העוגיות האלה העוגיות האהובות עליי אכלתי אותן פעם ראשונה אצל חברה שהכינה אותם לפי המתכון של רביבה וסיליה.
הכנתי בבית ולא אהבו הילדים את טעם הקפה .
החלטתי לשנות את המתכון המקורי ומאז אלו העוגיות שלי שאני אישית אוהבת לפתוח את הצום
אז בלי הרבה ברברת כי העוקבים באינסטה ביקשו וקשה לי להגיד להם לא
אז קבלו מתכון באהבה
חומרים :
חצי קילו קמח
400גרם חמאה חתוכה לקוביות
200 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
חלמון ביצה l
150 גרם פקאן גרו ס
100 גרם שוקולד חלב גרוס
קורט מלח (רבע כפית )
כפית נס קפה מעורבבת עם כפית שוקולית וכל זה מעורבב עם 2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה :
שמים הכל במעבד מזון ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק אחיד
אם אין לכם מעבד מזון נא לרכך את החמאה שעתיים בחוץ ובעזרת וו גיטרה ללוש את כל המומרים עד לקבלת גוש בצק אחיד .
אם אתם משתמשים במעבד אין צורך לרכך את החמאה !!!!!
את הגוש מחלקים ל4
מקפיאים למשך שעתיים
מחממים תנור טוב ל170 מעלות
מוציאים מגלגלים בתוך סוכר חום או שברי פקאן וחותכים כל חצי סמ
את מטבעות העוגיות שמתקבלות מניחים בתבנית אפיה
מכניסים לתנור שחומם מראש
אופים כל מגש 14 דקות
קל קל וסופר טעים !
האם אפשר להחליף את החמאה בנטורינה?
כן
נראה שיש טעות 400 גרם חמאה לחצי קילו קמח
ממש לא טעות !!!זה הכמות
אני הוספתי עוד כמעט חצי קילו קמח
הבצק יצא רך 500 גר קמח על 400 גר חמאה ולא ניתן היה לעבוד איתו בכלל
אסור להוסיף קמח !!!!המתכון מדוייק הבצק יוצא רך לכן אנחנו מקפיאים אותו.
ואחרי שעתיים הקפאה חותכים את למטבעות ואז אופים יש תמונות והסברים לכל שלב,
זה לא טעות ה400 גרם חמאה!!!!
הבצק רך בשביל לגלגל אותו לנחש.
ההקפאה עוזרת לחיתוך
אבל הגילגול לנחש לא פשוט
בכל מקרה תודה על המתכון עשיתי ויצא מדהים
שמני את הידיים בספרי שמן ואת השיש זה יקל עלייך
Ok
כנראה יצאו לי אבנים ?
כי לא קראת את המתכון טוב והחלטת להוסיף קמח!
המתכון שלי מדוייק ושוב בצק צריך לצאת רך בגלל זה כתבתי להקפיא שעתיים !!!
אבל עדיין זה לא יצא אבנים זה יצא עוגיה רגילה .
400 גרם חמאה זה כמות גדולה בשביל שיצא אבנים .
יוניתוש המלכה על כמה מעלות לאפות?
אפשר שוקולד מריר במקום חלב? זה יתאים?
תודה רבה. את אופה רגיל או בטורבו?
בוקר טוב, מה הכוונה לגרוס,האם לאבקה או חתיכות?
תודה וחג שמח!
גרוס הכוונה שאת מרסקת אותם אפשר גם קצוץ זה תוספת לבצק לא חלק ממנו לכן איך שאת אוהבת רק לא שלם כי זה לא נעים בביס
כי העוגיה מורכבת ממסה שומן גדולה וכל ביס היא מתמוססת בפה לכן עדיף שהאוגוזים יהיה גרוסים או טחונים
כמה כוסות זה חצי קילו קמח??
3 וחצי כוסות מידה
הכנתי היום. ללא ספק אחת העוגיות הכי טעימות שאכלתי.
כייף לקרוא תודה
האם אפשר להקפיא כגליל ולהוציא שרוצים להכין אותם? אם כן לכמה זמן אפשר להקפיא?
האם אפשר להקפיא את הגליל ולהוציא כעבור מספר ימים/שבועות כשרוצים להכין עוד?