיה, שאת לוקחת עוגיה את רוצה עוד ועוד…ואין עוד 🙂 "
אז נכון אין עוד, אבל יש מתכון שגם אתם וגם היא וכל אחד יכול להכין ולעשות.
וזה משחק ילדים, אני והבנות שלי שיחקנו ויצא לנו 3 מגשים עם המון צורות.
אז בואו נתחיל, כי עוד חצי שעה זה כבר יכול להיות אצלכם בתנור 🙂
חומרים:
חמאה גדולה [200 גרם]
2.5 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר [המידה בסוכר זה חד פעמי]
סוכר וניל
כף גרידת תפוז/לימון.
2 כפות מיץ תפוזים.
2 כפות גדושות שקדים טחונים.
ביצה אחת
אופן ההכנה:
קלי קלות, בחיי, פעם ראשונה שאין לי הרבה מה להסביר חחחח.
להכניס את החמאה למשך דקה במיקרו. להניח בקערת המיקסר.
להוסיף את שאר החומרים.אמא שלי אוהבת לשים גרידת תפוז אני אוהבת לימון זה לבחירתכם.
אחרי ששמנו את כל החומרים,לסגור את הקערה. ולערבל עד שנוצר גוש בצק.
בהתחלה לא רואים סיכוי שזה יתחבר, לא לדאוג, בסוף הכל מתאחד ואנחנו מקבלים בצק נפלא.
במידה והבצק דביק אפשר להוסיף כף קמח.הכל תלוי בלחות של הקמח, אז לא להלחץ.פשוט לתקן.
להכין קורצנים ויאללללה מתחילים לשחק.
טיפ ממני: אני מחלקת את הכמות ל-3. פותחת כל כדור לעלה על נייר אפיה.
קורצת ומרימה את הדף ושולפת את הצורה. ככה הצורה נשארת שלמה ואחידה.
לאפות בחום שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות.
לאחר הזהבה קלה להוציא את העוגיות. להפריד בין אלו שעם חור לאלו שבלי. מעל העוגיות עם החור נפזר אבקת סוכר.
ואת מילוי הריבה [בערך כפית שטוחה או חצי כפית טובה ]נשים על העוגיה בלי החור.
נחבר כמו סנדוויץ.
אפשר למלא בריבה, ממרח שוקולד.ממרח חלבה,ממרח אגוזים, מה שבא לכם ומה שאתם אוהבים .
טיפ לריבת תות טעימה: לערבב 2 סוגים של 2 חברות .של ריבת תות.
בתאבון!
שלום יונית, רציתי לשאול אם אפשר לעשות את העוגיות האלו ללא ריבה, אלא אחת בפני עצמה (לא אחת על השנייה עם ריבה) הן עדיין יהיו טעימות? יש צורך להוסיף בסוכר? תודה.
בכמה שמן ניתן להחליף את החמאה?
היי יונית, במה אפשר להחליף את השקדים הטחונים?
במה אפשר להחליף את השקדים??
היי יונית לא צריך לשים את הבצק במקרר לפני שגורמים צורות? שאלה מאוד חשובה
מדהיםםםם
האם ניתן להחליף את השקדים במשהו אחר?
הי יש לי תנור של סאוטר.לשים 180 מעלות עם או בלי טורבו?
אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום שקדים טחונים?