טוב את העוגיות האלה אתם חייבים להכין !!!
לא מקבלת לא !
קחו את הפוסט תגזרו תשמרו תשתפו אבל העיקר תכינו !
כי העוגיה הזו טעימה ברמות על חללללללללללל
כלום עבודה
וקוטפת ים מחמאות ומתחסלת במהירות של מטאור
מושלמת למשלוח מנות ,נפלאה ליד הקפה/תה
השילוב של הטחינה והאגוזים והסוכר החום והבצק הנדיר יוצרים שילוב של בצק נימוח במילוי מפתיע וסופר טעים
אני הכנתי בגרסת פרווה כי זה מושלם אחרי ארוחה עם כוס תה
בקיצור רוצו להכין !
חומרים לבצק :
חצי קילו קמח
300 גרם מחמאה /חמאה
חצי כוס מיץ תפוזים
50 גרם אבקת סוכר (2 כפות גדושות )
כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
חומרים למילוי:
כוס וחצי טחינה גולמית
כוס סוכר חום/לבן
כוס ו 3/4 אגוזי המלך טחונים
2-3 כפות סילאן
אופן ההכנה :
אופן הכנת הבצק :
שמים את כל המרכיבים בתוך קערת המיקסר ובעזרת וו גיטרה לערבל עד שנוצר גוש בצק .
להכניס למקרר לחצי שעה
הערה :
לגרסה החלבית משתמשים עם חמאה אני ממליצה לחתוך לקוביות להניח בצלחת לכסות בניילון ולשים בחוץ שעה שעתיים לריכוך (תלוי בעונה חורף קיץ)ואז להוסיף לקערה ולערבל באמצעות וו גיטרה או ידנית .
אופן הכנת המילוי:
שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עד אחידות .
מחלקים את הבצק ל3 כדורים
כל כדור מרדדים בין 2 ניירות אפיה למלבן רחב
במרכז מניחים מלית
בעזרת הנייר סוגרים פעם מימין ופעם משמאל
הופכים
חותכים למשלושים
אופים 170 מעלות 12-14 דקות
מוציאים מצננים ומתעלפים
למחרת הן טעימות ואחרי יומיים שלוש הם הכי הכי טעימות !!!!אם נשאר חחחחחחח
באהבה
הערות :
אפשר להחליף את אגוזי המלך בפקאן או לעשות מיקס עשיתי לא פעם וזה יוצא שוס
אפשר לרדד לחלק את הבצק לשתיים .כל חלק לרדד לגודל תבנית מרובעת להניח מלית ולסגור מעל עם כדור הבצק הנוסף.פשוט מרדדים ומניחים מעל לחתוך למרובעים/משולשים ולאפות
.
תודה רבה נראה באמת מושששש יעשה למשלוח מנות.??
חובה זה כלום עבודה וטעים אששששששששש
את הכי חמודה שיש
תודה רבהההההההנ
יונית תודה על המתכון שאלה אין טעות 300 גר מחמאה/חמאה על חצי קילו קמח?
אין יקירה זה הסוד לבצק המושלם שגורם לעוגיה להיות כל כך נימוחה
נמסה בפה
נראה קל וטעים.תודה על המתכון.
הבצק ללא אבקת אפייה?
אין צורך יקיריה בגלל שיש אחוזי שומן גבוהים. מה שגורם לעוגיה להיות נימוחה
אין אלופות כמוך ללא ספק אכין אותם
יבורכו ידייך אשת חיל אמיתית ?️??️
תודה רבה
תודה לך..האם ניתן להמיר חמאה מחמאה וכ לשמן או שמן קוקוס? תודה
אם את כל כך חוששת אז לכי על נטורינה על בסיס שמן קוקוס
נראה מעולה!
אפשר דבש במקום סילאן?
תודה:)
האם מדובר בכוסות מידה??
וואו מושלם.אני רוצה במקום החמאה לשים שמן קנולה האים אפשרי ומה הכמות במקום החמאה?
נראה נהדר,
כמה עוגיות יוצאות?
תלוי בגודל הרידוד והחיתוך
יש אפשרות למלא בנוטלה מקום המילוי שרשום?
בוודאי זה בצק קסם הולך עם הכל אבל המון נוטלה יכול לנזול החוצה
מאיפה הסכין שעושה גלים בחיתוך?
בכל חנות תמצאי זה סכין במקור להכנת סלטים
מהיכן הסכין שחותכת עוגיות כאלה יפות ?
זה סכין גוליאנים שאני מכינה גזר מרוקאי סכין ישנה שיש בכל חנות
יונית תודה רבה
הכנתי ,באמת מאוד מאוד קלות וסופר טעימות
לדעתי אטחן את הסוכר החום -גבישיות הגרגרים
מפריעים לי בביס
תודה רבה
ערב טוב.כרגע הוצאתי מהתנור את העוגיות.הריח מטריף עבודה קלה בצק מושלם והטעם נפלא.תודה יקירה.ממליצה בענק
במה אפשר /עדיף להחליף תפוזים? מים או חלב
יונית, איזה מתכון פצצה, תודה רבה! מתכון כיף להכנה והטעם אמאל'ה!
אמנם המבוגרים עפו על העוגיה, אבל הילדודס שקצת פחות בעניין טחינה, פחות.
מכיוון שאהבתי את הבצק והצורה, רציתי בכל זאת להישאר עם המתכון, רק עם מילוי שונה. רעיונות?
היי מושלם אפשר למרוח ממרח חלווה במקום הטחינה?והאם אפשר לשים משהו אחר במקום סילאן?איזה סוכר השתמשת חום או לבן?7
ניתן להקפאה?
הכנתי השבוע ,עוגיות הכי טעימות שאכלתי
מילוי אחר? ללא טחינה
אפשר להמיר מיץ תפוזים במים?
האם אפשר לעשות את העוגיות האלו מקמח אחר. יותר בריא…
כוסמין מלא או רק קמח מלא
האם מתאים גם למגולגלות תמרים?
היי
האם לא צריך אבקת.אפייה במתכון?
אין כי יש אחוזי שומן גבוהים אין צורך
אפשר להשתמש בשקדים טחונים במקום אגוזים טחונים?
האם להמיר משו כדי לעשות שיהיה ללא גלוטן?
הכנתי לשבת.. יצא מעבר לכל דמיון!!!
החבאתי את זה בסליק נסתר כדי להציל אותן חחח
רק הערה.. הכמות של הבצק לא פרופורציונלית לכמות של המלית..
צריך להכפיל כמות מלית או להפחית בחצי את כמות הבצק
תודה רבה רבה אין על המתכונים שלך
זה אכן נראה נדיר, אבל כמות השומן במתכון הזה ענקית!! חצי קילו שומן זה נורא גם למי שרזה
המסה עם הטחינה יצאה נורא נוזלית. האם יש טחינה מסוימת שאת משתמשת בה ?