את המתכון הזה , אתם הולכים להעתיק , לגזור ,להדביק, לעשות,להעביר,העיקר לשמור !!
עוגיות לוקום/ שקדים/ תמרים.
אני מאד אוהבת את השילוב של רחת הלוקום בבצק הזה,אבל כמו שהכרתם אותי ,אני גם אוהבת מאד לגוון ולהעשיר טעמים.
הבצק קל מאד להכנה , נח למשתמש/ת.
והכי חשוב, טעים בחיך.
מפיץ ניחוח בבית.
ונגמר תוך 24 שעות.[מניסיון אישי, פחות חח]
החומרים :
900 גר קמח [זה קילו פחות כוס פלסטיק רגילה]
300 גרם מחמאה/חמאה
1כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים[שיהיה טבעי !!]
1 אבקת אפיה.
2 סוכר וניל.
כף גדושה אבקת סוכר.
4 טיפות מי מזאהר.
מילוי שקדים :
100 גר חמאה מומסת, 150 גרם שקדים טחונים , 2 כפות סוכר, 1 כף תמצית שקדים.
מילוי תמרים.
ממרח תמרים, כפית קינמון, רבע כפית ציפורן, כף שמן.
מילוי רחת לקום -300 גרם לקום.
אופן ההכנה.
בקערה של מיקסר עם וו גיטרה נשים תחילה את המרגרינה,אחרי שהכנסנו למיקרו לחצי דקה
לזה נוסיף כוס שמן, כוס מיץ תפוזים , 3 טיפות מזאהר אבקת האפיה 2 וניל ו2 כפות אבקת הסוכר וקמח
[פחות 3/4 כוס פלסטיק]
כאשר הבצק גמיש ונוח ניתן לו לנוח 10 דקות במקרר ונתחיל לעבוד עם המילוי.
חובה לציין שזה בצק פריך, לכן לא מומלץ ללוש אותו מעבר לדקה שתיים. יתר לישה יגרום לאיבוד הבצק.
מילוי הרחת נעשה עי חיתוך הלקום וגילגול קל.
מילוי השקדים נעשה ע"י חמאה מומסת,ושאר המרכיבים, שמאד מומלץ לפני המילוי לשים לכמה דקות במקפיא , כך, קל לשלוט במילוי שהוא קשה.
כאשר הבצק מוכן לרדד אותו לעלה, להניח צלחת עגולה ועם סכין להוציא את השאריות שמסביב.
השאריות כמובן לקערה.
לחתוך את העיגול ל8[כן בדיוק כמו פיצה]
להניח בקצה את רחת הלקום/תמרים/מילוי שקדים.
לגלגל.
ולתבנית.
אחכ לתנור בחום 180 עד להזהבה.
בהצלחה.
היי יונית האם אפשר למרוח כמילוי ריבה או שוקולד?
כן
הבצק היה רך מאוד קשה לעבודה למרות שהיה במקרר 3 שעות לא יכוחתי לקרוץ עיגולים בטח שלא לדקק.
היי
הכנתי אתמול. יצא מעולה.
נגמר הלוקום ונשאר בצק אז מרחתי שוקולד. עשיתי רולדה.
יצא נהדר גם עם השוקולד.
עם השחר הכי טעיםםםם
יונית יקירה איך את מכינה את רולדת השמרים עם הצורה המרושתת? תודה וגמר חתימה טובה
מגלגלת לרולדה ,גוזרת,מפרידה ומניחה בתבנית
הי יונית
לכמה כדורים לחלק את הבצק לפני הרידוד והמילוי?
האם אפשר שמן במקום חמאה ומרגרינה – לפרווה , וכמה ?
מי זהר (מבקבוק) או תמצית מי זהר (בקבוקון כמו של תמצית וניל)?
אפשר למלות אותן בקוקוס שמעורב בסירופ ולטבול אותן בסירופ סוכר ולגלגל בקוקוס?
כן
היי יונית,
האם כשאת כותבת כוס מדובר בכוס חד פעמית לשתיה קרה?
תודה רבה
אם לא ציינתי אז כוס מידה
יונית תודה!
מזמן לא נהניתי לעבוד ככה עם בצק. התענגתי!!!
וכמובן ניסיתי מספר וריאציות…
העוגיות לצערי נחטפו מהר
יצא מעולה
שנה טובה
ותודה על המתכונים את מעולה
שבוע טוב.
אין דברים כאלה! טעים, טעים, טעים!!! תודה.❤
שבוע טוב.
אין דברים כאלה! טעים, טעים, טעים!!! תודה.❤
הי יונית, האם ניתן להמיר את החמאה/מחמאה בשמן ? אם כן – כמה בנוסף לשמן שבמתכון ?
ליונית,
רציתי להגיד לך תודה על המתכון המושלם. הזה.
עשיתי את העוגיות האלה עם ממרח שוקולד כי זה רק מה שהולך אצלי וקבלתי כאלו מחמאות מחברות שטעמו שאלו העוגיות ההכי טעימות שהן אכלו אי פעם.
אז שוב תודה רבה!!!
באהבה גדולה♡שמחה שחזרת לספר….תודה?
האם ניתן להשתמש בנוזל שונה ממיץ תפוזים
מים
אפשר בלי המי זהאר להכין??
האם רחת הלוקום פרווה?
נראות דוגמניות !
מה קוטר הצלחת ?
תודה !
כמה סיגרים יוצא מהכמות הזאת של הבצק?
היי יונית איפה קונים רחל לקום לאפייה?
היי. האם אפשר למלא בחלבה?
תודה
יונית, אני רק חייבת לציין שאני מכינה את העוגיות האלה כבר שנים.
והן העוגיות ההכי טעימו בעולם!
ניסיתי לעשות אותן בצורה אחרת כמו מגולגלות עם ממרח שוקולד צוקטה וזה פשוט יוצא כזה טעים!
בקיצור הבצק הזה הולך מצוין גם במגולגלות.
ושוב מלא תודה על המתכון המדהים הזה.